Wiem, wskazówka jest nieekologiczna. Lampkę można zasilić baterią słoneczną i jest ekologicznie i trendi.jarmaj pisze:Widać Subaru jest tu parę lat za Oplem.
Diesel Subaru
Re: Diesel Subaru
czarne jest piękne...
Przeciętny "Kowalski", a tym bardziej "Kowalska" (
)
i tak nigdy nie spojrzy na tą wskazówkę, więc i tak nie zobaczy, że się ona przesuwa w kierunku czerwonego pola...
a prawdziwy "imprezowicz" i tak ma dodatkowe zegary Defi...
więc teraz sobie do kompletu dołoży jeszcze czujnik temp. płynu chłodniczego...

i tak nigdy nie spojrzy na tą wskazówkę, więc i tak nie zobaczy, że się ona przesuwa w kierunku czerwonego pola...
a prawdziwy "imprezowicz" i tak ma dodatkowe zegary Defi...
więc teraz sobie do kompletu dołoży jeszcze czujnik temp. płynu chłodniczego...
rrosiak pisze:
Azrael gdzieś pisał, że razem z zapaleniem kontrolki, telefon powinien automatycznie wybierać numer do ASO, aby użytkownik umówił się na wymianę uszczelki pod głowicą![]()
Mniej więcej tak (chociaż nie koneicznie do ASO) . A gaśnie jak stwierdzi ze temperatura silnika jest ciut wyższa od otoczenia ;)
So What! pisze: Z moich obserwacji wynika, że gaśnie szybciej, niż wskaźnik temperatury cieczy chłodzącej dochodził do docelowego poziomu.
no to kiepsko ustawiono seryjnie
ale jest przynajmniej coś co mozna zremapować bez konsekwencji dla sprzęgła
Żona mojego dobrego kolegi też nie zauważyła. Silnik w gonionym po autostradzie Pajero puścił ,,parę nosem''. Podobnież, gdyby nie wskaźnik, to pewnie bym się dowiedział, że zbiorniczek wyrównawczy mi popuszcza, jakby wywaliło uszczelkę.gootek pisze: Wzkaźnik temperatury płynu w chłodnicy to aż taki przydatny jest przeciętnemu użytkownikowi samochodu?
Nie zauważyłem.
r.
PS. A mnie się podoba patent na wskazywanie temperatury w nowych M-betkach -- ruchome ,,czerwone'' pole na obrotomierzu i wskaźnik temperatury oleju.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Tracisz wtedy gwarancję na wszystko. Z uchwytem do holowania włącznie.esilon pisze: ale jest przynajmniej coś co mozna zremapować bez konsekwencji dla sprzęgła![]()
A nawet zwłaszcza, bo jak wiadomo uchwyt do holowania jest silnie skorelowany ze sprzęgłemSo What! pisze:Tracisz wtedy gwarancję na wszystko. Z uchwytem do holowania włącznie.esilon pisze: ale jest przynajmniej coś co mozna zremapować bez konsekwencji dla sprzęgła![]()
gootek pisze:No a jak jest w tym nowym systemie z lampką zamiast wskazówki?vibowit pisze:Wiedzy o tym kiedy można upalać z pewnością on nie zapewnia, ale wskaźnik temperatury warto obserwować, by zobaczyć czy silnik się nie przegrzewa. To się przyda nawet przeciętnemu użytkownikowi.
Gdy silnik się przegrzewa nie zapala się jakaś kontrolka ostrzegawcza?
tak jak sie przegzewa to swieci na czerwono. jest tez lampka od oleju ktora swieci na zolto i jak sie nagrzeje to gasnie......itp.itd
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru 
U mnie coś się wskaźnikowi poprzestawiało i czasami od razu po odpaleniu skacze na 90C, czasami nie - zależy jaki ma humor. Tak czy siak pomiędzy 80-100C (czytane z ECU) nie zauważyłem, żeby wskazówka wykonywała jakieś wygibasy - stoi sobie w miejscu i się na mnie patrzy.
Więc kontrolka - z informacją o zbyt wysokiej temp. włącznie - jest tak samo sensownym rozwiązaniem.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Azrael kiedyś pisał, że tak właśnie jestcitan pisze: Tak czy siak pomiędzy 80-100C (czytane z ECU) nie zauważyłem, żeby wskazówka wykonywała jakieś wygibasy - stoi sobie w miejscu i się na mnie patrzy.
Ale ja mam jeszcze podgrzewanie foteli i dziala szybko 
ŚWIEŻAK LEGACY DISEL MY09 - SREBNA LALKA WRX 04- RED MISIEK 08 I ZOO FAMILY DO TEGO MOJSPORT-PRESTIGE the north face salewa grizzly mammut black diamond alpinus campus milo itp itd duze rabaty dla czlonków rodziny Subaru 
grzeje ten disel jak tralala. 
Nie ma tragedi panowie z tym sislem 
narazie jezdzi i ma 30kkm w 6 mies nic sie nie dziej 
Koledzy za ok tydzien zaczynam watek turbina 
turbina aut
dzis weszła nowa ale spalanie mam od 15l do 33l
wiec jutro jade znow
Koledzy czy ktos mial juz jakies kłopoty z turbina??
no to moze u mnie przypadek 
Diagnoza nowa turbina ale to chyba bardziej zapobiegawczo. Podobno sie pociła nie widzialem bo duzo plastiku tak jest na przegladzie powiedzieli,zamowili i pare h zrobili ale teraz cos mi pokazuje komp spalanie 17l wiec zatankowalem do pelna i jak wciagnie pol baku na setke to podjade jeszcze raz 
Tak ale moja pani ma juz obawy co do dalej bedzie nie chce nowego sti i teraz zaluje ze na a8 sie nie dala namowicj33mbo pisze:rozumiem, że na gwarancjicerbera pisze: zamowili i pare h zrobili