Wow, szybko się pojawi w PL. W Stanach premiera była bodajże wczoraj. Nie mogę się doczekaćDyzio_d pisze: Już 15 marca pierwszy odcinek serialu http://pacyfik.hbo.pl/

Wow, szybko się pojawi w PL. W Stanach premiera była bodajże wczoraj. Nie mogę się doczekaćDyzio_d pisze: Już 15 marca pierwszy odcinek serialu http://pacyfik.hbo.pl/
Amelii sie zachciewa... Jeszcze czego...FUX pisze:Brak w ostatnim czasie filmu na miarę Amelli lub dobrej komedii...
Szkoda, że polskie zdominowane sa przez produkcje rodem z holyludu.
Gdzie ciekawe filmy francuskie, brytyjskie, czeskie...
źuf pisze: Ale... w iluzjonie dla odmiany wyswietlali "Taxi driver"
rrosiak pisze:źuf pisze: Ale... w iluzjonie dla odmiany wyswietlali "Taxi driver"
Którą część![]()
Jeden z moich ulubionychźuf pisze: "Taxi driver"
Ciekawe, bo zachęcony przypomniałem sobie tę część TaxiWRC fan pisze: wyswietlali "Taxi driver"(...) obraz 4:3
chodzi o to (sobie myślę), że były już filmy o podobnym "innym spojrzeniu", które były znacznie lepsze. zarówno jako filmy (reżyseria) jak i samo spojrzenie (scenariusz). dwa przykłady takich filmów podałem sam osobiście wcześniej. "w dolinie" to kolejny przykład. w dodatku (IMHO), kolejnego lepszego od tegorocznego zwycięzcy, filmu.burat pisze:spojrzenie na wojnę trochę inne. A czy wybitny , czy przeciętniak to jest kwestia tego co się lubi oglądać
Snatch.damaz pisze:PIĘĆ NAJLEPSZYCH FILMÓW, JAKIE KIEDYKOLWIEK WIDZIAŁEŚ I DLACZEGO
Jest nie tyle ponadczasowym, co czasowym. Jest wojna, nie tylko w Iraku, ale i "bliźniacza" w Afganistanie. Temat jest gorący.damaz pisze: ten film mi się podobał (już wcześniej to napisałem). problem, jaki mam to sześć (o ile pamiętam) Oskarów. zawsze myślałem, że Oskar, to jest ach i och w świecie filmowym i trzeba być nie byle neptkiem, żeby statuetkę dostać. co więcej, b. dużo werdyktów potwierdzało to moje "uważanie". a tu nagle niezły, ale nie powalający film, zebrał całą pulę. zupełnie jakby był ponadczasowym arcydziełem.
Rzeka Tajemnic - w jednym filmie pokochałem Kevina Bacon'a z wcześniejszego "nie mogę na niego patrzeć". Poza tym uwielbiam filmy Clinta Eastwooda który siedzi po drugiej stronie obiektywu.damaz pisze: PIĘĆ NAJLEPSZYCH FILMÓW, JAKIE KIEDYKOLWIEK WIDZIAŁEŚ I DLACZEGO