Grzegorz pisze: dostęp do prywatnych lekarzy dzicięcych, dentystów
NIe wątpię, ale co w przypadku poważnej i nagłej choroby?
Grzegorz pisze: dostęp do prywatnych lekarzy dzicięcych, dentystów
NiemożliweDoxa pisze: 80 km. Pogotowie wysłało helikopter, byli za 15 min.
Byli szybko, znaczy sięrrosiak pisze: Niemożliwe
Spokojnie, nie ma takiej potrzeby, aczkolwiek często analizuję czarne scenariusze.Konto usunięte pisze:Robert, może powinieneś pogadać z Bilexem na temat zagrożeń
Grzegorz pisze: NO mnie też, dlatego tu zostałem. Ale gydybm mógł złota rybko to poproszę o piękny domek w Toskani i żebym od razu znał włoski.
Wtedy umieramy dwa lata temu turysta z Łodzi dostał wylewu w naszym grajdołku to było ,straszne zanim przyjechała karetkarrosiak pisze: NIe wątpię, ale co w przypadku poważnej i nagłej choroby
I to jest najprawdziwsza prawda.Arno pisze:... Wszędzie jest tak samo źle. Ale tu zło znamy i jest NASZE. ...
Ja dobrze wiecie Bilex widzi tylko jedno rozwiązanie:Konto usunięte pisze:Robert, może powinieneś pogadać z Bilexem na temat zagrożeń
Sterroryzowany policyjnie, ze spranymi mózgami społeczeństwa, nie tylko akceptującego i popierającego te wyłożone złotem więzienie, ale jeszcze entuzjastycznie skłonnego do denuncjacji, jak tylko ktoś ośmiela się robić coś inaczej. Cudowny kraj.Bilex pisze:Ja dobrze wiecie Bilex widzi tylko jedno rozwiązanie:
W związku z tym, że nigdy nie miałem ciągot anarchistycznychjarmaj pisze:Sterroryzowany policyjnie, ze spranymi mózgami społeczeństwa, nie tylko akceptującego i popierającego te wyłożone złotem więzienie, ale jeszcze entuzjastycznie skłonnego do denuncjacji, jak tylko ktoś ośmiela się robić coś inaczej. Cudowny kraj.Bilex pisze:Ja dobrze wiecie Bilex widzi tylko jedno rozwiązanie:![]()
Tak, krajobrazy tam są ładne, nawet bardzo.
Bo to chory kraj i chore ludzie są. I jedna wielka klatka. Dobrze że jeszcze każdy nie dostaje takiego obrotowego ustrojstwa do wybiegania się, jak chomik w klatce.esilon pisze:masakra jakaś
jeden błąd i cie ni ma
jarmaj pisze: Bo to chory kraj i chore ludzie są
Mój drogi przyjacielu - w Stanach często władza działa według własnego widzi-mi-się a nie według prawa - i to jest źle.Arno pisze:te historie ze szwajcaria to mi przypominaja jak osaczony obywatel sie czuje w stanach.
bardzo mi sie to nie podoba tam.
Bilex pisze: Ależ to jest bardzo proste - przyjeżdżasz gdzieś w odwiedziny to nie dajesz w ryj gospodarzowi a potem myślisz, że "przepraszam" wszystko załatwi. Zawsze uraza pozostanie i będzie patrzył czy znowu po pijaku nie wystartujesz...
Tu jest podobnie.
no tu racja, dlatego napisałem wczesniej, że po 30 to mozna tylko próbowac sie dostosowaćBilex pisze: Chcesz tam mieszkać - dostosuj się - jak każdy inny mieszkaniec.
Dla nich jest to jasny komunikat, że lekceważysz ogólnoprzyjęte zachowania. Co nie wróży dobrze na przyszłość. A oni ciebie nie potrzebują jakoś specjalnie. Szczególnie, że ułatwiają jak mogą - automaty do biletów są na każdym (!) przystanku.esilon pisze: nieskasowanie biletu to jest to samo ?, jeżeli zapłaciła mandat to znaczy, że za "zrobienie kupy pośrodku salonu" dostała od "gospodarza nauczkę, no właściwie to mogli obciąć jej rękę
albo palec chociaż