Coś niedobrego
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Coś niedobrego
Godlik, przyjmij wyrazy. Ciekawe swoją drogą, czy to jest taka specyfika płyt indukcyjnych, czy też Amica nie ogarnia.
Wcale bym się nie zdziwił, jakby się okazało, że płyty robi jedna, albo dwie firmy na świecie i opatruje/-ą je logotypami odpowiednich firm.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Jutro zadzwonie do serwisu i zobaczymy, czy to się w ogóle reanimuje. Na razie na wszystkich wyswietlaczach mryga sobie 'F' na przemian z '5' (albo 'S'). Reset w postaci odłączenia prądu nic niestety nie dajeSo What! pisze: Godlik, przyjmij wyrazy. Ciekawe swoją drogą, czy to jest taka specyfika płyt indukcyjnych, czy też Amica nie ogarnia.

Na pewno jest tak z tą szklaną taflą, nawet jest tam jakieś logo. A poszczególne firmy mogą dorzucać tylko swoją elektronikę.ky pisze: Wcale bym się nie zdziwił, jakby się okazało, że płyty robi jedna, albo dwie firmy na świecie i opatruje/-ą je logotypami odpowiednich firm.
Schott-ceran, ale to szkło. Ciekawe, czy to co pod spodem też jest mniej lub bardziej współdzielone, a różnią się tylko mikrokontrolerem/oprogramowaniem (które też można wykonać pod konkretnego klienta).Godlik pisze: Na pewno jest tak z tą szklaną taflą, nawet jest tam jakieś logo.
r.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Wcale bym się nie zdziwił. Czytałem gdzieś ostatnio o jakimś odtwarzaczu DVD (albo wzmacniaczu? nieważne...) renomowanego producenta za konkretną kasę. Jacyś internauci rozebrali go i okazało się, że wnętrze jest identyczne z jakimś innym, pasztetowym, za sporo mniejszą kasę.ky pisze: Schott-ceran, ale to szkło. Ciekawe, czy to co pod spodem też jest mniej lub bardziej współdzielone, a różnią się tylko mikrokontrolerem/oprogramowaniem (które też można wykonać pod konkretnego klienta).
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
So What! pisze:Godlik, przyjmij wyrazy. Ciekawe swoją drogą, czy to jest taka specyfika płyt indukcyjnych, czy też Amica nie ogarnia.
My mamy od kilkunastu lat kuchenkę elektryczną Amici, z płytą indukcyjną. Poza badziewnym (słabym) piekarnikiem jest świetna. Tylko ostatnio jakiś tam czujnik trzeba było wymienić.
eMTi pisze:w koreańcu, czy u włocha?
Naprawdę masz wątpliwości?

Godlik pisze: Jacyś internauci rozebrali go i okazało się, że wnętrze jest identyczne z jakimś innym, pasztetowym, za sporo mniejszą kasę.
Tego była cała seria. Denon, Onkyo, chujumuju, etc. A w środku prawie że Manta :) Zresztą, kiedyś kupując odtwarzacz CD wiedziałeś, że w środku będzie autorski napęd producenta sprzętu, niezły albo nawet rewelacyjny (w zależności od klasy sprzętu) jak na owe czasy. A dziś znajdziesz ten sam napęd DVD, co w swoim komputerze czy laptoku...
r.
Godlik, A nie lepiej do knajpy wyskoczyć
? Żona się nie zmęczy przy garach, zachowa więcej siły ...

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
LouCyphre, nawet znamy taka jedna fajną knajpę, nie ? 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Godlik, nieciekawie
. Mi tuż przed świętami również padła płyta w Mastercook-u, tyle że zwykła ceramiczna. I też po 3 latach. Mojej się nie naprawia, a wymienia
. Koszt płyty 450 zł., zawsze to ciut mniej niż nowa kuchenka
. One są chyba tak zaprogramowane, że jak się skończy gwarancja, to mają paść 

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Witek
- 6 gwiazdek
Chwila. Czym się różni ceramiczna od indukcyjnej? Myślałem, że jedno to jest nazwa dla ludzi, a drugie dla Warszawiaków.
Witek, ceramiczna się nagrzewa, a indukcyjna nie. Dobrze mówię? 
I co to za bąbelek na oponie Ci się zrobił?

I co to za bąbelek na oponie Ci się zrobił?
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
Księżniczko nie używaj słowa "myślałem " bo jeszcze znikniesz....
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Godlik
- 6 gwiazdek
Lepiej. Ale jakoś nie mam kiedy, bo mam dwa dodatkowe zajęcia. Jedna ma 3 lata, a druga 9 miesięcyLouCyphre pisze: Godlik, A nie lepiej do knajpy wyskoczyć ? Żona się nie zmęczy przy garach, zachowa więcej siły ...

To zupełnie inna technologia. W ceramicznej nagrzewa się całe pole grzejne (robi się takie czerwone...), w indukcyjnej tylko obszar pod garnkiem. Te drugie są bardziej efektywne i mniej prądożerne. No i od razu po zdjęciu garnka możesz się o nią oprzeć i się nie poparzysz.Witek pisze: Chwila. Czym się różni ceramiczna od indukcyjnej? Myślałem, że jedno to jest nazwa dla ludzi, a drugie dla Warszawiaków.
Godlik pisze: epiej. Ale jakoś nie mam kiedy, bo mam dwa dodatkowe zajęcia. Jedna ma 3 lata, a druga 9 miesięcy
No ja też mam 2 szkodniki i po knajpach się włóczymy regularnie na obiadki, także uszy do góry

- Godlik
- 6 gwiazdek
E, no żeby nie wyszło że przez dzieci to ja tylko w domu siedzę, no...LouCyphre pisze: No ja też mam 2 szkodniki i po knajpach się włóczymy regularnie na obiadki, także uszy do góry

Też wychodzimy, akurat dzieciaki mam wyjątkowo grzeczne

- Witek
- 6 gwiazdek
Godlik pisze: To zupełnie inna technologia. W ceramicznej nagrzewa się całe pole grzejne (robi się takie czerwone...), w indukcyjnej tylko obszar pod garnkiem. Te drugie są bardziej efektywne i mniej prądożerne. No i od razu po zdjęciu garnka możesz się o nią oprzeć i się nie poparzysz.
Dzięki za klarowne wyjaśnienie.

LouCyphre pisze: No ja też mam 2 szkodniki i po knajpach się włóczymy regularnie na obiadki, także uszy do góry![]()
Tylko, że nie dodałeś, że nawet Cię nie stać na upieczoną rybę i musisz jeść jedynie surową.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a wytłumaczcie mnie po cholere te wszystkie płyty. Ja mam gazówkę, coś tam wykipi, coś tam się rozleje, odpalam fajury. Żyć nie umierac. Problem tylko był jak zapomniałem zapłacić za gaz. Ale za prąd też mi się zdarzyło 
byłem kiedyś z Lucjanem w suszi i jak go uwielbiam to nie mogłem pojąć jak można jeść w miejsu gdzie wali rybami
Chlor to se na wynos wziął, dobrze, że nie wracałem do wawki z nim 

Witek pisze: musisz jeść jedynie surową.![]()

Już tłumaczę. Ja na przykład nie mam gazuremek pisze: a wytłumaczcie mnie po cholere te wszystkie płyty

Doxa, fasolkę albo grochówkę zjedz będziesz miała 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
no jest to wyjście, ale w innych przypadkach. W czym to to jest lepsiejsze, bo jam ciemna gospodyni domowa.Doxa pisze: Już tłumaczę. Ja na przykład nie mam gazu![]()
Kruszyn, wystarczy psa bigosem poczęstować 

- Godlik
- 6 gwiazdek
Ja się nie znam. Ale skoro żona mówi, że indukcyjna jest lepsza (a gotuje tak, że ja się nawet nie dotykam, bo bym się tylko skompromitował...), to coś w tym jestremek pisze: no jest to wyjście, ale w innych przypadkach. W czym to to jest lepsiejsze, bo jam ciemna gospodyni domowa.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
a to to inna para kaloszy. Mi Barbie mówi, że jej Compomotive są fajniesze.Godlik pisze: Ale skoro żona mówi
Dlatego założę je do Wiśni