Jakie sprzęglo do Imprezyt STI?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Re: Jakie sprzęglo do Imprezyt STI?

Post 8 lut 2010, o 20:42

Azrael pisze: Chloru, akurat Jarmaja sprzęgło ma dużo łatwiejsze życie niż wielu mistrzów prostej.
owoc666 pisze: np. strzelając ślizga... :(

:giggle: :giggle: :giggle: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No i na koniec :-p :-p :razz:

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

kiepuczi
0 gwiazdek
Auto: Eagle Talon TSI AWD
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 9 lut 2010, o 01:27

Z mocnych sprzęgieł do Subaru masz również dostępną od ręki w Polsce pełna ofertę sprzęgieł ACT , pod względem parametrów nie ustępują AP Racing , do wyboru spiekowe i organiczne tarcze.
Racing Parts Distributing
Rally Armor,Hawk Performance,Exedy,ACT,ARP,Cometic,Kelford,Mahle,Borla,Invidia..
http://www.topendpower.pl/

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 9 lut 2010, o 10:35

O widzisz, to dlatego mamy tak różne spostrzeżenia dotyczące sprzęgła - zupełnie inny rodzaj eksploatacji.
Jak pamiętam, to chyba tylko raz, czy dwa zdarzyło mi się strzelić ze sprzęgła na przestrzeni tych 1,5 roku. W takiej sytuacji jak Twoja, z pewnością potrzeba coś mocniejszego.
No ja też po remapie tylko raz strzeliłem. I to na zimówkach.

Właśnie wtedy się zorientowałem, że nie mogę tego robić więcej ;)

Bo fakt, w innych sytuacjach nie ma najmniejszego problemu. Nawet ostatnio sprawdzałem i trzyma jak złe na 5-ce od 60 do samego końca.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

carfit
3 gwiazdki
Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne

Post 9 lut 2010, o 22:08

strongi pisze:Patrząc że każde z nich ma inną cenę (AP 2 razy droższe od serii) to pewnie o tym co zakupię zadecydują moje przepływy finansowe w lutym :mrgreen:
AP jest świetnym sprzegłem bez dwóch zdań , na rynku ciezko coś lepszego znaleźć jeśli chodzi o sprzegło na ulice. Doskonałym róznież rozwiązaniem i nie drogim ! jest założenie N-kowego docisku i seryjnej tarczy. Nie dość że nie drogo, bo wychodzi w okolicach 1800zł kpl, to doskonale nadaje sie do lekko dłubnietych aut, choć jesli nie planujesz mocy i momentu gdrubo, to seryjne tez spokojnie starczy

ODPOWIEDZ