W Hollywood jest takie powiedzonko:
You are only as good as our last movie.
Jak to się przekłada na SIP.
Ano prosto. W zeszłym roku SIP zanotował (użyłem tu słowa rozpowszechnionego przez dziennikarzy samochodowych - zanotowaliśmy, (odnotowaliśmy) dodatnie wartości opóźnień przyśpieszenia) bardzo duży wzrost sprzedaży.
na następny rok, powiedzmy ten lub przyszły ustawiono im wyższą poprzeczkę. Czyli na ten jego przykład -
1. W zeszłym rok sprzedaż wzrosła o np 25% ( nie wiem ile)
2. To w tym roku musi wzrosnąć o 25% ale w porównianiu do ubiegłego roku będącego o 25% lepszym niż rok praubiegły.
3. Jak się można domyślić nie jest to takie proste, a kary ustawowej w postaci obcięcia premii nikt nie chce.
4. W związku z tym wykonuje się ruchy pozorne, pozorowane, aby udowodnić jednostce nadrzędnej, że się zrobiło co w ludzkiej mocy, ale te debile w tym kraju nie rozumieją wyższości "dostania doskonałego samochodu za odpowiednią cenę" - z pamięci na oko cytuję formułkę stosowaną przez Subarytę ( Tylko ja cię pytam, choć tu nie czytasz SUbaryto, dlaczego to kosztuje w USA trzy razy taniej). Nie rozumieją kretyni słowiańscy, w przecwieństwie do Nordyków, Anglosasów, Germanów i narodów Frankofońskich, o ile lepsze są niezniszczalne aktywnosejftowe pojazdy spod ciemnej gwiazdy. One te Nordyki, Anglosasy Germany i Frankofonie są usprawiedliwieni ( że bydło nie kupuje) bo one swój rozum mają, ale słowianie? TU NIE MA USPRAWIEDLIWIENIA.
Jak się mówi debilom - to są lepsze auta za genialną cenę i dostajesz super produkt, to morda w kubeł kurde i kupować.
No ale niestety. Kilku słowian się nabrało. W dodatku na własną i kolegów prosbę. I prawdopobonie roztwór został nasycyony.
I co robić druga zmiano. Ano rozsyłać ankiety.
5. Ja się założę, że choć skąpiradła są krakowskie, ( tu naszych krakusów proszę o wybaczenie - jakby SIP był w Pyrach też by oberwał) to wkrótce będzie ODNOTOWANy zauważalny wzrost wartości reklamowej po naciśnięciu pedału przyśpiesznika przez jakiegoś wytwórcę zegarków.
6. jest jeszcze inna możliwość. A mianowicie, biorąc pod uwagę wszystkie w/w czynniki zewn†erzne, słowianie,saturacja.... SIP w dobrej wierze postanowił rozsyłać anikety ( nie jako ruchy pozorowane). Tylko że se ankietę wymyślił jakąś kretyńską.
7. A najzabawniejsze jest to, moim zdaniem bez sensu, ż albowiem na ulicy Krakowskiej i tak zaraz sprzedazą milion nowych Toaletta papir plus Sto dziesięć tysięcy diesli. I jak w takiej sytuacji, kiedy obraz zamydlają nowe modele analizować skuteczność ankiety?
WYWALONE PIENIĄDZE.
8. No chyba, że to ma zupełnie inny cel. ta ankieta niby. Pokazanie, że my SIP ( apres nous le deluge) DBAMY KURDE O KLIENTA. Opieka posprzedażna, troska, zaufanie, budowanie imadżu.....
Po wpadce ODNOTOWANEJ w wartosciach pedału opóźnienia na forum z kropką trzeba naprawiać nadwątloną opinię.
Ostatnio zmieniony 9 mar 2008, o 13:32 przez
Arno, łącznie zmieniany 1 raz.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.