Witam
Problem jest taki, że od dawna ubywało mi płynu w chłodnicy. Rano gdy odpalałem auto słyszałem bulgotanie, czyli znak, że jest tam powietrze. Wymieniłem chłodnice w warsztacie, wybuiłem 200F i po 2 miesiącach znowu zacząłem słyszeć bulgotanie. W pojemniku wyrównawczym ubyło kilka centymetrów płynu. Chyba polecę do warsztatu i.... właśnie i powiem, że jak wentylator jest włączony i wyłączę zapłon to wentylator się wyłącza.
Co o Tym myślicie? Ten wentylator tak miał od zawsze więc może tak być? Trochę to nielogiczne hmm
Legacy 2000r problem z chłodnicą i wentylatorem
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- nieznany.sprawca
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Legacy
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Legacy 2000r problem z chłodnicą i wentylatorem
Jestem z formacji nieznanych sprawców. Pewnie słyszałeś o Mnie w wiadomościach..
Re: Legacy 2000r problem z chłodnicą i wentylatorem
Zawsze wydawało mi się, że w Subaru wentylator gaśnie po wyjęciu kluczyków (czy tam przejściu w stacyjce na 0) - tak jak wszystko inne. Tak jestnieznany.sprawca pisze: wentylator jest włączony i wyłączę zapłon to wentylator się wyłącza.

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
U mnie w Legacy i w GT tak właśnie jest.citan pisze: Tak jest
Ale w takim np. Polonezie nie wyłączał się

- nieznany.sprawca
- 1 gwiazdka
- Auto: Subaru Legacy
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
HMM dziwne, bo jak mu za gorąco to się chce ochłodzić a jak nie może to się przegrzeje przynajmniej teoretycznie...
Jestem z formacji nieznanych sprawców. Pewnie słyszałeś o Mnie w wiadomościach..
Też nawet wolnegossaka po zaparkowaniu (Łódź, korki, szukanie miejsca do parkowania) gaszę dopiero jak się wentylator wyłączy, ot takie chłodzenie turbiny dla ludzi dokonujących złych wyborów życiowych.nieznany.sprawca pisze: HMM dziwne, bo jak mu za gorąco to się chce ochłodzić a jak nie może to się przegrzeje przynajmniej teoretycznie...

- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
w Oplu też się nie wyłączał dopiero po jakimś czasie od wyjęcia kluczyków 

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "