jak podlaczyc MBC do gt97
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: jak podlaczyc MBC do gt97
I to gdzie wstawic mbc? :)
W sensie, ze zamiast trojnika. Bo byc moze sa rozne typy mbc, ale te, ktore widzialem to w sumie zakladasz chyba na rurke miedzy kroccem turbo a aktuatorem,
celem ustawienia, kiedy aktuator ma zaczac popuszczac.
W sensie, ze zamiast trojnika. Bo byc moze sa rozne typy mbc, ale te, ktore widzialem to w sumie zakladasz chyba na rurke miedzy kroccem turbo a aktuatorem,
celem ustawienia, kiedy aktuator ma zaczac popuszczac.
Jacek "AMI" Rudowski
tak
ale wystarczy odczepić wężyki od solenoidu i podłączyć MBC do nich :) ( mówię o MBC z 2 końcówkami ), a jak to już 50 procent szans :) w jednym z przypadków będzie ładowało tylko około 0,4-0,6
ale wystarczy odczepić wężyki od solenoidu i podłączyć MBC do nich :) ( mówię o MBC z 2 końcówkami ), a jak to już 50 procent szans :) w jednym z przypadków będzie ładowało tylko około 0,4-0,6
-
namiot
- 2 gwiazdki
- Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
co wy za głupoty piszecie chodzi mi o to czy podłowczy przed trujnikiem w miejscu restryktora czy za trujnikiem zaraz przed west geitem chyba ze ktoś zna lepszy sposób
namiot - nie obraz sie, ale jesli nie zrozumiales, gdzie to podlaczyc, to podjedz do specjalisty, zebys sobie kuku nie zrobil samemu.
Nie musi byc to zaden specjalista sprzed, ani zza west gate'a - gdziekolwiek to jest :), nie musi byc tez trujnikiem - wystarczy, ze bedzie dobrym specjalista :)
Przy okazji moze tez po prostu bezpiecznie Ci to wyreguluje.
Nie musi byc to zaden specjalista sprzed, ani zza west gate'a - gdziekolwiek to jest :), nie musi byc tez trujnikiem - wystarczy, ze bedzie dobrym specjalista :)
Przy okazji moze tez po prostu bezpiecznie Ci to wyreguluje.
Jacek "AMI" Rudowski
-
namiot
- 2 gwiazdki
- Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
jeżeli wiesz jak są podłączone wężyki to wiesz ze jest tam trójnik i to o niego mi chodzi,czy mbc ma iść przed trujnikiem zamiast restryktora?czy zaraz przed west geitem żeby nie mieć wpływu na prace czujnika ciśnienia czy jak się to nazywa solenoid
No przecież na to pytanie też dostałeś odpowiedź :)
A nawet dwie :)
Tak czy inaczej, z tego co widze, ravo proponuje wpiąć regulator zamiast solenoidu - i już.
Chociaż ja stawiałem na - bo takie mbc widziałem, kulka na sprężynce - wpięcie zamiast trójnika, tak jak napisałem już wcześniej. Czyli między króćcem turbo a aktuatorem.
Więc dużo może chyba zależeć od tego, jakiego rodzaju mbc masz - a tego zdaje się nie wiemy.
I na litość boską - trÓjnik i "waste gate" :)
Bo truć oczywiście też mozna, ale albo kogoś, albo komuś :)
A nawet dwie :)
Tak czy inaczej, z tego co widze, ravo proponuje wpiąć regulator zamiast solenoidu - i już.
Chociaż ja stawiałem na - bo takie mbc widziałem, kulka na sprężynce - wpięcie zamiast trójnika, tak jak napisałem już wcześniej. Czyli między króćcem turbo a aktuatorem.
Więc dużo może chyba zależeć od tego, jakiego rodzaju mbc masz - a tego zdaje się nie wiemy.
I na litość boską - trÓjnik i "waste gate" :)
Bo truć oczywiście też mozna, ale albo kogoś, albo komuś :)
Jacek "AMI" Rudowski