Jakie sprzęgło do 2.5rs?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
- Auto: "22B" RX Colin
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jakie sprzęgło do 2.5rs?
Mam Imprezę 2.5rs Coupe US spec. z 2000 roku. Prawdopodobnie czeka mnie wymiana sprzęgła, więc niech ktos mi napisze jakie tam jest sprzęgło (wymiary), bo jeśli chodzi o firmę to raczej kupię Exedy. Do mojej poprzedniej 2.0 rx kupiłem w dobrej cenie (chyba 580zł ale to już dwa latka temu) we Wrocławiu w PetroCarze - jeśli to komuś pomoże.
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW

Re: Jakie sprzęgło do 2.5rs?
Exedy OEM replacement do wolnossacych (push type). Numer masz np. tu:
http://sklep.4turbo.pl/product-pol-8232 ... ement.html
http://sklep.4turbo.pl/product-pol-8232 ... ement.html
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
OK. dzięki ale może jeszcze jakies dane techniczne? Może niekoniecznie kupię u Was
- bez obrazy

Ale jakie dane chcesz? Masz numer części. Raczej ciężko Ci będzie kupić jakoś istotnie taniej tak swoją drogą.
-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
Masz sprzegło o średnicy 225mm pewnie o to Ci chodziłopawlaswrc pisze:Mam Imprezę 2.5rs Coupe US spec. z 2000 roku. Prawdopodobnie czeka mnie wymiana sprzęgła, więc niech ktos mi napisze jakie tam jest sprzęgło (wymiary), bo jeśli chodzi o firmę to raczej kupię Exedy. Do mojej poprzedniej 2.0 rx kupiłem w dobrej cenie (chyba 580zł ale to już dwa latka temu) we Wrocławiu w PetroCarze - jeśli to komuś pomoże.

U nas masz taką cenę http://www.carsport.pl/product_info.php ... 0fc8e07aa2 do tego łożysko za 110 zł
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
Sorki jeśli to pytanie wyda Wam się od czapy ale zastanawiam się czym tak naprawdę różni się ten zestaw od Exedy do WRC?
Średnica ta sama, łożysko wygląda identycznie, docisk też, tarcza do złudzenia jak by identyczna. Cena - 50% zestawu do WRX.
Czy płacimy więcej bo to jest tak, że jak ktoś ma WRX czy STI to go stać i można z niego 'zdzierać' czy płacimy za jakieś inne, lepsze materiały z którego części są wykonane? Bez obrazy ale dla mnie jako laika różnicy nie ma poza 2x większą ceną.
Średnica ta sama, łożysko wygląda identycznie, docisk też, tarcza do złudzenia jak by identyczna. Cena - 50% zestawu do WRX.
Czy płacimy więcej bo to jest tak, że jak ktoś ma WRX czy STI to go stać i można z niego 'zdzierać' czy płacimy za jakieś inne, lepsze materiały z którego części są wykonane? Bez obrazy ale dla mnie jako laika różnicy nie ma poza 2x większą ceną.
-
carfit
- 3 gwiazdki
Średnica nie jest ta sama, w WRX masz 230 mm , oraz zupełnie inny system , ciągnione a nie pchane jak w N/A , łożysko tez inne, oczywiście dotyczy to WRX do 06, potem jest jeszcze innefreediver pisze:Sorki jeśli to pytanie wyda Wam się od czapy ale zastanawiam się czym tak naprawdę różni się ten zestaw od Exedy do WRC?
- freediver
- 4 gwiazdki
- Auto: WRX 01' pogromca owadów :)
No tak 225 ma chyba GT, które i tak jest droższe o jakieś 30%. Ale materiały te same czy do WRX lub STI to już inny materiał ścierny, itp?
No dobra, nie wnikam bo nie chcę być tu zlinczowany

-
carfit
- 3 gwiazdki
GTdo 98 ma 225 , ale tak samo inny system, ciągniony, wogóle sama konstrukcja sprzegła jest inna wiec nie może być mowy o porównywaniu sprzegieł z N/A do turbofreediver pisze:No tak 225 ma chyba GT, które i tak jest droższe o jakieś 30%. Ale materiały te same czy do WRX lub STI to już inny materiał ścierny, itp?
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
No, to już co nieco wiem. Czyli że: sprzęgło jest 225mm i że jest pchane. Powiedzcie jeszcze tylko, czy takie samo (czyli pchane) bo 225 to wiem że jest w RX czyli wolnossącej 2.0? Chodzi o to czy są one takie same, bo w naszym pięknym kraju katalogi sprzedawców nie obejmują wersji USspec.
I jeszcze jedno: macie jakiegoś montera we Wrocku - oprócz Marka z MTS?

Niekupuj sprzęgła alecały napęd:silnik turbo,6mt,wał,dyfer,dorabiane półosie. 

W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.
- pawlaswrc
- 6 gwiazdek
Narazie musi zostać tak jak jest, choć wcale nie jest źle. Może w przyszłości jakiś przeszczep się zrobi
Narazie spokojnie - strategia małych kroczków