Były sobie wycieraczki
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Były sobie wycieraczki
Forester 2001,pękł plastik który łączy silniczek wycieraczek z ramieniem ( na silniku jest kulka i ten właśnie plastik zatrzaskuje się na niej) ,ktoś przerabiał temat czy występuje jako część czy trzeba wymienić całe ramie ?
Re: Były sobie wycieraczki
Czyżby śnieg za duży opór wycieraczką zrobił ? Mi wypadła ta kula ostatnio, teraz lekko wchodzi, przesmarowałem teflonem i na razie działa, ale...też się podłączam pod pytanie:)
-
lmarcinczak
- 0 gwiazdek
- Auto: impreza gt '99MY
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Czesc czesc,
kilka dni temu mialem to samo. Male, biale w co sie wciska. Naprawilem w ten sposob ze z anglika mialem caly mechanizm ktory oczywiscie nie pasowal ale wybilem ta biala czesc - rozwalajac ja przy okazji (bo jest zgrzewana) i ta wyjeta czesc wlozylem do mojego mechanizmu i skleilem poksipolem. Jak na razie dziala ale i tak szukam po woli takiego mechaniuzmu.
L.
kilka dni temu mialem to samo. Male, biale w co sie wciska. Naprawilem w ten sposob ze z anglika mialem caly mechanizm ktory oczywiscie nie pasowal ale wybilem ta biala czesc - rozwalajac ja przy okazji (bo jest zgrzewana) i ta wyjeta czesc wlozylem do mojego mechanizmu i skleilem poksipolem. Jak na razie dziala ale i tak szukam po woli takiego mechaniuzmu.
L.
Jak wymienię klapę w swoim to bedę miał taki silniczek z mechanizmem. Ale żeby nie było różowo to główne koło zebate ma wyłamane trzy zęby. Może z dwóch da rade zrobic jednego, więc dam znać jak bede chciał się tego pozbyć.
Temat prosty - nowy mechanizm ok 350 pln - w dwa tygodnie,lub kupić np. z Imprezy ( 5 cm krótsze) i dostosować do Forka
http://allegro.pl/item879814477_subaru_ ... aczek.html to chyab wystarczy kupic, ale nie wiadomo w jakim stanie:(
Jakoś kiepsko szukałem,a wracając do przeróbki z Imprezy -zrobione w 5 minut ,działa,koszt śmieszny a i wybór większy niż do Forestera.mcx pisze:http://allegro.pl/item879814477_subaru_ ... aczek.html to chyab wystarczy kupic, ale nie wiadomo w jakim stanie:(
Imprezowe jest 50 mm krótsze,przecinasz wkładasz dowolną pasującą średnicą śrubę/rurkę/pręt i dalej dowolnie -klej przemysłowy,spaw itp.( ja spawałem) no i czekasz na nowy mechanizm lub nie czekasz tylko zapominasz o problemie.
Pzdr
Pzdr