Poradnik młodego komputerowca
Re: Poradnik młodego komputerowca
Koleżanki i koledzy, mam pytanie z cyklu "Nie wiem jak żyję na tym świecie, bo..." nie wiem jak tu napisać posta aby ruszył mi html ?
vel misza, Pozdrawiam!
mam wrażenie, że tagi htmlowe są z premedytacją wyłączone w silniku forum... i dobrze 

dzięki michal, a wiesz może jak wkleić zdjęcie aby po kliknięciu na nie linkowała do innego, np. o większym rozmiarze. Nie ma chyba sensu aby strona się ładowała razem z dużymi zdjęciami, a jak kogoś zainteresuje to "klik" i po problemie.
vel misza, Pozdrawiam!
jak wrzucasz zdjęcia z serwera typu imageshack to po prostu musisz wybrać odpowiedni link z kilku które masz podane po załadowaniu.miszozon pisze: a wiesz może jak wkleić zdjęcie aby po kliknięciu na nie linkowała do innego, np. o większym rozmiarze
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
A żeby sprawdzić, który jest właściwy, wystarczy go wkleić i kliknąć "Podgląd" 

Czarownica prawdę Ci powie :D
miszozon, AFAIR remigio zaimplementował werk automagicznie zmniejszający zdjęcia wyświetlane przez forum.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
miszozon, jeżeli nie chcesz wklejać dużego zdjęcia do posta to spróbuj tak:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://serwer_z_fotka.pl/fotka_duza.jpg][img]http://serwer_z_fotka.pl/fotka_mala.jpg[/img][/url]
Dzięki remek, działa.
Ja kombinuje, a tu takie proste rozwiązanie. Niedobrze ze mną.
Ja kombinuje, a tu takie proste rozwiązanie. Niedobrze ze mną.

vel misza, Pozdrawiam!
cześć,
właśnie skończyła mi się licencja na Kasperskiego, a w sklepie mi powiedzieli, że przedłużenie 80 zł :( . jakiego darmowego antywirusa polecacie ? może coś z tej listy: darmowy program antywirusowy ? czy w ogóle warto instalować coś darmowego, czy lepiej zainwestować te 80 zł ?
właśnie skończyła mi się licencja na Kasperskiego, a w sklepie mi powiedzieli, że przedłużenie 80 zł :( . jakiego darmowego antywirusa polecacie ? może coś z tej listy: darmowy program antywirusowy ? czy w ogóle warto instalować coś darmowego, czy lepiej zainwestować te 80 zł ?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Już któryś rok z rzędu używam darmowego Avasta. Wymaga tylko rejestracji na ich stronie. Do tego Sygate Personal Firewall (też darmowy) i nigdy nie miałem problemów.wojts pisze: może coś z tej listy: darmowy program antywirusowy ?
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Jest chyba rekordzistą w ilości fałszywych alarmów, ale może dzięki temu jest w miarę skuteczny. Ja ostatnio testuję na żywych organizmach Panda Cloud i jak dotąd nikt nie narzeka.michal pisze:avast nie jest najlepszy ale jakoś daje radę.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak pisze: a ostatnio testuję na żywych organizmach Panda Cloud i jak dotąd nikt nie narzeka.
Zaciekawiłeś mnie tą pandą w klałdzie. Jak długi testujesz i czy też na sobie?
Boguś, antywirus to taka klima w gietku. Bez niego idzie żyć, z nim idzie żyć lepiej 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
michal pisze: Zaciekawiłeś mnie tą pandą w klałdzie. Jak długi testujesz i czy też na sobie?
Mniej więcej w połowie listopada zainstalowałem na kilku kompach z Win7 i jak dotąd są czyste, chociaż niektórzy użyszkodnicy lubią odwiedzać ciemne zakątki internetu. U siebie mam również miśka, ale w komercyjnej wersji.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

michal, jeśli wolniej znaczy lepiej, to byćmoże. Avast zamula niemiłosiernie, choć do mistrza Nortona mu mimo wszystko daleko.
Ja nie używam i jest mi z tym lepiej.
Ja nie używam i jest mi z tym lepiej.

czarne jest piękne...
rrosiak, może se w domu założę w ramach testu. Jak coś będzie nie tak to wiadomo kogo będzie należało winić
vibowit, Ty twardzielu z domieszką harkora ;->>>

vibowit, Ty twardzielu z domieszką harkora ;->>>
michal, nie napisałem nigdzie, że używam Wingrozy.
W pracy oczywiście mam Nortona.

W pracy oczywiście mam Nortona.
czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
michal pisze: Jak coś będzie nie tak to wiadomo kogo będzie należało winić
Zośkę

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
vibowit pisze: michal, nie napisałem nigdzie, że używam Wingrozy.![]()
Boguś, wiem żeś okołopingwiniany - pozwoliłem sobie jedynie na okazanie piątkowej żartobliwości

Chlor, a co się Chlor tak z południa wpierdala między wódkę a zakąskę, hę?Chloru pisze:michal pisze: Jak coś będzie nie tak to wiadomo kogo będzie należało winić
Zośkę

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
michal pisze: Chlor, a co się Chlor tak z południa wpierdala między wódkę a zakąskę, hę?
Bom niczym nieskrępowany na urlopie czekając aż południe przyjedzie do mnie

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae