Telefony, telefony...
Re: Telefony, telefony...
Kruszyn, ale to nie nasza sieć was oszukuje tylko WASZE robią z was jeleni i każą płacić jak za zboże , ja mam jasne zasady 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, to nie do końca tak działa.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
inquiz, rozwiń bo nie rozumiem , czyli jak Play dzwoni to do wszystkich jest tak samo a jak do niego dzwonią to on sobie każe drożej płacić
czy jak , a jak tak jest to czemu inne sieci nie każą sobie Play`owi płacić więcej jak do nich dzwoni i czemu kiedyś było normalnie 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 83 razy
W skrócie wygląda to tak, że Play dostaje więcej za minutę połączenia od innych operatorów niż płaci im za ruch w drugą stronę. Zarówno stawki jak i harmonogram obniżek ustalony jest przez UKE i operatorzy nie mają tu nic do gadania.burat pisze: inquiz, rozwiń bo nie rozumiem , czyli jak Play dzwoni to do wszystkich jest tak samo a jak do niego dzwonią to on sobie każe drożej płacić czy jak , a jak tak jest to czemu inne sieci nie każą sobie Play`owi płacić więcej jak do nich dzwoni i czemu kiedyś było normalnie
Założeniem UKE było ułatwienie Play'owi funkcjonowania na tym już podzielonym rynku i większą konkurencyjność.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 254 razy
- Polubione posty: 533 razy
burat, poszukaj w guglach "asymetryczny MTR" albo podobnych haseł. Stawki o których myślisz nie sa ustalane przez operatorów ale przez UKE.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
stary jak bym znał ten termin przed tym jak go teraz użyłeś to i tak bym nie wiedział co znaczyChloru pisze: "asymetryczny MTR"

Godlik, dzięki czyli już wiem osochozi ,ale jak to np. jak by inni operatorzy chcieli sami u siebie cenę do Play`a zmniejszyć to co nie da się

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Oczywiście, że się da. Ceny jakie oferują swoim klientom to już ich sprawa. A czemu nie obniżają, to sam sobie odpowiedzburat pisze: Godlik, dzięki czyli już wiem osochozi ,ale jak to np. jak by inni operatorzy chcieli sami u siebie cenę do Play`a zmniejszyć to co nie da się

no tak ale w oczach takich "nieświadomych" ludzi jak Ja wychodzą na lekkich krętaczy którzy chcą napiętnować konkurencję

- Godlik
- 6 gwiazdek
Pozwolisz, że się nie będę już wypowiadał, bo ja to kompletnie nieobiektywny jestemburat pisze: no tak ale w oczach takich "nieświadomych" ludzi jak Ja wychodzą na lekkich krętaczy którzy chcą napiętnować konkurencję

Przechodzimy do Playa, wlaczamy (trzeba doladowac konto 30zl/miesiac) "Stan Darmowy" i rozmawiamy ze wszystkimi z Playa za... DARMO :DKruszyn pisze:Podobno drożej z innej sieci do playa![]()
Jak to prawda to nie dzwonimy do Panów burata, i Konto usunięte, nie będziemy przepłacać
W niedziele odpalilem 2 startery. Jeden doladowalem za 5zl, wiec bedzie aktywny przez najblizszy rok. Drugi doladowalem za 30zl i dzwonie do zonki i corci za darmoche ;) Jak sie czlowiek postara, pospina odpowiednie komorki z komputerami, to sobie mozna zrobic darmowy internet ;) Hmm... czas poszukac kabli usb :D
T.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Tummi pisze: Jak sie czlowiek postara, pospina odpowiednie komorki z komputerami, to sobie mozna zrobic darmowy internet ;)
W sensie, że po CSD? To z transmisją sobie nie poszalejesz chyba

Jeżeli tylko takie połączenia musisz wykonywać...Tummi pisze: Drugi doladowalem za 30zl i dzwonie do zonki i corci za darmoche

Dolce far niente 

FUX, ale z Play`a do innych też jest tanio
a już w ofercie dla firm (ma mój brat) jest to ciężko do przegadania

- Godlik
- 6 gwiazdek
Zapraszam do zapoznania się z ofertą, która obowiązuje od dzisiaj. Dopiero zobaczysz, co to znaczy tanio.burat pisze: FUX, ale z Play`a do innych też jest tanio a już w ofercie dla firm (ma mój brat) jest to ciężko do przegadania
http://gsmonline.pl/portal/news/news.js ... ,komunikat
Jak na razie nie widzę 0,01pln/min do 10 wybranych osób w ofercie... 

Dolce far niente 

- Godlik
- 6 gwiazdek
A w Erze pytałeś...?FUX pisze: Jak na razie nie widzę 0,01pln/min do 10 wybranych osób w ofercie...

Kup im wszystkim prepaidy w Play'u i będziesz miał za darmo

Ludzie kochne, możliwe że będę musiał kupić telefon.
dwie rzeczy mnie interesują jedynie:
1. SKYPE
2. GPS ( tani nie oparty na roamingu)
Poradzta.
dwie rzeczy mnie interesują jedynie:
1. SKYPE
Poradzta.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 200 razy
Arno pisze: 1. SKYPE
Któryś z HTC. Touch HD mogę polecić, bo używam od ponad roku i nie ma z nim problemów, HD2 bardzo fajny, ale nieco większy i cięższy.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Godlik
- 6 gwiazdek
Albo Touch Pro. Żona używa i sobie chwali. Spora, wysuwana klawiatura, duży ekran. Działa na Windows Mobile, więc można zainstalować Automapę (chociaż tu akurat moim zdaniem przydałby się większy ekran, no i ciężko się to obsługuje palcem, trzeba używać rysika).rrosiak pisze: Któryś z HTC. Touch HD mogę polecić, bo używam od ponad roku i nie ma z nim problemów, HD2 bardzo fajny, ale nieco większy i cięższy.
Nie wiem, czy Skype działa bezpośrednio na WM, ale można użyć nakładki typu Fring
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 200 razy
Godlik pisze: Nie wiem, czy Skype działa bezpośrednio na WM
Działa

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

działa, u mnie na androidzie przetestowałem. jest jedno ale, będąc połączonym przez net operatora można było tylko wysyłać wiadomości.rrosiak pisze: Działahttp://www.skype.com/intl/pl/mobile/
na androida pojawił się podobno IGO który nie musi łączyć się z netem aby działać.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 254 razy
- Polubione posty: 533 razy
Arno, Omnia II powinna ogarnąc, tak samo HTC HD 2.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 312 razy
- Polubione posty: 60 razy
Po zainstalowaniu darmowej aplikacji Fring. Działa super.LouCyphre pisze:Jak również większość nokii z symbianem.