Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory
Re: Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory
Nie będzie zamordyzmu bo Polska to nie Białoruś, ale może być dużo wstydu i np. awantur międzynarodowych i to JArek raczej gwarantuje.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja to wiem, Ty to wiesz, tamten pan to wie...Azrael pisze: Nie będzie zamordyzmu bo Polska to nie Białoruś

A reszta pakuje manatki w popłochu

no to trzebaby wymienić z 90% koleżków z rządowych ławekAzrael pisze: dużo wstydu i np. awantur międzynarodowych

Ja po prostu nie lubię niepotrzebnych histerii

remek pisze: Ja po prostu nie lubię niepotrzebnych histerii![]()
To tym bardziej zobacz kto i jaką historię męczeńska wywołał i teraz wykorzystuje....
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
90% społeczeństwa z jednej i drugiej strony?Azrael pisze:
To tym bardziej zobacz kto i jaką historię męczeńska wywołał i teraz wykorzystuje....

BTW chodziło Ci o historię czy histerię.
remek, w tym wypadku może być i historia i histeria i nie uważam że by ona dotyczyła 90% i żeby dotyczyła obu stron.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
o widzisz. A ja uważam inaczej :) Poza tymi 90%, bo nie prowadziłem oczywiście badań - tak sobie strzelam sądząc po tym co widzę.Azrael pisze: nie uważam że by ona dotyczyła 90% i żeby dotyczyła obu stron.

Zupełnie niezły artykuł mam wrażenie jak na poziom prasy ostatnio:
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... alowa.html
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... alowa.html
A nie będzie to troche kłopotliwe dla PO mieć większość w sejmie i swojego prezydenta? Ludzie powiedzą: macie pełną władze róbcie coś, chcemy reform, naprawy, poprawy i wszyscy chcemy od jutra być bogaci
Nie ma największego wroga, nikt nie przeszkadza, nie ma na kogo zwalić.

Nie ma największego wroga, nikt nie przeszkadza, nie ma na kogo zwalić.

Azrael, bo to nie artykuł tylko wywiad 

i właśnie bardzo dobrze. Wreszcie będą za coś odpowiedzialni.panpremo pisze:A nie będzie to troche kłopotliwe dla PO mieć większość w sejmie i swojego prezydenta? Ludzie powiedzą: macie pełną władze róbcie coś, chcemy reform, naprawy, poprawy i wszyscy chcemy od jutra być bogaci![]()
Nie ma największego wroga, nikt nie przeszkadza, nie ma na kogo zwalić.![]()
Widziałeś kiedyś odpowiedzialnego za coś polityka?minimus pisze:i właśnie bardzo dobrze. Wreszcie będą za coś odpowiedzialni.panpremo pisze:A nie będzie to troche kłopotliwe dla PO mieć większość w sejmie i swojego prezydenta? Ludzie powiedzą: macie pełną władze róbcie coś, chcemy reform, naprawy, poprawy i wszyscy chcemy od jutra być bogaci![]()
Będą odpowiedzialni jedynie za jedno: opadanie słupków poparcia za niespełnienie obietnic wyborczych dysponując wszystkimi narzędziami władzy

no to może poprzesz jakiś zamach stanu albo restaurację monarchii?minimus pisze: i właśnie bardzo dobrze. Wreszcie będą za coś odpowiedzialni.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
zależy przez kogoinquiz pisze:no to może poprzesz jakiś zamach stanu albo restaurację monarchii?minimus pisze: i właśnie bardzo dobrze. Wreszcie będą za coś odpowiedzialni.

Dla Polski uważam, że najlepszym ustrojem jest jakiś łagodny zamordyzm. Niestety zupełnie niepraktycznym także

coś w tym jest faktyczniepanpremo pisze: Widziałeś kiedyś odpowiedzialnego za coś polityka?
Będą odpowiedzialni jedynie za jedno: opadanie słupków poparcia za niespełnienie obietnic wyborczych dysponując wszystkimi narzędziami władzy

Ale wierze, że sytuacja polityczna teraz w Polsce jjest nieco inna niż 10 lat temu. Partie i indywidualności się nieco ustabilizowały i wykształciły.
ale to już było za czasów Kwaśniewski-Miler czy dwóch braci Kaczyńskich... I w tym przypadku jeśli wygra kandydat z PO to będzie dokładnie tak samo...minimus pisze:i właśnie bardzo dobrze. Wreszcie będą za coś odpowiedzialni.panpremo pisze:A nie będzie to troche kłopotliwe dla PO mieć większość w sejmie i swojego prezydenta? Ludzie powiedzą: macie pełną władze róbcie coś, chcemy reform, naprawy, poprawy i wszyscy chcemy od jutra być bogaci![]()
Dla PO jedynym problemem może być kwestia lidera samej partii (kto nim ma być: Tusk czy Komorowski). I nic więcej bo do wyborów parlamentarnych zostało niewiele czasu, więc będą minimalizować ryzyko utraty potencjalnego elektoratu.
A co do samych wyborów i ich wyniku....to zgadzam się z WiS'em
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Tak namieszaliście że nie wiem co wybrać, dżumę czy cholerę.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
leon pisze: Tak namieszaliście że nie wiem co wybrać, dżumę czy cholerę.
Kiłę

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Barthol pisze:
ale to już było za czasów Kwaśniewski-Miler czy dwóch braci Kaczyńskich... I w tym przypadku jeśli wygra kandydat z PO to będzie dokładnie tak samo...
Dla PO jedynym problemem może być kwestia lidera samej partii (kto nim ma być: Tusk czy Komorowski). I nic więcej bo do wyborów parlamentarnych zostało niewiele czasu, więc będą minimalizować ryzyko utraty potencjalnego elektoratu.
Kwaśnieski-Miller bardziej ze sobą rywalizowali niż współpracowali
Dwaj bracia Kaczyńscy większosci nie mieli a ich koalicjanci to nie PSL, każdy miał swoje zdanie.
Myśle, że lider jest jeden Tusk, dlatego wybrali budynia na kandydata na prezydenta, Sikorski mogłby być za ambitny.
Mnie ciekawi jakie są kryteria oceny prezydenta. Jak stwierdzić który z naszych najjaśniej panujących był najlepszy a który najgorszy?
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
A w biblii napisane jest:
"... gdyż niczym jesteście i czyny wasze są niczym, przeto wybierać Was byłoby potwornością"
P.S.
remek, zwolnij, proszę, pomyśl, nie odpowiadaj natychmiast, proszę...
Azrael, bratnią duszą mi jesteś czy to jakieś deja vu
Moją nadzieją jest młodzież
ludzie, którzy są są zainteresowani tym, jak się ułoży ICH życie -
to nie naznaczone opowieściami taty o tym jak było kiepsko w stanie wojennym i kto na kogo donosił w grudniu 87', a kto zwykły drań i kiep, bo jego cioteczny brat w siedemdziesiatymómym.... i dlatego ruscy, a potem te gnojki i dlatego, ze nasza narodowa duma i racja stany i w ogóle.... i przecież nasze ojce i wiara ......................
LUDZIE !!!!
Czy naprawdę chcecie aby treścią Waszego życia były nieporozumienia waszych przodków
[/size][/size]
"... gdyż niczym jesteście i czyny wasze są niczym, przeto wybierać Was byłoby potwornością"
P.S.
remek, zwolnij, proszę, pomyśl, nie odpowiadaj natychmiast, proszę...

Azrael, bratnią duszą mi jesteś czy to jakieś deja vu

Moją nadzieją jest młodzież

to nie naznaczone opowieściami taty o tym jak było kiepsko w stanie wojennym i kto na kogo donosił w grudniu 87', a kto zwykły drań i kiep, bo jego cioteczny brat w siedemdziesiatymómym.... i dlatego ruscy, a potem te gnojki i dlatego, ze nasza narodowa duma i racja stany i w ogóle.... i przecież nasze ojce i wiara ......................
LUDZIE !!!!
Czy naprawdę chcecie aby treścią Waszego życia były nieporozumienia waszych przodków

Piękny manifestpiotruś pisze: LUDZIE !!!!
Czy naprawdę chcecie aby treścią Waszego życia były nieporozumienia waszych przodków![]()
[/size][/size]

Treścią naszego życia są nieporozumienia naszych rządzących o nieporozumieniach naszych przodków

Niestety taka jest mentalnosc przecietnego polaka.
Do środy to chyba wystarczy jak dostarczy jakaś część, a resztę później?WiS pisze: Zbierz mu jakieś 97500 podpisów do środy, to będziesz miał szansę![]()
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
absolutnie niepiotruś pisze: LUDZIE !!!!
Czy naprawdę chcecie aby treścią Waszego życia były nieporozumienia waszych przodków![]()
[/size][/size]
ale budowanie przyszłości powinno się rozpocząc od zakończenia spraw nierozwiązanych. powinniśmy 20 lat temu pogonic kogo trzeba, rozliczyc i posadzic różnych drani a może nawet kogoś powiesic i ujawnic kapusiów. mielibyśmy od dawna święty spokój i moglibyśmy zając się bieżącymi sprawami.
no ale jak zwykle nie wyszło.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
inquiz, i to znaczy, że mamy tak do usranej śmierci ? Naszej lub ich ? Mnie to nie kręci...
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
stary, ja mam luzik. Dlatego ja podchodzę z humorem* do tematu. Poczytaj dokładnie - no chyba, że zobaczyłeś tam nazwisko i jesteś już na nie. To Twoja decyzja oczywiście.piotruś pisze: remek, zwolnij, proszę, pomyśl, nie odpowiadaj natychmiast, proszę...![]()
Azrael napisał, że to poważna sprawa. Tak poważna, ale jej powaga wynika z czegoś innego jak poważne i strudzone ciężarem głosowania miny przy urnach wyborczych poprzedzone debatami sięgającymi 300 lat wstecz, najlepiej z przykładami ciemnogrodu i bicia pedałów. Za karę. Żeby przysłowiowy Kaczor (jakiegokolwiek "wyznania") nie miał.
poza tym, nie chce mi się ciągnąć tematu. I tak walnę krzyżyk tam gdzie mnie najmniej wkurzy. Albo i nie

*oprócz tego, zdania nie zmienię, że strasznie mnie wkurza obustronne moherowanie rodem z Torunia i z racji przekornej natury i braku kandydata zagłosuję jak mi ślina na język przyniesie

nie obskoczysz do środy?ky pisze: Do środy to chyba wystarczy jak dostarczy jakaś część, a resztę później?

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
nie. Ale zobacz ile z tego syfu wynika. Ja bym osobiście koluniów pogonił, bo tylko się kręci prywata. Nic z tego dobrego dla _mnie_.Chloru pisze: inquiz, i to znaczy, że mamy tak do usranej śmierci ? Naszej lub ich ? Mnie to nie kręci...