nie wiem jak było by z przesyłką ale takie fele moge mieć ok300zł za sztleinad pisze:Dzięki Remek. Dzisiaj też spróbuję u nich kupić.
A co z felgą którą pokazałe, będzie pasować?
Opony na zime:)jakie ??gdzie??
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
- Auto: IMPREZA WRX
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Opony na zime:)jakie ??gdzie??
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Takie stalówki do Subaru wyglądają o niebo lepiej:
http://moto.allegro.pl/item823316119_su ... _2003.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9845909
http://moto.allegro.pl/item823316119_su ... _2003.html
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9845909
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
jeżeli ktoś poszukuje opon piszcie na pw rozmiar firme nazwe poszukam na moich upustach dla forumowiczów
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Tak przez ciekawość, jaka byłaby cena na re070, oczywiście 225/45/17?MISIEK062006 pisze:jeżeli ktoś poszukuje opon piszcie na pw rozmiar firme nazwe poszukam na moich upustach dla forumowiczów
Na razie jeszcze mam na czym jeździć, ale jakby była okazaj, to zawsze można kupić.
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
620zł ale jutro za dzwonie może będzie coś z wystawy w jeszcze lepszej kasie
Ciekawe jaki jest rok produkcji tej re070
http://sklepopon.pl/opona/bridgestone_p ... _4568.html
Cena niezła .

Cena niezła .
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
turbo men jarmaj, prebił MISIEK062006, ale jutro sprawdze czy jeszcze z ceną da sie coś zrobić :cofee:ale z 4T chyba przegram
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
- leinad
- 3 gwiazdki
- Auto: impreza wrx,legacy diesel
Remek dzięki za namiar na opony, wczoraj zamówiłem około 12, a już dzisiaj dotarły na miejsce. Felgi (stalowe) kupiłem za 1117 zł za komplet, już dzwonili, że jutro będą
.

-
kumpelFred
- 0 gwiazdek
- Auto: butelkowy Foreś 2.0 X 2004, kuchenka, 92kW (cepik **99L)
Uprzejma prośba o doradzenie w kwestii oponiarskiej:
Mam aktualnie na ukończeniu BFGoofrich Macadam całoroczne (letnie?) M+S - zostało jakieś 5 mm bieżnika, na taką pogodę jak dotychczas jeszcze dają radę, aczkolwiek w najbliższym czasie będę wybierał się na narty (tydzień w Dolomity + weekendowe jeżdżenie w Polsce) - więc przymierzam się do zakupu nowych zimówek. Mój profil to:
80% miasto/trasa - mokre i suche drogi czarne/błoto pośniegowe (99% asfalt)
20% góry - błoto pośniegowe, śnieg ubity
Opcje jakie dotychczas rozważałem to (205/70 R15):
1) Goodyear Wrangler Ultragrip - nowe i świeże za 1230 zł (plotki na mieście chodzą że zdarzają się z chińskich fabryk??) - indeks Q do 160 km/h
2) Dunlop Grandtrek SJ6 - nowe, świeże za około 1400 zł - indeks Q do 160 km/h
3) Fulda Kristal 4x4 - zachwalają znajomi wulkanizerzy (aczkolwiek czy szczerze, to nie jestem pewien) - również za około 1200 zł; typowe szosówki, indeks do 210 km/h
4) ??? może promowane w tym temacie osobowe Nokiany WR G2? aczkolwiek ceny podejrzanie wysokie - na skąpcu od 360 zł za sztukę - więc z omawianych najdroższe.
Zazanczam od razu, że mogą być głośne (to mi nie przeszkadza), byle sprawdzały się dobrze zarówno w warunkach miejskich, jak i w potencjalnie trudnych warunkach górskich.
Pierwsze dwie pozycje mają agresywny bieżnik, fuldy to typowe szosówki. Czy macie być może doświadczenia z takimi oponami (1, 2) w mieście/na trasie? Jak sobie takie agresywne bieżniki radzą na mokrym i suchym asfalcie? Czy istotnie odstają się od typowych zimówek-szosówek?
Mam aktualnie na ukończeniu BFGoofrich Macadam całoroczne (letnie?) M+S - zostało jakieś 5 mm bieżnika, na taką pogodę jak dotychczas jeszcze dają radę, aczkolwiek w najbliższym czasie będę wybierał się na narty (tydzień w Dolomity + weekendowe jeżdżenie w Polsce) - więc przymierzam się do zakupu nowych zimówek. Mój profil to:
80% miasto/trasa - mokre i suche drogi czarne/błoto pośniegowe (99% asfalt)
20% góry - błoto pośniegowe, śnieg ubity
Opcje jakie dotychczas rozważałem to (205/70 R15):
1) Goodyear Wrangler Ultragrip - nowe i świeże za 1230 zł (plotki na mieście chodzą że zdarzają się z chińskich fabryk??) - indeks Q do 160 km/h
2) Dunlop Grandtrek SJ6 - nowe, świeże za około 1400 zł - indeks Q do 160 km/h
3) Fulda Kristal 4x4 - zachwalają znajomi wulkanizerzy (aczkolwiek czy szczerze, to nie jestem pewien) - również za około 1200 zł; typowe szosówki, indeks do 210 km/h
4) ??? może promowane w tym temacie osobowe Nokiany WR G2? aczkolwiek ceny podejrzanie wysokie - na skąpcu od 360 zł za sztukę - więc z omawianych najdroższe.
Zazanczam od razu, że mogą być głośne (to mi nie przeszkadza), byle sprawdzały się dobrze zarówno w warunkach miejskich, jak i w potencjalnie trudnych warunkach górskich.
Pierwsze dwie pozycje mają agresywny bieżnik, fuldy to typowe szosówki. Czy macie być może doświadczenia z takimi oponami (1, 2) w mieście/na trasie? Jak sobie takie agresywne bieżniki radzą na mokrym i suchym asfalcie? Czy istotnie odstają się od typowych zimówek-szosówek?
Ja w necie znalazłem tylko letnie...kumpelFred pisze: BFGoofrich Macadam całoroczne (letnie?) M+S
Ja jeżdżę na GY UG3 i sobie chwalę.
Na Forum Nokiany mają dobrą opinię. A że drogie? Nocóż, za jakość trzeba zapłacić. Moimi następnymi kapciami będą włąsnie, chyba, Nokiany...
Dolce far niente 

350 zeta za kapcia 215/60 R16 to dużo?
Chyba nie, tyle dałem za Nokiany. Z 2009r.
Kupione tam gdzie remka. Dodatkowo chyba była to jedna z najbardziej profesjonalnych transakcji przez neta jakich doświadczyłem.
Chyba nie, tyle dałem za Nokiany. Z 2009r.
Kupione tam gdzie remka. Dodatkowo chyba była to jedna z najbardziej profesjonalnych transakcji przez neta jakich doświadczyłem.
vel misza, Pozdrawiam!
-
robanio007
- 2 gwiazdki
- Auto: Niebieski Robur
...oleewam to,lubie te robote.
robanio007, ale to jest o ponad 100 zł drożej na sztuce niż w sklep.4turbo.pl
Tam też możesz kupić bez "znajomości i kombinacji"

Tam też możesz kupić bez "znajomości i kombinacji"

Czarownica prawdę Ci powie :D
-
robanio007
- 2 gwiazdki
- Auto: Niebieski Robur
Wiem,wiem ale 3 zeta taniej niż ma Misiek06. 

...oleewam to,lubie te robote.
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
Ja też chyba jednak będę kupował nowe gumy - powiedzcie czy kupować standard rozmiar 215/60/16 czy coś węższego?
No i...co kupić i dlaczego Nokiany

No i...co kupić i dlaczego Nokiany

- timoor
- 1 gwiazdka
- Auto: Forek 2.0 N/A + Legaś 2.2 GX
Niedźwiedziu -> jeżdżę na Bridgestone Blizzak DM-V1 od Carfita - naprawdę polecam. Nie byłem wprawdzie w ośnieżonych górach ale na Warszawę i okolice mi stykają. Są na pewno cichsze niż 5 letnie szroty, które właśnie zutylizowałem. :)
Dzięki Carfit przy okazji.
Struś ma wielkie oczy.
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
No tylko, że w moim rozmiarze ich chyba nie produkują.timoor pisze: Niedźwiedziu -> jeżdżę na Bridgestone Blizzak DM-V1 od Carfita - naprawdę polecam. Nie byłem wprawdzie w ośnieżonych górach ale na Warszawę i okolice mi stykają. Są na pewno cichsze niż 5 letnie szroty, które właśnie zutylizowałem. :)
Dużo każdy pisze, ja mam zimówki pirelli sottozero w forku i jestem z nich zadowolony, nigdy mnie nie zawiodły, chociaż jestem zwolenikiem bieżnika V - szczególnie na śnieg, takie drogie michałki alpin są super póki śniegu nie ma, a to i fun nie bardzo, ja te pirelki mogę polecić. pzdr.
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
Moi Drodzy, a czy jest coś takiego jak "trzymanie parametrów" przez zimówki, że np jak zimówka ma 6mm bieżnika , to "nie trzyma" parametrów? Pytanie zmierza w kierunku kolejnego - kiedy wymienić zimówki na nowe? Aktualne moje mają 6mm i się zaczynam zastanawiać, jeździ się dobrze, ale...
Na zimówkach masz 2 różne TWI. Zobacz, ile zostało Ci na zimowym. 5mm to raczej kubeł lub gumy do pojeżdżawek na lotnisku...
Dolce far niente 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
To zależy w jakich warunkach jeździsz. Jeżeli stale po śniegu to trzeba by zmienić wcześniej, jak tak jak w większości kraju, czyli chwila śniegu i resztę zimy czarne drogi, to mniej bieżnika możesz dopuścić.Niedźwiedź pisze:Moi Drodzy, a czy jest coś takiego jak "trzymanie parametrów" przez zimówki, że np jak zimówka ma 6mm bieżnika , to "nie trzyma" parametrów? Pytanie zmierza w kierunku kolejnego - kiedy wymienić zimówki na nowe? Aktualne moje mają 6mm i się zaczynam zastanawiać, jeździ się dobrze, ale...
Przy 6 jeździj dalej i zapomnij o temacie. Jak zmienisz na wiosnę na letnie, to oceń stan i zdecyduj.
Zresztą inne i tak na pewno są przereklamowane.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Przereklamowanych
Nokian wrg2 215/45/17, już trochę zdefasonowane, bo zeszłą zimę już przejeździły (jakieś 4 m-ce) i na wiosnę czeka na nie kosz na śmieci.
Ale da się jeszcze jeździć.

Nokian wrg2 215/45/17, już trochę zdefasonowane, bo zeszłą zimę już przejeździły (jakieś 4 m-ce) i na wiosnę czeka na nie kosz na śmieci.
Ale da się jeszcze jeździć.