Czy SiP musi ją uznać
Jak to jest z gwarancją na na nowe auto z zagranicy?
Jak to jest z gwarancją na na nowe auto z zagranicy?
Chciałbym się dowiedzieć jak jest z gwarancją jak kupię sobie lub na sprzedaż samochód z autoryzowanego serwisu w niemczech lub szwajcarii 

Czy SiP musi ją uznać

Czy SiP musi ją uznać
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
						Śnieżna zabawa
Re: Jak to jest z gwarancją na na nowe auto z zagranicy?
Piter 35,  to zależy czy SIP ma umowę z przedstawicielem w danym kraju. W przypadku Niemiec ma i gwarancja jest honorowana przez SIP (tak przynajmniej kiedyś wyczytałam na kropce). Nie wiem jak ze Szwajcarią.
Jeśli nie ma, to płacisz za naprawy gwarancyjne, a potem zgłaszasz się do dealera, od którego kupiłeś samochód z fakturą i dostajesz od nich zwrot, bo oni nadal są gwarantem.

Jeśli nie ma, to płacisz za naprawy gwarancyjne, a potem zgłaszasz się do dealera, od którego kupiłeś samochód z fakturą i dostajesz od nich zwrot, bo oni nadal są gwarantem.
A czy przypadkiem Frey nie jest ze Szwajcarii?barbie pisze:Nie wiem jak ze Szwajcarią.
g.
- 
								Konto usunięte								
 - 6 gwiazdek
 - Polubił: 14 razy
 - Polubione posty: 19 razy

gruby pisze:A czy przypadkiem Frey nie jest ze Szwajcarii?
Jest. Z tego co pamiętam to jakieś problemy były z którymś z krajów beneluksu
Czy tylko z SIPem są takie problemy ???? a jak jest z innymi dealerami?

Nie wiem jak jest u innych. Problem zSipem polega na tym, ze importer nie jest spolka podlegla FHI.Paweł_BB pisze:Czy tylko z SIPem są takie problemy ???? a jak jest z innymi dealerami?
g.
Ford ma pełną EU gwarancję, więc robisz gdzie chcesz i nic nie płacisz. Podejście Subaru na EU to jakiś żart 

Rzeznik

Rzeznik
Rzeźnik zbereźnik:)