tłumik sportowy okrągły czy owalny
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
tłumik sportowy okrągły czy owalny
Panowie, puszka końcowa jaka jest lepsza pod względem dzwięku okrągła czy jakaś owalna podobna do magnaflow itp. Mam na myśli towar typu WM spotrt z allegro.
Ten tłumik ma jakiś silencer to nowość jakaś: http://www.e-tlumiki.pl/product.php?id=5392
Ten tłumik ma jakiś silencer to nowość jakaś: http://www.e-tlumiki.pl/product.php?id=5392
B Group , WRC fun
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: tłumik sportowy okrągły czy owalny
Rura.
Najlepsza pod względem dźwięku jest rura, od turbiny do końca.

w sumie to nowość ja mam to dopiero od 1,5 roku w swojejmamgx pisze: Ten tłumik ma jakiś silencer to nowość jakaś

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Czyli jesteś niezadowolony z tego wydechu który robiłeś do swojego a/t i zapłaciłeś za niego kupę kasy? chyba że to była sama rura ale droga cośjarmaj pisze:Rura.

w wolnossącym nie może być sama rura bo będzie sporo głośniej niż w turbo
B Group , WRC fun
jarmaj w automacie, no to się wydało.mamgx pisze: Czyli jesteś niezadowolony z tego wydechu który robiłeś do swojego a/t
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz, przecież my tutaj tajne stowarzyszenie mamy, nie wiedziałeś?
Ja pełnię funkcję skarbnika.

citan, zbieracie na tuning chłodzenia a/t?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Aahahahaha jaki fajny wątek. Jest tłumik, rura, A/T u Jarmaja , normalnie peełen wypas 

Kto zbiera to zbiera... pisałem przeca, że jestem skarbnikiem.inquiz pisze: citan, zbieracie na tuning chłodzenia a/t?

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
tak coś czułem na Jodłowniku, że zamula przy redukcjach i jeszcze lewa nogę na hamulcu trzymał. WstydLouCyphre pisze: A/T u Jarmaja

do tego druciarz, rure se wstawił.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie wiedziałem że chodzi o wolnegossaka.mamgx pisze:w wolnossącym nie może być sama rura bo będzie sporo głośniej niż w turbo

Pal sześć że będzie głośno, ale na seryjnym silniku fajnie by się pewnie w takiej opcji cały dół straciło.
Czyli do freemammal'a najlepsza będzie..... sama rura wraz z odpowiednimi modami silnika

Jarmaj napisał:
Nie wiedziałem że chodzi o wolnegossaka.
Pal sześć że będzie głośno, ale na seryjnym silniku fajnie by się pewnie w takiej opcji cały dół straciło.
Co wy macie z tym słabym dołem uturbieni.Acha no tak 2.0 turbo to nie te same koniki co 3.2 V6 ;)
Nie wiedziałem że chodzi o wolnegossaka.

Co wy macie z tym słabym dołem uturbieni.Acha no tak 2.0 turbo to nie te same koniki co 3.2 V6 ;)
B Group , WRC fun
Wziołem taki pierwszy lepszy podobny mocą a może 2.7 tdi ?
Nie no żartowałem.
Wracając do tych tłumików to co powiecie na remusa w subaru w przypadku 2.0T no i niekoniecznie dedykowanego?
Nie no żartowałem.
Wracając do tych tłumików to co powiecie na remusa w subaru w przypadku 2.0T no i niekoniecznie dedykowanego?
B Group , WRC fun
A co mamy powiedzieć?mamgx pisze:Wracając do tych tłumików to co powiecie na remusa w subaru w przypadku 2.0T
Chcesz to mam jednego takiego na zbyciu. Został mi po szwajcarskim tuningowcu.

czarne jest piękne...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
to znaczy, że coś tam jeździmy i wiemy, że dół bywa cholernie przydatnymamgx pisze:

Chyba, że jesteś Jarmajem i napadasz bardzo ciasne zakręty na dokręconej 3, bo nie wiesz, że tak nie można

Vibowit : Chcesz to mam jednego takiego na zbyciu. Został mi po szwajcarskim tuningowcu.
Dedykowany? jaka średnica ?
Dedykowany? jaka średnica ?
B Group , WRC fun
Końcówka taka jak tutaj

Siedział zamiast seryjnej puszki, rura ma chyba 2,5 cala.

Siedział zamiast seryjnej puszki, rura ma chyba 2,5 cala.
czarne jest piękne...
mamgx, przecież wrzuciłem zdjęcie końcówki.
czarne jest piękne...
No ale puszkę też bym chciał zobaczyć i to Twoją a nie z katalogu 

B Group , WRC fun
Ma pokazać Ci puszkę ?mamgx pisze:No ale puszkę też bym chciał zobaczyć i to Twoją a nie z katalogu
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
To muszę iść i poszukać.mamgx pisze:No ale puszkę też bym chciał zobaczyć i to Twoją a nie z katalogu

A tak serio jak będę miał chwilę to zrobię zdjęcia i wrzucę, bo w tej chwili nie mam.
czarne jest piękne...
vibowit, nie masz chwili czy aparatuvibowit pisze: A tak serio jak będę miał chwilę to zrobię zdjęcia i wrzucę, bo w tej chwili nie mam.

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Głupi ten temat. Chodziło mi tylko o to czy pseudo mugeny z allegro i te lepsze Mg motorsport, el- tec , M-tec , dobrze brzmią w subarkach. Ja mam wolnossącą z kolektorem nierównoległościowym.
B Group , WRC fun