Subaru Forester 2.0 XT hmmm...czy kupić?

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Re: Subaru Forester 2.0 XT hmmm...czy kupić?

Post 25 sty 2010, o 15:07

wogóle sie nie znacie, najlepszy wybór to wolnyssak i do tego sedan, a z jasna tapicerką to juz maxwypas :->

WodnySsak
1 gwiazdka
Auto: Forek 2.0X MY03
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 25 sty 2010, o 22:43

vibowit pisze: Bardzo ciekawa i odważna teza. Może to audi jakieś popsute. Akurat napęd audi niekoniecznie jest gorszy od tego subarowego.
Jego główną wadą w porównaniu z subaru jest cena. ;-)

Dotyczyło jazdy po śniegu.
Urlop jest oderwaniem się od rzeczywistości..... obłęd także.

Admario
0 gwiazdek
Auto: marzenia oczywiste co, a tymczasem łopel

Post 25 sty 2010, o 22:51

ech, jednak na tę chwilę wygrywa ekonomia :wall: ... ale przejechać się i tak tym muszę (może jutro)...szkoda, bo wiem że tracę okazję ;-( ...ale cały czas gram w lotka...nadzieje umiera ostatnia jak to się ostatnio często mówi

esilon
6 gwiazdek

Post 25 sty 2010, o 22:53

Admario pisze: ale przejechać się i tak tym muszę (może jutro)...

Admario, tylko rozgrzej go najpierw porządnie a potem dopiero sprawdzaj jak szybko jeździ :idea:

przy tym mrozie to 15 minut minimum, tam jest gęsty olej (przynajmniej był 10W60 ! )

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 25 sty 2010, o 22:55

WodnySsak pisze:Dotyczyło jazdy po śniegu.
Ja rozumiem. Fakt, że nieco nadinterpretowałem, ale dzisiaj mam problemy z rozumieniem słowa pisanego. :oops:
O ile ten audi to było FWD to istnieje pewna, niezerowa szansa, że było tak jak piszesz. :cofee:
czarne jest piękne...

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 25 sty 2010, o 23:34

esilon pisze: najlepszy wybór to wolnyssak i do tego sedan

Forester rzecz jasna ? :giggle:

Sławek
3 gwiazdki
Auto: Forester 2.0XT,Justy G3,Outback H6
Polubił: 2 razy

Post 26 sty 2010, o 11:56

Przed podjęciem decyzji uwzględnij koszty potencjalnych napraw obu samochodów. Mam dane z Niemiec, a jak wiadomo preferują oni produkty niemieckie, że Forek jest na czołowych miejscach (pierwsza dziesiątka) pod względem bezawaryjności. Radzę wszystkim swoim znajomym aby sprawdzili na jakich miejscach plasują się samochody, które chca zanabyć. Z prawdziwą radością obserwuje wtedy szok jakiego nieboracy doznają. Szczerze radzę zrób to samo a wtedy pytanie to straci swój sens. Forek w dobrym stanie+dobre serwisowanie=banan+oszczędność kasy+oszczędność czasu i nerwów. Jeżeli ten Forek jest w dobrym stanie to się nie zastanawiaj i bierz bo dobry towar nie leży na półce zbyt długo. :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 26 sty 2010, o 20:48

Sławek pisze: Forek w dobrym stanie+dobre serwisowanie=banan+oszczędność kasy+oszczędność czasu i nerwów.

A jak dodamy do tego równania gaz, to w ogóle można na tym zarobić :giggle:

Admario
0 gwiazdek

Post 26 sty 2010, o 21:35

Sławek pisze:Przed podjęciem decyzji uwzględnij koszty potencjalnych napraw obu samochodów. Mam dane z Niemiec, a jak wiadomo preferują oni produkty niemieckie, że Forek jest na czołowych miejscach (pierwsza dziesiątka) pod względem bezawaryjności. Radzę wszystkim swoim znajomym aby sprawdzili na jakich miejscach plasują się samochody, które chca zanabyć. Z prawdziwą radością obserwuje wtedy szok jakiego nieboracy doznają. Szczerze radzę zrób to samo a wtedy pytanie to straci swój sens. Forek w dobrym stanie+dobre serwisowanie=banan+oszczędność kasy+oszczędność czasu i nerwów. Jeżeli ten Forek jest w dobrym stanie to się nie zastanawiaj i bierz bo dobry towar nie leży na półce zbyt długo. :thumb:
:x

esilon
6 gwiazdek

Post 26 sty 2010, o 21:41

Admario, przejdź procedurę rozgrzewania Forka turbo na takim mrozie z mysla jak kosztowne może być jej złamanie to Ci nerw przejdzie ;-) , do domu trzeba nadkładać kilometrów, do pracy też :-)

to jest między innymi powód dla którego nie zostawiłem Forka dla małzonki, on nie jest taki "bezobsługowy" tzn jest jak sie przestrzega kilku zasad ale kobitka to lubi odpalic i jechać i nie zaglądac pod maskę :-) a o Forka turbo trzeba dbać a na gazie to mozna zupę ugotować ;-)

przyjedź 13 lutego na spotkanko to pooglądasz Subaraki , posłuchasz co i jak i po tym dieslu co teraz weźmiesz impreze sobie kupisz ;-)

Admario
0 gwiazdek

Post 27 sty 2010, o 00:05

esilon pisze:Admario, przyjedź 13 lutego na spotkanko to pooglądasz Subaraki , posłuchasz co i jak i po tym dieslu co teraz weźmiesz impreze sobie kupisz ;-)
Spróbuję się pojawić w Leśnym swoją wypasioną 78 konną, obsoloną Astrą i wzbudzę pewnie zainterersowanie w stylu "o kiełbaski przyjechały" :-d
Co innego jeśli byłaby to złota rakietka ... :x
Zasadniczo dzięki Esilon i pozostali za kilka cennych porad i powiększenie (a było co powiększać) wiedzy o Subaru...

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 27 sty 2010, o 00:18

esilon pisze:pooglądasz Subaraki , posłuchasz
To może jednak przyjadę GTkiem, to nie będzie musiał wychodzić z domu, żeby posłuchać. :mrgreen:
czarne jest piękne...

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 27 sty 2010, o 00:24

Admario pisze:Spróbuję się pojawić w Leśnym swoją wypasioną 78 konną, obsoloną Astrą i wzbudzę pewnie zainterersowanie w stylu "o kiełbaski przyjechały" :-d
Co innego jeśli byłaby to złota rakietka ... :x
Ty się nic nie przejmuj astrą, tylko się zapisuj i przybywaj. :-)
Już gdzieś temat o przyjeżdżaniu nie-subaru na spotkanie forum-subaru był poruszany i może się okazać, że wiecej na tym naszym balu będzie samochodów nie spod znaku plejad. ;-)

My się też zjawim czarnym traktorem a nie forkiem zapewne, a organizator balu to nawet nie ma subaru (choć kupuje je od zarania dziejów :razz: ), więc pełen luz :mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

esilon
6 gwiazdek

Post 27 sty 2010, o 09:36

Admario pisze: Zasadniczo dzięki Esilon i pozostali za kilka cennych porad i powiększenie (a było co powiększać) wiedzy o Subaru...

nie wyciągaj zbyt daleko idących wniosków, warto kupic subaraka, naprawdę ;-)
vibowit pisze: To może jednak przyjadę GTkiem, to nie będzie musiał wychodzić z domu, żeby posłuchać.

ale kto z Tobą wytrzyma podróż z Wawy :razz:

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy

Post 27 sty 2010, o 11:34

esilon pisze:
vibowit pisze: To może jednak przyjadę GTkiem, to nie będzie musiał wychodzić z domu, żeby posłuchać.

ale kto z Tobą wytrzyma podróż z Wawy :razz:

JA! :-p
zima jest, zapomniałeś?
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

esilon
6 gwiazdek

Post 27 sty 2010, o 11:44

liwit pisze: zima jest, zapomniałeś?

no tak, będziecie jechać w czapkach :-p

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 27 sty 2010, o 12:24

Admario pisze: Spróbuję się pojawić w Leśnym
Lista wciąż otwarta...
Admario pisze: swoją wypasioną 78 konną, obsoloną Astrą i wzbudzę pewnie zainterersowanie w stylu "o kiełbaski przyjechały"
Naprawdę sądzisz, że na przebieranym balu, przy (zapewne) kilkunastostopniowym mrozie, komuś się będzie chciało wyściubiać nos na parking, żeby komentować cudze auta? ;-)
Admario pisze: wypada odwiedzić kolegę w Fiacie i chyba kupię (w sumie też kawałek historii tylko już w innym opakowaniu) Deltę
Z historii - to w tym aucie jest tylko nazwa.
Co zakrawa na profanację. ;-)
Sportu i charakteru w nowych Lanciach za grosz, natomiast obiecywany w zamian luksus i styl rzuca się w oczy głównie w prospektach. W autach jakoś mniej, moim zdaniem 8-)
Ale, co kto lubi :cofee:

miszozon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Forek S-turbo

Post 27 sty 2010, o 13:04

esilon pisze: ale kobitka to lubi odpalic i jechać i nie zaglądac pod maskę

eee tam, wystarczy powiedzieć ile może kosztować złamanie tych zasad.
U mnie zadziałało. Grzanko (tu zaleta autamata), chłodzonko, nie ma problemu.

Cholera, szkoda że nie możemy się zjawić na balu. Wreszcie bym Was poznał osobiście ale niestety muszę poczekać. :x

Admario jak nie robisz wiele kilometrów to może jednak warto się zastanowić. W sumie jedyny mankament to spalanie ale jakoś w tym aucie tak nie boli.
Ostatnio mój zżarł mi 15L/100km co w moim przypadku jest dużo, powiedziałem żonce, a ona na to: "Niech bierze i z 18, jak nie będzie kasy to coś wykombinujemy" :thumb:
Jak się ma na życie, coś się odkłada to dlaczego reszty nie przeznaczyć na przyjemności ?
Zaznaczam, że nie mam jeszcze dzieci więc moja sytuacja jest trochę inna. Wtedty oczywoście priorytety znacznie się zmieniają ale jeśli dalej starcza ...
vel misza, Pozdrawiam!

beroes127
0 gwiazdek
Auto: Forester 2.5 premium US Spec.

Post 3 lut 2010, o 16:54

Część!
Jeśli masz kłopot co wybrać , Subaru czy może VW lub audi to zobacz ten filmik!!!!!()
Mam do sprzedania Forester 2.5 wolnossący ,kupiony nowy u dealera Subaru w USA rok 2008 model 2009.Przebieg 17000km.
Pozdrawiam!

Admario
0 gwiazdek

Post 6 lut 2010, o 00:14

beroes127 pisze:Część!
Jeśli masz kłopot co wybrać , Subaru czy może VW lub audi to zobacz ten filmik!!!!!()
Mam do sprzedania Forester 2.5 wolnossący ,kupiony nowy u dealera Subaru w USA rok 2008 model 2009.Przebieg 17000km.
Pozdrawiam!

Filmik klasa, totalna przepaść...Subarak który chcesz sprzedać też :), ale to niestety nie ten przedział cenowy póki co :)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 6 lut 2010, o 08:23

beroes127 pisze: Jeśli masz kłopot co wybrać , Subaru czy może
Uwierz, że w praktyce tak różowo nie jest, jak na filmie... ;-)
Dolce far niente ;-)

ODPOWIEDZ