Zima w górach 2009
Re: Zima w górach 2009
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
film kończy się i akurat widać moje ślady na bandzie przed "Sową bez oka", do tej pory czuję ciary, jakie mi wystąpiły w trakcie tamtego piruetu
:) chyba wypada powiedzieć - do następnej zimy :)
:) chyba wypada powiedzieć - do następnej zimy :)
oby nie
mam spory niedosyt 
każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Sytuacja pogodowa wygląda następująco ,po ostatnich opadach przybyło 50 cm świeżego śniegu a chciałem zauważyć że stary
jeszcze nie zszedł
dzisiaj czyli teraz temperatura wynosi -26 czadowo nie ma co 
jeszcze nie zszedł
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
jutro sprawdzę, szkoda, że ośkąGump pisze:Sytuacja pogodowa wygląda następująco ,po ostatnich opadach przybyło 50 cm świeżego śniegu a chciałem zauważyć że stary
jeszcze nie zszedłdzisiaj czyli teraz temperatura wynosi -26 czadowo nie ma co
- Gump
- 5 gwiazdek
Jak będziesz to wstąp na herbatkę w nasze skromne progi 
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
Gump, a niedźwiedzie biegają? Kurde, we wro w nocy też pięknie padało, była już kilkucm warstwa i co? Nic z tego nie zostalo.... :/
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Gump
- 5 gwiazdek
eMti,niedźwiadki jeszcze śpią byłem rano w górach i właśnie wróciłem są tylko ślady jeleni ,wilków i moje 
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
Gump pisze:Jak będziesz to wstąp na herbatkę w nasze skromne progi
bardzo chętnie :)
PW
W górach na Podbeskidziu 4 stopnie mrozu ,dosypało 5 cm śniegu,ślisko -jakoś ta zima nie chce odejść
ale do naszych subar warunki wymarzone 
- Gump
- 5 gwiazdek
Lecę na rejony ,w tym roku na Wielkanoc będziemy ubierać choinki więcej śniegu będzie niż na Boże Narodzenie 
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
Nie wiem, jak warunki na Schwarcwaldzie...
Relacja z Kotliny:
1. Rodzaj sniegu - puch , srednio-zbity w lasach
2. Rodzaj padajacego sniegu - puch ( w duzych ilosciach )
3. Pokrywa sniezna - kilkanascie centymetrow do pol metra swiezego miejscami stary.
oczywiscie mowimy o warunkach na drodze, nie na stoku
Dodatkowo kilka drog nieprzejezdnych - przez nawiewy sniezne i stary, zmrozony snieg pod spodem - wiem, co mowie 2,5 h wykopywalem sie (golymi rekami) z ponad metrowego nawiewu...
Z A P R A S Z A M do K O T L I N Y !!
jak by co - do 22 jestem w domu pozniej ide zakladac "przyczepne opony" i w droge
P.S. Dla Krzyska - trasa z Pierwszego dnia ( nie ta , na ktorej URWALES) - rewelacja !! masa swiezego puchu.
Relacja z Kotliny:
1. Rodzaj sniegu - puch , srednio-zbity w lasach
2. Rodzaj padajacego sniegu - puch ( w duzych ilosciach )
3. Pokrywa sniezna - kilkanascie centymetrow do pol metra swiezego miejscami stary.
oczywiscie mowimy o warunkach na drodze, nie na stoku
Dodatkowo kilka drog nieprzejezdnych - przez nawiewy sniezne i stary, zmrozony snieg pod spodem - wiem, co mowie 2,5 h wykopywalem sie (golymi rekami) z ponad metrowego nawiewu...
Z A P R A S Z A M do K O T L I N Y !!
jak by co - do 22 jestem w domu pozniej ide zakladac "przyczepne opony" i w droge
P.S. Dla Krzyska - trasa z Pierwszego dnia ( nie ta , na ktorej URWALES) - rewelacja !! masa swiezego puchu.
Life is a Joke !
@lbert, naaaaaaaaajs.. Może coś z tej zimy jeszcze uda się wycisnąć
A jak tam chłopaki sytuacja w naszym regionie?
A jak tam chłopaki sytuacja w naszym regionie?
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Na ten moment nie wiem ale w sobote jak byłem na rowerze to Szwarcwald od połowy do góry biały i zdecydowanie zdatny do upalania.eMTi pisze: A jak tam chłopaki sytuacja w naszym regionie?

dzięki @lbert za relację. Może jednak jeszcze coś porzeźbimy tej zimy. Ja wczoraj biedne rondo przy magnolii dojechałem, ale frajda tylko na kilka sekund. Poza tym eMTi zakazal mi upalania w mieście więc muszę się pilnować ;)
a tam od razu zakazałem.. ja nic takiego nie pamiętam
Ja Ci mówiłem, żebyś nie kosił barierek, słupków i nie szczerbił krawężników, a to co innego 
Relacja:
Wrocilem do domu 6.20 rano...
Niestety na poczatku nie bylo tak rozowo - chcac znalesc nowe trasy dojazdu do OeS'ow wybralem sie przez las. Nauczony doswiadczeniem - po poludniowym wygrzebywaniu sie ze zmrozonej zaspy - sprawdzalem kazda kolejna zamim w nia wjechalem. Kazda, oprocz ostatniej... Przy predkosci 60-70 km/h wbilem sie na 7 -8 metrow wglab
co powstrzymalo mnie skutecznie na 3,5 h
Pozniej bylo juz tylko lepiej. Szybko a nawet bardzo szybko - dzieki oponom
Prawde mowiac, bylo Zajebiscie !
P.S. Dzisiaj zmienilem opony na cywilne - deszczowe, zeby mnie nie kusilo. Odpoczywam. Czego i Wam zycze
Wrocilem do domu 6.20 rano...
P.S. Dzisiaj zmienilem opony na cywilne - deszczowe, zeby mnie nie kusilo. Odpoczywam. Czego i Wam zycze
Life is a Joke !
@lbert, Ty kurde musisz jakieś onboardy kręcić z tych swoich eskapad, bo można by niezły filmik zmontować... 
Zwykle krece. Wczoraj zapomnialem zabrac dodatkowa baterie, ta w aparacie padla po paru kilometrach w lesie. Najciekawsza czesc nocy zostala zapisana tylko w Mojej pamiecieMTi pisze: Ty kurde musisz jakieś onboardy kręcić z tych swoich eskapad
Moze wrzuce na Jutube szczatki, jakie mam z wczoraj.
P.S. Planuje zmontowac jakis klip podsumowujacy sezon. Na razie niestety moja karta graficzna nie daje rady pociagnac w zadowalajacym tempie Adobe Premier. Wkrotce planuje przesiasc sie na nowego Mac'a
Life is a Joke !
- MakaronWKS
- 0 gwiazdek
- Auto: Rally Group B
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
@lbert szkoda, że przepadło najciekawsze...
Ale jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma, więc wrzucaj co masz 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
kurde nawet czasu nie mam, żeby polatać po śniegu
a nawet jakbym pojechał to bym chyba zasnął po drodze :(
zapytam narzeczonej chyba czy da mi urlop na weekend
zapytam narzeczonej chyba czy da mi urlop na weekend
widać to Twoje wypowiedzenie Ci jakoś nie służy 
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jeszcze trochę i obiecuję się obijać z miesiąćeMTi pisze: widać to Twoje wypowiedzenie Ci jakoś nie służy![]()