czym grozi jazda z rozpiętym dyfrem?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
czym grozi jazda z rozpiętym dyfrem?
...moje auto jeszcze trochę postoi w 4T, jest opcja, abym dostał auto na ok 2 tyg, zanim bedzie czas aby zamowić neetronics'a i go zestroić - i moje pytanie, czym grozi jazda z otwartym dyfrem, podobno robi sie z subaru ostry driftowoz, niechciałbym wracać na blacharkę, tuz po zrobienu auta - warto się łaszczyc na 2 tyg jazdy czy zostawić auto na parkingu i nie kusic losu....
projekt "Huragan" Carlos - 440/585

Re: czym grozi jazda z rozpiętym dyfrem?
otwarty czy zamknięty? otwarte dyfry to chyba ja mam, albo wszystkie wykłady Damazia źle skumałem
cArLoS, nerwowo się jeździ autem, takie trochę RWD ale nie do końca, bardzo niefajne. Jak możesz to nie jeździj tak.
Az - nie che ci tu prawić, ale z reguły masz rację....
projekt "Huragan" Carlos - 440/585

Jezdzic mozna - przeciez nawet jak jest zalozony kontroler to mozna jezdzic z otwartym dyfrem.
A czy fajnie, czy nie fajnie - jak kto lubi :)
Nie narzekam :)
A czy fajnie, czy nie fajnie - jak kto lubi :)
Nie narzekam :)
Jacek "AMI" Rudowski
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
j33mbo pisze: otwarty czy zamknięty? otwarte dyfry to chyba ja mam, albo wszystkie wykłady Damazia źle skumałem
Nie Ty jeden. Czy ktoś by mógł rozwinąć, dlaczego źle się jeździ autem z otwartymi dyframi?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
też nie kumam. Macie przerąbane
Albo szybko ustalcie jaki alk Damaź preferuje

Albo szybko ustalcie jaki alk Damaź preferuje

minimus - nie czepiajmy sie slowek :) - wiadomo o co chodzi. A na pewno chodzi o otwarty w sensie rozpiety :)
Nie grozi niczym - inaczej juz dawno bym musial cos naprawiac ;) (tzn. "cos" do naprawy, to ja w swoim i tak znajde zawsze, ale na razie odpukac nic w okolicy skrzyni :))
Nie grozi niczym - inaczej juz dawno bym musial cos naprawiac ;) (tzn. "cos" do naprawy, to ja w swoim i tak znajde zawsze, ale na razie odpukac nic w okolicy skrzyni :))
Jacek "AMI" Rudowski
Dziala - ale nie bardzo widze powod, zeby spinac jakos szczegolnie na asfalt. W takich warunkach jezdze raczej na rozpietym.
Tak czy inaczej powodu do obaw nie widze. A na pewno nie w tym sensie, ze cos sie zepsuje od takiej jazdy tak po prostu.
Tak czy inaczej powodu do obaw nie widze. A na pewno nie w tym sensie, ze cos sie zepsuje od takiej jazdy tak po prostu.
Jacek "AMI" Rudowski
Nie, po prostu to żadna jazda. Przetoczyć się można, ale to żaden fun jak się ma nowy mocniejszy setup jak Carlos.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
remek, no masz tak ze jak uśliźnie Ci się któraś oś to kręci ta osią i nie napędza auta. Czyli jak Ci wypłuży i dodasz gazu to bardziej wypłuży bo będzie mielił przodem, a jak ucieknie tył i dodasz to bardziej ucieknie zamiast się prostować.
Moze i zadna jazda - mnie na asfalt w normalnych, suchych warunkach pasuje.
Na mokrym juz spinam zreszta.
Natomiast wydaje mi sie, ze i tak pytanie brzmialo czy mozna, czy sa jakies zagrozenia na czas, kiedy kontrolera nie ma.
Jesli kierowca nie stanowi zagrozenia sam dla siebie w tej sytuacji, to dyfer mu sie na pewno nie zepsuje.
Na mokrym juz spinam zreszta.
Natomiast wydaje mi sie, ze i tak pytanie brzmialo czy mozna, czy sa jakies zagrozenia na czas, kiedy kontrolera nie ma.
Jesli kierowca nie stanowi zagrozenia sam dla siebie w tej sytuacji, to dyfer mu sie na pewno nie zepsuje.
Jacek "AMI" Rudowski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Azrael, no tak, ale przecież są imprezy z pootwieranymi dyframi i nic się kierownikom nie dzieje. Chciałbym zrozumieć na czym to polega.
Ale tez uwzglednijmy fakt, ze ze mnie to pipa nie upalacz, wiec nie wiadomo jakich cudow nie potrzebuje :)
Jacek "AMI" Rudowski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
remek pisze: Azrael, no tak, ale przecież są imprezy z pootwieranymi dyframi i nic się kierownikom nie dzieje. Chciałbym zrozumieć na czym to polega.
Jaką znasz imprezę z otwartym centralnym dyfrem?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
a sorryAzrael pisze: Jaką znasz imprezę z otwartym centralnym dyfrem?

remek pisze:Azrael, no tak, ale przecież są imprezy z pootwieranymi dyframi i nic się kierownikom nie dzieje. Chciałbym zrozumieć na czym to polega.
Remek chodzi o jazde z rozpiętym DCCD, przód wtedy nie robi praktycznie nic i zamiast Subaru jezdzimy BMW

- lucza
- 4 gwiazdki
- Auto: babcie ra 95 i 96
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
.....
, na ebay-u znalazłem nawet specjalna skrzynie do drift-u subaru imprezą
http://cgi.ebay.co.uk/Subaru-Impreza-Re ... 1237wt_935
......supppeer to może byc czasami ciekawenic i zamiast Subaru jezdzimy BMW

JAZDA SUBARU-BEZCENNE!!! ZA BENZYNE ZAPŁACISZ KARTĄ MAESTRO!!
nie trzeba całej skrzyni tylko gadżet za parę stów zamiast centralnego dyfra.