Telefony, telefony...
Re: Telefony, telefony...
Dla mnie telefon bez tradycyjnej klawiatury jest bez sensu (gdybym miał sobie teraz kupić telefon-telefon, to bym celował w sprzęta dla tetryków). Chyba że jest smartfonem... Tu bym chciał coś z palmopodobnym grafitti, ale to chyba ,,se ne wrati'', bo na grafitii pisze mi się czasem kulawo, ale na klawiaturkach kciukowych i ekranowych dużo gorzej.
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
mnie bardzo podchodzi klawiatura kciukowa w blackberry.
niestety, blackberry musi miec odpowiednie uslugi aktywowane, a mnie sie wlasnie zmienil operator w firmie (kilkdziesiat tysiecy kart) i polowe uslug mi wycielo.
mam teraz tylko net (4GB na miesiac) i gadanie.. dla BB to za malo.
dlatego mysle o zmienie i biore pod uwage srajfona.
za przemawia np mozliwosc odpalenia tomtom od niedawna z uslugami HD traffic live. podoba mi sie tez ekran. potestuje w tym tygodniu urzadzenie kumpla, jakis starszy model 8GB bez gps i zobacze co to warte..
jesli nie to pewnie zaczne sie rozgladac za czyms z WM7, tylko za czym.. ?? chcial bym cos z ekranem pojemnosciowym i moze nawet wysuwana klawiatura? moze jakis slide? na pewno chcial bym w to wrzucic AM na europe bo ponoc jakis trafic w polszy odpalili?
niestety, blackberry musi miec odpowiednie uslugi aktywowane, a mnie sie wlasnie zmienil operator w firmie (kilkdziesiat tysiecy kart) i polowe uslug mi wycielo.
mam teraz tylko net (4GB na miesiac) i gadanie.. dla BB to za malo.
dlatego mysle o zmienie i biore pod uwage srajfona.
za przemawia np mozliwosc odpalenia tomtom od niedawna z uslugami HD traffic live. podoba mi sie tez ekran. potestuje w tym tygodniu urzadzenie kumpla, jakis starszy model 8GB bez gps i zobacze co to warte..
jesli nie to pewnie zaczne sie rozgladac za czyms z WM7, tylko za czym.. ?? chcial bym cos z ekranem pojemnosciowym i moze nawet wysuwana klawiatura? moze jakis slide? na pewno chcial bym w to wrzucic AM na europe bo ponoc jakis trafic w polszy odpalili?
So What! pisze: gregski, Nokia N97/N97 mini?
jesli na symbianie to odpada..
za malo softu ... juz predzej android..
KY madrze prawisz, tetrykofony sa chyba najlepszym rozwiazaniem dla mowiacych jedynie.ky pisze:Dla mnie telefon bez tradycyjnej klawiatury jest bez sensu (gdybym miał sobie teraz kupić telefon-telefon, to bym celował w sprzęta dla tetryków). Chyba że jest smartfonem... Tu bym chciał coś z palmopodobnym grafitti, ale to chyba ,,se ne wrati'', bo na grafitii pisze mi się czasem kulawo, ale na klawiaturkach kciukowych i ekranowych dużo gorzej.
r.
Co wiecej podobno wypuszczaja jakis taki wodoszczelny
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
@gregski
http://www.htc.com/www/product/legend/gallery.html
Android 2.1, ale za to wyglada
ma wszystko, caly aluminiowy i cena 1600PLN za nowosc u nas
http://www.htc.com/www/product/legend/gallery.html
Android 2.1, ale za to wyglada
ma wszystko, caly aluminiowy i cena 1600PLN za nowosc u nas
Taka Nokia 6730 to dobre to to czy nie? I jeszcze mam pytanie o Nokię 8800 Carbon Arte.
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Mały , Panowie tu rozmawiają o telefonach dla normalnych zjadaczy chleba a nie o Kawiorowych ofertachmały 5150 pisze: Nokię 8800 Carbon Arte

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
to co z tym srajfonem nie tak, oprocz tego, ze wyglada sie paskudnie lansiarsko z ta zabawka... ?
Dla mnie nie tak jest jego pochodzenie (ze wszystkim, co z tego wynika, typu zasady w ichnim appstore i dobre jest to, co dżobsowi produktoidzi uznali za dobre) i totalnie zawyżona cena, co jest tradycją u firmy A. Jak chcesz się polansować że wydałeś grubą kasę, to czemu nie.
A. I jeszcze jedno: u nas w korpo wszyscy dobrze wypasieni wyjadacze w garniturkach, z przypiętą wątrobą na pasku (odsyłam do Zasady Dilberta, gdyby ktoś jeszcze nie wiedział, o co chodzi), ostentacyjnie wyjmują srajfony na spotkaniach. ;)
r.
A. I jeszcze jedno: u nas w korpo wszyscy dobrze wypasieni wyjadacze w garniturkach, z przypiętą wątrobą na pasku (odsyłam do Zasady Dilberta, gdyby ktoś jeszcze nie wiedział, o co chodzi), ostentacyjnie wyjmują srajfony na spotkaniach. ;)
r.
Eee tam, IPhone jest cool, mnie się na tyle spodobał, że sobie go zostawiłem. Działa szybciutko, ekran dotykowy miód malyna, interfejs też mi przypadł do gustu. W porównaniu do N95 to jest przepaść, a symbian to mroki średniowiecznej technologi 

IPhone -> IPad -> IBook -> ICar? ;)LouCyphre pisze: IPhone jest cool
IMO Symbian ssie, bo Nokie przychodzą praktycznie gołe, bez żadnych narzędzi, a za byle pierda trzeba płacić, praktycznie nie ma nań softu free/PD/OS (a przynajmniej nie było, jak jeszcze miałem jakieś nadzieje, czyli około 3 lat temu). Palm ssie, bo się zestarzał, a Palm Inc zakopał go głęboko pod ziemię i wydał WebOS, który znów u nas praktycznie nie istnieje. Z całej stawki ostatnio przypadł mi do gustu Android.
r.
nie mialem jeszcze w lapach androida..
duzo uzywam produktow googla wiec powinien sie dobrze sprawdzac..
duzo uzywam produktow googla wiec powinien sie dobrze sprawdzac..
a na androida jaka nawigacja?
w usa to google maps krok po kroku.. ale w EU chyba jeszcze nie?
FUX, o co Ci glownie chodzi w tym pytaniu?
chlejados? nie moge.. off roady owszem, termin pasuje.

Niestety jeszcze nie i nie znam nic sensownego. Jest niby NaviExpert, ale to masochizm moim zdaniem.gregski pisze: a na androida jaka nawigacja?
Motorola Milestone pojawiła się w Play, w wersji na UK widziałem jakiś soft do nawigacji od Motoroli, nie miałem jak potestować, ale wyglądało sensownie.
iphone daje rade! oczywiscie tylko z nielimitowanym netem, ale jestem pod wrazeniem..
aplikacje fajnie pomyslane i dopracowane, duuuzo ich do wyboru, multifunkcjonalnosc ograniczona do podstawowych funkcji: ipod/telefon/mail/net chodza 'na raz', pieknie to sie laczy z moim serwerem w domu synologic - dzieki temu mam dostep do muzy (40gb), fot, plikow, kamer ip na serwerze z dowolnego miejsca w zasiegu sieci gsm, najnowszy tomtom ma HD Traffic Live w cenie aplikacji (!!!) generalnie wypas... synchronizacja z kontem google zajela mi 3 minuty (kalendarz, kontakty maile)..
mam w tescie iphona 2g, ale jesli kupie to 3gs.
generalnie oceniam bardzo pozytywnie na razie .. moze po za jednym, chcial bym by mial klawiature blackberry :)
aplikacje fajnie pomyslane i dopracowane, duuuzo ich do wyboru, multifunkcjonalnosc ograniczona do podstawowych funkcji: ipod/telefon/mail/net chodza 'na raz', pieknie to sie laczy z moim serwerem w domu synologic - dzieki temu mam dostep do muzy (40gb), fot, plikow, kamer ip na serwerze z dowolnego miejsca w zasiegu sieci gsm, najnowszy tomtom ma HD Traffic Live w cenie aplikacji (!!!) generalnie wypas... synchronizacja z kontem google zajela mi 3 minuty (kalendarz, kontakty maile)..
mam w tescie iphona 2g, ale jesli kupie to 3gs.
generalnie oceniam bardzo pozytywnie na razie .. moze po za jednym, chcial bym by mial klawiature blackberry :)
Pytanie:
Na co zamienić E90?
Czy BB 9000 bold czy E75?
Te dwa wchodzą w rachubę bo są w ofercie od operatora. Za E75 przemawia ze mam multum akcesoriów do Nokii i że jestem już przyzwyczajony do jej interface'u, oraz to że ma wysuwaną, większą klawiaturę. Za BB przemawia lepsza bateria.
To służbowy telefon, używam głównie do SMS, mail, kalendarz, gadanie, trochę słucham muzyki/audiobooków w trasie.
Na co zamienić E90?
Czy BB 9000 bold czy E75?
Te dwa wchodzą w rachubę bo są w ofercie od operatora. Za E75 przemawia ze mam multum akcesoriów do Nokii i że jestem już przyzwyczajony do jej interface'u, oraz to że ma wysuwaną, większą klawiaturę. Za BB przemawia lepsza bateria.
To służbowy telefon, używam głównie do SMS, mail, kalendarz, gadanie, trochę słucham muzyki/audiobooków w trasie.
E90 mam i jestem zadowolony, choć idzie lato i może być problem z noszeniem... 

Dolce far niente 

i jeszcze o iphonie.. bedzie Automapa na iphona..
http://www.telepolis.pl/news.php?id=16795
Azrael, BB tylko z uslugami dla BB wiec sprawdz u operatora jaki i za ile maja ...
poza tym gdyby nie fakt, ze firma mi zmienila operatora i mi wycielo maila w trybie push (wspomniane uslugi dla BB: BIS albo BES) to bym nie zmienial BB na iphona..
poczytaj tu: http://www.blackberryforum.pl/index.php?
http://www.telepolis.pl/news.php?id=16795
Azrael, BB tylko z uslugami dla BB wiec sprawdz u operatora jaki i za ile maja ...
poza tym gdyby nie fakt, ze firma mi zmienila operatora i mi wycielo maila w trybie push (wspomniane uslugi dla BB: BIS albo BES) to bym nie zmienial BB na iphona..
poczytaj tu: http://www.blackberryforum.pl/index.php?