Za tydzień Ciebie też postawimy do pionu.
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Arti, no strasznie niefajnie, ale wszystko się wyprostuje. Zobaczysz!
czarne jest piękne...
Wylewka samopoziomująca i będzie jak nowy ;)) Najważniejsze, że w chwili przyjmowania ciężaru na blachę, pod nią nie było żadnej głowy.LouCyphre pisze: dach twojego powozu sie zreaqnimuje
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
żeby potem szybko i skutecznie wypoziomowaćvibowit pisze:
Za tydzień Ciebie też postawimy do pionu.![]()
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
O ile mnie pamiec nie myli na kropce jest jakis dach do gt do sprzedania jakby co.
Jacek "AMI" Rudowski
- tzd
- 2 gwiazdki
- Lokalizacja: Gdańsk Sopot Gdynia, tu wszystko się kończy i zaczyna
- Auto: SF5 2.0T + GC8 STi
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Chyba nie ma na . żadnego dachu do GT, jeśli już to z szyberdachem. Na allegro jest jeden, z rdzą, wiem bo się interesowałem.
BTW nowy dach w ASO około 2-2,5 tys. zł i czekanie aż przyjedzie z "niewiadomoskąd".
Współczucia. Jak nie chcesz/nie masz od kogo dochodzić OC, a masz AC to rób z AC na nowych częściach... ja bym tak robił.
BTW nowy dach w ASO około 2-2,5 tys. zł i czekanie aż przyjedzie z "niewiadomoskąd".
Współczucia. Jak nie chcesz/nie masz od kogo dochodzić OC, a masz AC to rób z AC na nowych częściach... ja bym tak robił.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
dobra, to teraz wytłumaczcie mnie laikowi dlaczego dach wgnieciony przez śnieg trzeba wymienić. Rozumiem, w przypadku strzelenia klasycznej rolki, ale ten wygląda jakby można go było 'kopnąć' od dołu - wg zeznań Artiego słupki się nie połamały.
Jak rozumiem, w przypadku ewentualnej rolki, taki dach się pognie jak szmata - zupełnie jak dziewiczy - ale co poza tym?
Jak rozumiem, w przypadku ewentualnej rolki, taki dach się pognie jak szmata - zupełnie jak dziewiczy - ale co poza tym?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Bo go nie wyprowadzisz bez wiadra szpachli.remek pisze:dobra, to teraz wytłumaczcie mnie laikowi dlaczego dach wgnieciony przez śnieg trzeba wymienić.
A wymiana dachu jest bardzo prosta. Trochę zgrzein do odwiercenia i gotowe. A dach kosztuje pewnie w okolicy 300 zł używany, więc to żaden koszt.
ale wtedy wymienia się tylko górne, zewnętrzne poszycie? Czy całość ze wzmocnieniami od spodu?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- tzd
- 2 gwiazdki
- Lokalizacja: Gdańsk Sopot Gdynia, tu wszystko się kończy i zaczyna
- Auto: SF5 2.0T + GC8 STi
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Najprawdopodobniej tak, tylko zewnętrzne poszycie, roznitowuje się pod tymi czarnymi listwami dachowymi.
Z tego co się dowiadywałem, i tak trzeba wyjąć obie szyby co podraża operację (poza roznitowaniem i na nowo znitowaniem tej wierzchniej płachty). Sam dach (ta wierzchnia) płachta na allegro ok. 300 zł, w aso ok. 2k zł.
Do tego uszczelki, malowanie, co tam jeszcze to nie wiem.
Tego co widać na zdjęciu nie warto prostować, bo i tak trzeba by 5 kilo szpachli, która by mogła popękać bo na dachu pewnie tworzą się w czasie jazdy różne naprężenia...
Z tego co się dowiadywałem, i tak trzeba wyjąć obie szyby co podraża operację (poza roznitowaniem i na nowo znitowaniem tej wierzchniej płachty). Sam dach (ta wierzchnia) płachta na allegro ok. 300 zł, w aso ok. 2k zł.
Do tego uszczelki, malowanie, co tam jeszcze to nie wiem.
Tego co widać na zdjęciu nie warto prostować, bo i tak trzeba by 5 kilo szpachli, która by mogła popękać bo na dachu pewnie tworzą się w czasie jazdy różne naprężenia...
Arti, masakra
Przyjm wyrazy oraz życzenia najlepszości przy okazji. Niech się RX sam odegnie najlepiej
Przyjm wyrazy oraz życzenia najlepszości przy okazji. Niech się RX sam odegnie najlepiej
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Zauważyłem ponadprzeciętne stężenie złych emocji w atmosferze.
Najpierw, od rana, w realu - teraz także na forum. Nawet na PW
Może to spadek ciśnienia, może Chińczycy albo liberałowie i masoni jakiś gaz wypuścili na Polskę, nie wiem - ale proponuję, nie dajmy się.
Przynajmniej nie bez walki. Więc zanim przyłożycie bliźniemu mocno, zastanówcie się, weźcie oddech, i przynajmniej przyłóżcie nieco słabiej (jak ja przed chwilą
). A jeśli się Wam uda - może nawet nie przyłóżcie w ogóle?
Zapewne za jakiś czas gaz się rozwieje, ciśnienie wzrośnie, słońce zaświeci, świat się zrobi piękniejszy, a bliźni nie aż tak wkurzający.
Doczekajmy tego z jak najmniejszymi stratami w ludziach i sprzęcie.
Najpierw, od rana, w realu - teraz także na forum. Nawet na PW
Może to spadek ciśnienia, może Chińczycy albo liberałowie i masoni jakiś gaz wypuścili na Polskę, nie wiem - ale proponuję, nie dajmy się.
Przynajmniej nie bez walki. Więc zanim przyłożycie bliźniemu mocno, zastanówcie się, weźcie oddech, i przynajmniej przyłóżcie nieco słabiej (jak ja przed chwilą
Zapewne za jakiś czas gaz się rozwieje, ciśnienie wzrośnie, słońce zaświeci, świat się zrobi piękniejszy, a bliźni nie aż tak wkurzający.
Doczekajmy tego z jak najmniejszymi stratami w ludziach i sprzęcie.
WiS pisze: Najpierw, od rana, w realu - teraz także na forum. Nawet na PW
hm,ktos mnie ubiegł bo ja jeszcze nie wysłałem
WiS pisze: Doczekajmy tego z jak najmniejszymi stratami w ludziach i sprzęcie.
i tego się trzymajmy
Pączka se pierdyknij i nie kombinuj tyle.WiS pisze:Zauważyłem ponadprzeciętne stężenie złych emocji w atmosferze.
PS. Choć coś w tym jest.
czarne jest piękne...
vibowit pisze: Pączka se pierdyknij i nie kombinuj tyle.
tu może byc ukryte jądro sprawy
po zjedzeniu 4 sztuk strasznie mnie wnerwia, że piątego juz nie moge
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jak tak dalej pójdzie, to bal zakończy się niezłą wiejską rozpierduchąmichal pisze:Racja. Liczę na podładowanie pozytywnego filingu na balu
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nastawiałeś się na tańce?Konto usunięte pisze: Jak tak dalej pójdzie, to bal zakończy się niezłą wiejską rozpierduchą![]()
Jak będziemy mieli dobry tajming to może i filing się poprawi.michal pisze:Racja. Liczę na podładowanie pozytywnego filingu na balu
Konto usunięte, na wsi muszą być jakieś sztachety dostępne. Machanie sztachetami może mieć terapeutyczne działanie.
czarne jest piękne...
Tomek, dopiero teraz Ciebie dopadły mroczne projekcje i negatywne wibracje?Konto usunięte pisze:Jak tak dalej pójdzie, to bal zakończy się niezłą wiejską rozpierduchąmichal pisze:Racja. Liczę na podładowanie pozytywnego filingu na balu
vibowit pisze: Jak będziemy mieli dobry tajming to może i filing się poprawi.![]()
Trzeba będzie jeszcze zadbać o zfokusowanie się na targecie
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
vibowit pisze: Pączka se pierdyknij i nie kombinuj tyle.
Nie jem dzisiaj pączków, bo się odchudzam przed balem. Niestety, mój kostium nie jest z gumymichal pisze: Liczę na podładowanie pozytywnego filingu na balu
A Polak głodny to zły, więc radzę nie podchodzić do niedzieli rana z grymasem na twarzy, bo wezmę i przerobię przemocą na miły uśmiech
sfuksowanie na tapecie...?michal pisze: zfokusowanie się na targecie
Nie zjedliśmy dziś ani jednego pączka
Człowiek zajęty i zapomniał 
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa