Wrocławskie Spotkania Subarowe...

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Wrocławskie Spotkania Subarowe...

Post 26 kwie 2010, o 16:01

yep.
krzysiu, a kiedy ja dostane fotki z SJS?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

krzysiek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRX blue
Polubione posty: 0

Post 27 kwie 2010, o 00:00

maciuś możliwie jak najszybciej :) w tym tyg Ci podrzucę

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 kwie 2010, o 00:06

my man! 8-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 27 kwie 2010, o 00:10

chłopcy, a cio wy tam za fotunie macie świntuszki? :mrgreen:
eMTi pisze: krzysiu
krzysiek pisze: maciuś
eMTi pisze: my man! 8-)
:mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 kwie 2010, o 00:15

no jak to co za fotunie.... słitaśne!! :lol:

krzysiek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRX blue

Post 29 kwie 2010, o 23:06

remuś możemy Ci załatwić jakieś fotunie :)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 23:44

Ty tutaj nie słodź, tylko foty wysyłaj :-p

j33mbo
5 gwiazdek

Post 1 maja 2010, o 00:02

no i gdzie są???? się pytam!

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 10 cze 2010, o 09:15

TOR RAKIETOWA REAKTYWACJA!!

C. ZA SRTW
Właśnie się dowiedziałem, że dotychczasowi zarządcy toru zostali wyautowani. Jest więc szansa, żeby powrócić do cyklu fajnych imprez na tym obiekcie, być może pod szyldem LemoniadaCup. Zbieramy grupę, która chciałaby regularnie uczestniczyć w różnego rodzaju pojeżdżawkach: tych niedzielnych-treningowych, jak również w zorganizowanym pucharze. Mile widzane również wszystkie chętne osoby do pomocy w organizacji trasy i kwestii związanych z pomiarem czasu.
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 cze 2010, o 12:27

a wiadomo, jak do tego doszło? Słonimski został wywalony, czy jak?

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 10 cze 2010, o 14:10

eMTi pisze:a wiadomo, jak do tego doszło? Słonimski został wywalony, czy jak?

Brak wiadomosci narazie, sadze ze wyjdzie to w praniu ....
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 10:15

C. SRTW

Witam!

Chetnie odpowiem na wszelkie pytania zwiazane z torem przy rakietowej. Od 1 Lipca wchodze tam z pelna para z nadzieja, ze uda mi sie tor ozywic. Dzisiaj odbylo sie spotkanie u nas na Redeco przy Hallera o 11 i po raz kolejny dowiedzialem sie z kolejnych zrodel, co tam sie dzialo. Az szczeka opada.... Obiecac moge jedno, ze wspolpraca od 1.07 bedzie wygladala zupelnie inaczej Ja doslownei na chwile przysiadlem przy kompie zeby sie zalogowac u Was na forum i przedstawic, ale wieczorem siade na spokojnie i wkleje nowe ceny, bo wiem ze to jest rzecza ktora kazdego interesuje najbardziej. Jezeli macie jakies pytania to walcie smialo, jak bede pozniej to postaram sie na wszystko odpowiedziec.

Pozdrawiam,
Wojtek

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 10:45

C . SRTW

OK, jestem.

Jak napewno niektorzy z Was sie zastanawiaja, a wiekszosc juz sie pewnie domysla jezeli chodzi o przyczyny przejecia toru przez wlascicieli, czyli przez Redeco. Od trzech lat Redeco dzierzawilo caly obiekt Panu Andrzejowi S, ale niestety delikatnie ujmujac, wspolpraca moglaby byc lepsza. Z kim sie nie rozmawialo, relacje tor-klient byly wrecz fatalne . Nie chcielismy zeby nas kojarzono z tym wszystkim.

Wiec postanowilismy przejac tor i od 1 lipca ja tam wchodze z pelna para Pierwszym celem jaki zalozylem jest usprawnienie kontaktow z klientami. Chcialem zeby ludzie sie dowiedzieli, ze od 1 lipca jest zupelnie nowy zarzadca, i "stara gwardia" calkowicie sie z tamtad wynosi.
Jedna ze zmian ktora wprowadzilem sa rozne opcje wynajmowania toru. Mozna wynajac:
- caly tor na caly dzien
- caly tor na polowe dnia
- polowe toru na polowe dnia

Dla mnie jest to logiczne, ze jezeli ktos chce wynajac sobie caly tor, ale potrzebuje na kilka godzin, to nie ma sensu zeby musial bulic stawke dniowa. Wprowadzona zostala opcja od 10-14 lub od 14-18. Rowniez jezeli ktos chce tylko jezdzic na czesci kretej, albo na samych rondach do cwiczenia np driftu, to moze wynajac tylko polowe toru. Wiem ze ode mnie z klubu BMW chlopaki chcieli wynajac tor na kilka godzin w zeszlym roku i krzyknieto im 3800zl netto. Taki brak elastycznosci jest moim zdaniem kluczem do tego zeby ludzie szukali innego miejsca. Co do najwazniejszego aspekt: Ceny.
Jak dotad, cena wynajecia toru, niezaleznie od dnia, wynosilo 4000zl netto. Wynajecie toru na godzine (na wylacznosc) kosztowalo od 250zl do 500zl + VAT (w zaleznosci od ilosci samochodow). Ponizej podaje ceny jakie beda obowiazowywac od 1 lipca 2010 (Przypominam, podane ceny sa cenami BRUTTO!)

CENNIK – CENTRUM MOTORYZACYJNE REDECO

CENNIK WYNAJĘCIA TORU NA WYŁĄCZNOŚĆ *** (ceny brutto):

CAŁY TOR: *
Poniedziałek – Czwartek: 2500zl
Piątek: 3000zł
Sobota-niedziela: 3500zł

POŁOWA TORU: **
Poniedziałek-czwartek: 1500zł
Piątek: 1750zł
Sobota-niedziela: 2000zł

CAŁY TOR – POŁOWA DNIA: ** (od 10.00-14.00 lub od 14.00-18.00)
Poniedziałek-czwartek: 1500zł
Piątek: 1750zł
Sobota-Niedziela: 2000zł

POŁOWA TORU – POŁOWA DNIA: ** (od 10.00-14.00 lub od 14.00-18.00)
Poniedziałek-czwartek: 900zł
Piątek: 1000zł
Sobota-niedziela: 1200zł

* W przypadku imprez motoryzacyjnych – tylko rezerwacja całego toru na cały dzień.

** w przypadku opcji wynajęcia połowy toru, całego toru na połowę dnia, lub połowę toru na połowę dnia, Centrum Motoryzacyjne REDECO ma prawo odwołać rezerwację z dwu tygodniowym wyprzedzeniem.

***W przypadku imprez motoryzacyjnych w których odbywa się jazda treningowa/testowa po torach, podana cena jest wyliczona na imprezę liczącą do 30 uczestników. Od 30-60 uczestników do ceny wynajmu tory za dzień należy doliczyć 500zł.

WJAZD SAMOCHODEM NA JAZDĘ TESTOWĄ / TRENINGOWĄ
100zł /godz. / samochód

WJAZD SAMOCHODEM NA NAUKĘ JAZDY: 20zł / godz. Lub 150zł / 10godz. (karnet)

JAZDA NA ROLKACH, WROTKACH: 5zł / godz.

WYNAJĘCIE SALI KONFERENCYJNEJ: 45zl / godz

Napewno padna pytania czy te ceny sa do negocjacji. Tak, sa one do negocjacji. Ja naprawde wole zeby ten tor byl uzytkowany niz zeby stal pusty. Rozmawialem dzisiaj z uzytkownikiem MarcinEvo i sprawe przedstawilem jasno. Jezeli jest np taka sytuacja, ze ktos by chcial zarezerwowac tor np na kazda niedziele przez najblizszy miesiac na pare godzin, to oczywiscie ze cene mozna zbic. Rowniez bede chcial od Lipca wprowadzic karnety jezeli chodzi o jazdy testowe (10 godzinny. Ceny za godzine wyjda wtedy w okolicach 80zl). Jezeli dwie strony chca zeby cos wyszlo, to moim zdaniem nie ma bata, zeby nie dalo rady dojsc do jakiegos porozumienia..

Jezeli sa jakiekolwiek pytania to prosze smialo pisac, postaram sie na wszystko odpowiedziec.

Pozdrawiam
Wojtek Zastawny

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 11:15

heja Wojtek,
dzięki za info.

1. Czy można z powyższego opisu rozumieć, że w chwilach, kiedy tor (ani jego część) nie są wynajęte, to jest on cały czas otwarty na zasadzie "jazd testowych/treningowych" bądź "nauki jazdy" i po prostu można sobie przyjechać i pojeździć dowolną ilość godzin, płacąc 100pln/h?

2. Czy ta stawka godzinowa jest różna w zależności od tego, czy jest to tydzień, piątek czy weekend?

3. Czy przy np, 3h jazd testowych z rzędu możliwa jest już negocjacja ceny?

4. Jaki jest (jeśli jest) limit samochodów na całym torze (i poszczególnych jego połowach)?

5. Czy w jakikolwiek sposób ktoś panuje na tym torze nad jakimś porządkiem czy ułożeniem jazd, żeby uniknąć sytuacji, że z przeciwnych stron wylatują na siebie 2 samochody? Jak wiemy tor ten nie jest typową pętlą i ciężko określić tam jakiś sprecyzowany kierunek jazdy..

6. Czy myślisz nad wprowadzeniem jakichś happy hours co do jazd testowych?

7. Czy forumowicze mogą liczyć na jakieś rabaty?

Jeszcze raz dzięki za dobre wieści!

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 14:48

Emti wejdz na SRTW i napisz do niego PW lub na @

Ja to skopiuje do wątku na SRTW!!

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 cze 2010, o 15:05

widzę, że już przekleiłeś, więc na PW nie będę go nękał.. :-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2010, o 00:50

jako, że to ja zadałem powyższe pytania, a wojtek na nie odpowiedział na srtw.pl, więc pozwolę sobie wkleić tutaj jego wypowiedź:

1. Czy można z powyższego opisu rozumieć, że w chwilach, kiedy tor (ani jego część) nie są wynajęte, to jest on cały czas otwarty na zasadzie "jazd testowych/treningowych" bądź "nauki jazdy" i po prostu można sobie przyjechać i pojeździć dowolną ilość godzin, płacąc 100pln/h?

Tak, tor jest caly czas otwarty. Chociaz najpewniejsze bedzie zadzwonic troche wczesniej. Jak narazie ja bede jedyna osoba zarzadzajaca torem, a bywam rowniez na drugim redeco przy Hallera. Czyli, jezeli nie jest wynajety i jestem na miejscu (lub pracownik firmy), jest do dyspozycji. po to tam jest

2. Czy ta stawka godzinowa jest różna w zależności od tego, czy jest to tydzień, piątek czy weekend?

Stawka godzinowa (100zl lub karnet przy ktorym wychodzi 75zl za godz) jest taki sam w tyugodniu i w weekend, bo dla sporo ludzi w tygodniu jest nawet lepiej jezdzic niz w weekend (maja na to czas). Ale bede chcial utworzyc "okienka" lub inne mozliwosc w tygodniu, zeby mozna bylo pojezdzic za tansza stawke. Tak jak opisane jest powyzej - albo beda ustalone np 4 goidziny w tygodniu stale, na ktorych jezdzi sie za np 50zl/godz, albo mozna w sytuacji kiedy tor jest wolny, wjechac np w 6 samochodow i wynajac tor za 300zl. Wychodzi to rowniez wtedy po 50zl.

3. Czy przy np, 3h jazd testowych z rzędu możliwa jest już negocjacja ceny?

jak najbardziej. Najlepszym sposobem jest po prostu przyjsc, siazc i pogadac. Do wszystkiego mozna dojsc.

4. Jaki jest (jeśli jest) limit samochodów na całym torze (i poszczególnych jego połowach)?

Rozmawialem z Panem Slowinskim dzisiaj na temat limitu samochodow. Twierdzi, i tutaj z logicznego punktu widzenia jestem w stanie z nim sie zgodzic. Mowi ze wiecej samochodow niz 6 na raz robi sie ciasno. Kiedys mieli w swoim cenniku ceny wjazdu na tor przy samochodach do 10. Nie wyobrazam sobie sytuacji, kiedy jest 10 rozpiedzonych fur na torze. To tylko prosi o knockout. Mysle, ze dobrym startem bedzie utrzymac, ze maks jest 6 samochodow na caly tor na raz. Jezeli sie okaze, ze jednak da rade zeby spokojnie wiecej samochodow wjechalo, lub jest za ciasno, to bedzie mozna to skorygowac z czasem. Jak to mowia - wszystko wyjdzie w praniu...

5. Czy w jakikolwiek sposób ktoś panuje na tym torze nad jakimś porządkiem czy ułożeniem jazd, żeby uniknąć sytuacji, że z przeciwnych stron wylatują na siebie 2 samochody? Jak wiemy tor ten nie jest typową pętlą i ciężko określić tam jakiś sprecyzowany kierunek jazdy..

Jak najbardziej bede chcial wprowadzic jakis porzadek. Mimo tego, ze zanim ktokolwiek wjedzie na tor, podpisze taki przesliczny dokument, ze wjezdza na wlasna odpowiedzialnosc i ze jest ubezpieczony, to dla mnie i tak kwestia bezpieczenstwa jest najwazniejsza i w tych sprawach nie jestem elastyczny. Chce zeby byl porzadek i przede wszystjkim zeby ludzie sie dobrze bawili. Chce zeby o torze bylo glosno ze tor ozyl, a nie ze ktos stracil zycie.. te szczegoly uloze po 1 lipca jak juz bede na miejscu.

6. Czy myślisz nad wprowadzeniem jakichś happy hours co do jazd testowych?

Tak, bedzie opcja ktora umozliwi wjazd na tor za mniejsze pieniadze. Jak na razie biore pod uwage dwie opcje. Jedna jest taka, ze beda wyznaczone np 4 godziny w tygodniu, stale (np wtorki 16-18 i czwartki 16-18 /przyklad/, na ktore kazdy moze wjechac i placi 50zl za godzine (niezaleznie od ilosci aut na torze) Jak to ktos okreslil, mozna je nazwac happy hours Druga opcja jest taka, ze jezeli nazbierze sie kilka samochodow, to mozna puscic je na wolna godzine (kiedy tylko tor jest wolny) za 300zl. Wychodzi to wtedy rowniez 50zl za godzine od samochodu (przy ilosci 6 aut). No i nie ma raczej czegos takiego, ze trzeba sprzatac po sobie, bo tez slyszalem ze cos takiego bylo (chyba ze ktos przez 30min bedzie palil laki, to resztki swoich opon moze sobie wrzucic do bagaznika :p. Ale oczywiscie licze na to, ze ludzie nie beda szaleli po trawie i mieli podejscie typu, ja place wiec mozna mi wszystko. Zasad prosta. Klient podchodzi z szacunkiem do obiektu - obiekt podchodzi z szacunkiem do klienta i vice-versa. Jakos zawsze to dzialalo
Jak na razie sa to opcje wstepne, ale napewno jedna z nich bede chcial wprowadzic zeby byla mozliwosc tanszej jazdy. Bede mial troche wiecej czasu przysiasc nad tym po 25 czerwca (jutro jade do Wloch). Oczywiscie wszelki feedback jest tez dla mnie wazny. Chce utowrzyc takie mozliwosci, ktore beda i korzystne dla toru, i dla Was.

7. Czy forumowicze mogą liczyć na jakieś rabaty?

Ja jestem ogolnie chetny na wspolprace. Jezeli uda sie dojsc do porozumienia z forum, a mysle ze jezeli sa checi z obu stron to sie uda, to czemu nie. Rozumiem, ze taka wspolpraca daje korzysci obustronne. Forumowiczom zalezy na tym, aby uzyskac korzystne warunki, mi zalezy na tym, zeby tor byl uzytkowany, a wiem ze forum jest miejscem gdzie mozna zalatwic wiele spraw (duza ilosc godzin, ewenty, spoty). Mysle, ze przy dobrych checiach mozemy sie dogadac w wielu kwestiach.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 cze 2010, o 13:03

ceny zostały również zupdatowane i są niższe:

CENNIK – CENTRUM MOTORYZACYJNE REDECO
CENNIK WYNAJĘCIA TORU NA WYŁĄCZNOŚĆ (ceny brutto): *

CAŁY TOR: ** (od 10.00-18.00)
Poniedziałek – Czwartek: 2000zl
Piątek: 2500zł
Sobota-niedziela: 3000zł

POŁOWA TORU: *** (od 10.00-18.00)
Poniedziałek-czwartek: 1200zł
Piątek: 1500zł
Sobota-niedziela: 1700zł

CAŁY TOR – POŁOWA DNIA: *** (od 10.00-14.00 lub od 14.00-18.00)
Poniedziałek-czwartek: 1200zł
Piątek: 1500zł
Sobota-Niedziela: 1700zł

POŁOWA TORU – POŁOWA DNIA: *** (od 10.00-14.00 lub od 14.00-18.00)
Poniedziałek-czwartek: 700zł
Piątek: 800zł
Sobota-niedziela: 1000zł

WYNAJĘCIE TORU NA WYŁĄCZNOŚĆ: 250zł / godz. ****

*W przypadku imprez motoryzacyjnych w których odbywa się jazda treningowa/testowa po torach, podana cena jest wyliczona na imprezę liczącą do 30 uczestników. Od 30-60 uczestników do ceny wynajmu tory za dzień należy doliczyć 500zł (brutto).

** W przypadku imprez motoryzacyjnych – tylko rezerwacja całego toru na cały dzień.

***W przypadku chęci rezerwacji całego toru na cały dzień, Centrum Motoryzacyjne Redeco ma prawo odwołać rezerwację z jedno tygodniowym wyprzedzeniem.

****w przypadku chęci rezerwacji całego/połowę toru na cały/połowę dnia, Centrum Motoryzacyjne Redeco ma prawo odwołać rezerwację z jedno dniowym wyprzedzeniem.

WJAZD SAMOCHODEM NA JAZDĘ TESTOWĄ / TRENINGOWĄ:
100zł/godz./ samochód lub 750zl / 10 godz. (karnet)

tomek_k
1 gwiazdka
Auto: WRX '02

Post 22 cze 2010, o 15:04

Witam,

Czy szykuje się jakieś wrocławskie spotkanie subarowe, na którym mile widziani będą przyszli posiadacze?
Szukam kogoś, kto będzie chętny pochwalić się swoim WRX'em.
Planuję w najbliższym czasie zakupić barynę WRX i chciałbym poczuć, jak to jedzie, bo okazji jeszcze niestety nie miałem :/

Kris, Emti, Potok! Mazi Was wygadał :) może któryś z Was zechce pokazać świeżakowi, co WRX potrafi? :)
Lepiej odpowiadajcie, bo niedługo udeżę na priva :)

Pozdrawiam,
Tomek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2010, o 15:27

z tym pytaniem to nie do mnie, bo ja niestety nie mam WRXa :evilgrin: ;-) krzysiek jest na urlopie, będzie dopiero w poniedziałek, a Mazi swojego dopiero co sprzedał... A która generacja (rocznik) Cię interesuje?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 22 cze 2010, o 17:45

eMTi pisze: z tym pytaniem to nie do mnie, bo ja niestety nie mam WRXa
Fakt impreza 1,5 nie ma rewelacyjnych osiągów :giggle:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2010, o 17:56

Piter 35, pomyliło Ci się, ja mam 1.0 EcoTec LPG :-p

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 22 cze 2010, o 18:53

eMTi pisze: Piter 35, pomyliło Ci się, ja mam 1.0 EcoTec LPG
Oj sorki , rzeczywiście :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2010, o 19:09

przeprosiny przyjęte :lol:

tomek_k
1 gwiazdka
Auto: WRX '02

Post 22 cze 2010, o 20:16

eMTi pisze:A która generacja (rocznik) Cię interesuje?
bug-eye
Macie cos do polecenia w granicach 30tys. (najlepiej wliczajac pozakupowy serwis)?

ODPOWIEDZ