Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Coś niedobrego

Post 10 sty 2010, o 23:56

Temat w pewnych kręgach był głośny - w 2008 dzielna władza w ramach pompowania statystyki zarekwirowała piękną kolekcję broni weteranowi powstania warszawskiego. Co ciekawe to była kolekcja gromadzona przez wiele lat, facet miał wizyty w latach 80tych i wtedy nikt się go nie czepiał a w "demokracji" na starość mu się oberwało.
Oczywiście wszystko poszło do CLK a znam z wielu relacji co potrafią sp.... A teraz info że faktycznie to może się pożegnać ze swoją własnością http://www.zyciewarszawy.pl/artykul/1,4 ... tami_.html

Normalnie w takich sytuacjach człowiek się radykalizuje i chciałby spalić jakiś komitet wojewódzki albo inny budynek rządowy.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 11 sty 2010, o 13:35

burat, nie bój nic, straty muszą być :-p Ja na swoje nieszczęście popękałem zderzak o dużego kota jakiś czas temu, a nie w pięknej zimowej schwarzwaldzkiej scenerii z dużą ilością zakrętów - tak jak Ty miałeś szczęście.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 11 sty 2010, o 14:03

citan pisze: popękałem zderzak o dużego kota

Nie wolno polować na tygrysy :-|

inquiz, bzdura goni u nas bzdurę, co się porobiło... :-(

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 11 sty 2010, o 14:08

Konto usunięte pisze: Nie wolno polować na tygrysy
Niestety, wskoczył przed zderzak, nie było szans na cokolwiek. :-/

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 11 sty 2010, o 15:33

Czy naprawdę na raka nie ma lekarstwa przy dzisiejszym rozwoju technologicznym :?: :arrow: http://film.onet.pl/0,0,2108694,wiadomosci.html

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 11 sty 2010, o 15:57

Dzwonili dzisiaj z serwisu Marka Adamskiego. Był rzeczoznawca i rozbierali Zło. Jest worek części do wymiany ale z tego co mówili nic nie jest wyrwane z mięchem 8-) Jutro pojadę odwiedzić chore Zło to sam popatrzę. Trochę mi ulżyło.
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 11 sty 2010, o 16:01

mały 5150 pisze: Jest worek części do wymiany ale z tego co mówili nic nie jest wyrwane z mięchem Jutro pojadę odwiedzić chore Zło to sam popatrzę. Trochę mi ulżyło.

no to fajnie mały 5150, , w efekcie będziesz miał parę nowych części i małą przerwę w kontakcie ze Złem a to pewnie wyjdzie na dobre ;-)

fotki zrób w czasie odwiedzin , popatrzymy co i jak, może coś doradzimy :whistle:

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 11 sty 2010, o 16:18

mały 5150, ale koło urwałeś czy co? Bo tak tajemniczo jakoś.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2010, o 16:52

Azrael, nie - koła nie urwałem. Lecąc bokiem uderzyłem centralnie prawym tylnym kołem w beronowy kołnierz latarni.
A tak przy okazji będę potrzebował 2 sztuki Teina Super Street na tył. Macie coś takiego czy tylko same komplety?

Azrael
6 gwiazdek

Post 11 sty 2010, o 16:54

mały 5150, można kupić pojedynczy amor ale terminy są kosmiczne. Pewnie możemy dla Ciebie rozkompletować zestaw i poczekać sobie aż nam doślą. Uderz do handlowca i powiedz ze gadałeś ze mną :)

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2010, o 17:00

Azrael, a nie powinienem wymienić dwóch? Na tych zrobiłem już z 18-20 tyś. Oczywiście nie uśmiecha mi się płacić za drugi ale jeżeli to konieczne to nie ma dyskusji. Jak znam życie to rzeczoznawca wpisał jeden amortyzator i będę miał duże szczęście jak uwzględni, że to nie jest zwykła seria ale, że oddadzą mi za drugi to z pewnością mogę zapomnieć.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 11 sty 2010, o 17:08

mały 5150, myślę, że Az pisząc rozkompletować zestaw miał na myśli sprzedanie Ci 2 amorów na tył. Bo jak sam doskonale wiesz, komplet to 4 sztuki.
czarne jest piękne...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 11 sty 2010, o 17:34

mały 5150 pisze: Jest worek części do wymiany ale z tego co mówili nic nie jest wyrwane z mięchem 8-)
Całe szczęście, że nic poważnego się nie stało :!:

Azrael
6 gwiazdek

Post 11 sty 2010, o 17:37

mały 5150, można jeden jak masz jeden do wymiany, pytałeś jednak o dwa, więc myślałem że dwa masz do wymiany.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2010, o 17:42

vibek, no ja tego tak nie odczytałem :roll:

Edit: Dobra już widzę, pytałem o 2 sztuki, Azrael odpowiadając myślał o 2 sztukach 8-)

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 11 sty 2010, o 18:16

mały 5150 pisze: aha - i szczerze pier...ę facebooka!!! Wchodzę tam tylko dlatego, że większość z Was coś (nie wiedzieć czemu?) zobaczyła w tym gównie.

Podobno zdecydowanie zwiększa współczynnik lansu i użytkownicy otrzymują dodatkowe punkty szacunu na dzielni ;>

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 11 sty 2010, o 18:50

michal pisze: mały 5150 napisał(a):aha - i szczerze pier...ę facebooka!!! Wchodzę tam tylko dlatego, że większość z Was coś (nie wiedzieć czemu?) zobaczyła w tym gównie.

Podobno zdecydowanie zwiększa współczynnik lansu i użytkownicy otrzymują dodatkowe punkty szacunu na dzielni ;>
no niezly syf ten fejsbook. Musiałem sobie założyć 2 tyg temu, bo zazdrościłem narzeczonej, że sobie w knajpe gra jak się nudzi :mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 11 sty 2010, o 19:14

inquiz pisze: w takich sytuacjach człowiek się radykalizuje
Objaw starości - ja się już nie radykalizuję, tylko tak jakoś coraz mniej się czemukolwiek dziwię...
mały 5150 pisze: Trochę mi ulżyło.
Mnie też 8-) Jest więc okazja, by ponownie za zdrowie Twoje i Zła nalać sobie szklaneczkę Blantonsa :thumb:
mały 5150 pisze: szczerze pier...ę facebooka!!! Wchodzę tam tylko dlatego, że większość z Was coś (nie wiedzieć czemu?) zobaczyła w tym gównie.
Kiepski motyw 8-) Ja dotąd nie zajrzałem, mimo (a może raczej "właśnie nawskutek" :evilgrin: ) całej serii zaproszeń i namawiań.
remek pisze: zazdrościłem narzeczonej
Jeszcze gorszy motyw... 8-) Mam nadzieję, że innych akcesoriów jej nie zazdrościsz...? :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 11 sty 2010, o 19:41

WiS pisze: Mam nadzieję, że innych akcesoriów jej nie zazdrościsz...? :mrgreen:
nie, no. jak czegoś potrzebuję to poprostu biorę. I vice versa :mrgreen:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2010, o 19:48

Nie myślałem, że mój podpis wywoła Wasze zainteresowanie ale wczoraj już mi się przelało :evilgrin: Albo ja jestem nienormalny albo tam jest taki śmietnik. Szkoda mi czasu.
WiS pisze: Mnie też 8-) Jest więc okazja, by ponownie za zdrowie Twoje i Zła nalać sobie szklaneczkę Blantonsa :thumb:
Dziękujemy razem ze Złem ;-) i oczywiście na zdrowie :mrgreen:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 sty 2010, o 19:51

Azrael pisze: mały 5150, można jeden jak masz jeden do wymiany, pytałeś jednak o dwa, więc myślałem że dwa masz do wymiany.
Azrael, to zapytam teraz tak - mam wymienić dwa czy jeden jeżeli się okaże, że tylko ten jeden jest uszkodzony? Biorąc pod uwagę, że w razie wymiany jednego będzie sytuacja taka, że jeden jest dobry z zerowym przebiegiem, drugi też jest dobry tyle, że ma najechane 18-20 tys.

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 12 sty 2010, o 16:33

Od dwóch dni próbuję się dodzwonić do Cyfry . Za każdym razem wysłuchuję pierdołowatego wstępu, po czym informacja "Obecnie wszyscy agenci są zajęci, prosimy o kontakt w późniejszym terminie" kończy połączenie. No żesz k...a mać, żeby przynajmniej do jakiejś kolejki wrzucało, albo po prostu sygnał zajętości był, to nie, przy każdej próbie robią nadzieję, a operator kasuje za połączenie :wall:
Zadzwoniłem więc na numer dla potencjalnych klientów i oczywiście bez problemu, rozmowa trafia do kolejki, zgłasza się konsultant, ale informuje, że dla abonentów jest inna linia i ma wszystko w dupie :x

Chyba najwyższy czas rozwiązać umowę :evil:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sty 2010, o 16:35

rrosiak, a jaki masz problem z Cyfrą? Może Ci pomogę. :mrgreen:
czarne jest piękne...

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 12 sty 2010, o 16:39

vibowit pisze:rrosiak, a jaki masz problem z Cyfrą? Może Ci pomogę. :mrgreen:
Jeśli możesz mi w ramach abonamentu wymienić dekoder na jakiś bardziej cywilizowany to poproszę :->
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 sty 2010, o 16:40

rrosiak, oczywiście.
Dreambox HD? :razz:
czarne jest piękne...