Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
panpremo
2 gwiazdki
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory

Post 30 kwie 2010, o 00:11

Chloru pisze:inquiz, i to znaczy, że mamy tak do usranej śmierci ? Naszej lub ich ? Mnie to nie kręci...
To zagłosuj na tych którzy chcą zrobić porządek. Nie wiem którzy to ale ich poszukaj. Ci z PO nimi akurat nie są

źuf
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: francuski piesek

Post 30 kwie 2010, o 00:12

remek pisze: zagłosuję jak mi ślina na język przyniesie :razz:
To doskonale pasuje Ci ten kandydat:
:razz:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 30 kwie 2010, o 00:14

panpremo, powiem wprost - mam w głębokim poważaniu czy zrobią porządek z przeszłością czy nie. Chciałbym, zeby przestali zajmować się tym co było a zaczęli tym co może byc.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 30 kwie 2010, o 00:16

Chloru pisze: Chciałbym, zeby przestali zajmować się tym co było a zaczęli tym co może byc.
ale to jest niemożliwe :mrgreen: Jak chcesz znaczną część społeczeństwa przekonać. Stosik jakis? ;-)

Pomijam fakt, że nie zaczną - bo wolą kombinować na swoje.

źuf
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 30 kwie 2010, o 00:18

Chloru pisze:inquiz, i to znaczy, że mamy tak do usranej śmierci ? Naszej lub ich ? Mnie to nie kręci...
Bo nie o to chodzi by zlapac kroliczka lecz by gonic go. Maja sobie dyzurnego wroga/temat zniszczyc? To czym beda ludzi straszyc, sama unia europejska? Mogli przeglosowac odpowiednie ustawy jak byli przy korycie, myslisz ze czemu tego nie zrobili?

Na szczescie coraz wiecej osob ma dosc pieprznika w kraju, bogoojczyznianych pierdow i temu podobnych. Zwlaszcza kiedy widza ze ci umoralnieni rozliczajacy sami maja moralnosc Kalego.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 30 kwie 2010, o 00:26

inquiz pisze: ale budowanie przyszłości powinno się rozpocząc od zakończenia spraw nierozwiązanych. powinniśmy 20 lat temu pogonic kogo trzeba, rozliczyc i posadzic różnych drani a może nawet kogoś powiesic i ujawnic kapusiów. mielibyśmy od dawna święty spokój i moglibyśmy zając się bieżącymi sprawami.

no ale jak zwykle nie wyszło.
Może gdyby nowi zabierali się do tego z głową, zamiast z gorliwością neofity, to byłyby wyniki, a nie parodia i tragifarsa.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 30 kwie 2010, o 01:31

inquiz pisze: ale budowanie przyszłości powinno się rozpocząc od zakończenia spraw nierozwiązanych. powinniśmy 20 lat temu pogonic kogo trzeba, rozliczyc i posadzic różnych drani a może nawet kogoś powiesic i ujawnic kapusiów. mielibyśmy od dawna święty spokój i moglibyśmy zając się bieżącymi sprawami.

Trzeba było wieszać 20 lat temu, na gorąco jak był na to czas.Niestety przedstawienie musi trwać i najłatwiej wracać do sprawdzonych kryteriów czyli przeszłości....temat rzeka ciężko wyczerpać.
Większość bandziorów za przestępstwa kryminalne nie odsiaduje 20 lat ,więc chyba czas dać sobie spokój. Chlor dobrze mówi ,że powinno nas interesować co będzie.
Ci co się kiedyś ustawili to klepią się piętami po dupie i śmieją z wszystkiego, nikt im nic nie zrobi takie są realia .
Sądzę ,ze większość piszących w tym wątku jakby doszła do władzy to zapomniałaby o wartościach i zacząłby się nepotyzm,układy i inne niewybredne " sztuczki " :evilgrin:
A teraz czyste jak łza duszyczki możecie wieszać na mnie psy :evilgrin:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 30 kwie 2010, o 01:45

ja, ja, ja, ...
powieszę tego, no, chiwawe...

bo wczoraj miałem podobną dyskusję w "pracy". że wszystko źle i w ogóle.
pierwsze pytanie kontrolne: za...brali radio z samochodu. idziesz po następne. do ASO, czy na bazar???
90% się obraża. a to przecież po naukowemu jest... socjologia małp, czy jakoś...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 30 kwie 2010, o 01:59

Kruszyn, masz rację ale i jej nie masz. Nie ma fizycznie takiej możliwości "zapomnieć". Bo to nie jest tak, że my sobie tu w 5 gadamy. Jest ca 25 mln ludzi (takich, którzy mają głos), co daje w przypadku Polski 50mln zdań. Nie da się w prosty sposób zrobić, żeby wszyscy myśleli tak samo. W skomplikowany też. Również dlatego, że Ci którzy powinni być odsunięci nieźle mieszają. I kij gdyby mieszali gdzieś dla siebie z boku.

Te przetargi robione po 30 razy to myślisz skąd w dużej mierze? Nie ruszymy z miejsca, jak wszystko będziemy zaczynać po 48 razy :arrow: tak na prawdę to należałoby to zakopać wszystko (łącznie z prawem) i zrobić od nowa, z nowymi ludźmi

To jest nasza tragedia, że nie zrobiliśmy tego 20 lat temu. Kiedyś niestety trzeba będzie patrząc jak różne smaczki wyłażą spod ziemii.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 30 kwie 2010, o 03:09

remek, zapomnieć się nie da ale trzeba patrzeć w przyszłość a nie w przeszłość. Niestety układy są na każdym poziomie od przychodni lekarskiej ,przez małe firmy duże korporacje itd .
Przetargi ..he he ...buduje się autostrady w cenie dumpingowej otwiera z wielkim hukiem z przecinanie wstęgi a za tydzień czy dwa co mamy...? Remont , bo firma musi sobie zwrócić koszty . Przecież ktoś to zatwierdza ,wiec powinien mieć jakiekolwiek pojęcie o tym ,ze za taką cenę się nie da wybudować ...
Ciekawa będzie kampania mało czasu i okoliczności tragiczne ,ciekawe kto będzie miał lepszych "cfaniaków" od PR .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 07:54

nie każdy w tym kraju jest odważny. Ale ci dwaj tak:

Link: http://eskarock.pl/index.php?page=show_ ... o_id=10537
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 30 kwie 2010, o 08:25

Arno, było już wczoraj w innym temacie ,a czy to jest odwaga to można by dyskutować :-/
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 30 kwie 2010, o 09:47

Może mnie zlinczujecie ale mnie się ten kawałek podoba :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 09:51

damaz pisze: bo wczoraj miałem podobną dyskusję w "pracy". że wszystko źle i w ogóle.
pierwsze pytanie kontrolne: za...brali radio z samochodu. idziesz po następne. do ASO, czy na bazar???
90% się obraża. a to przecież po naukowemu jest... socjologia małp, czy jakoś...

Brawo damaziu, znowu sedno sprawy. Kiedyś, gdzieś kolega, który był nawykł do nabywania rzeczy za 50% ich wartości, tych co to "z TIRa spadły", właśnie się chwalił nowym radiem. Odpowiedziałem mu, żeby uważał bo kiedyś swoje własne, skradzione kupi. Obraził się.
Popatrzmy trochę głębiej w siebie, czy to, że obserwujemy jakąś ogólną degrengoladę, prywatę, cwaniactwo na szczeblach władzy (obojętne jakiej, PO czy PIS czy SLD czy PSL) nie jest przejawem tego co tkwi w nas samych ? Dlaczego oni mają być inni, toć z tego właśnie Narodu wybrani. I guzik z tego, że na tym Forum zebrała się grupa ludzi poukładanych, większość (chyba ulubiony zwrot remka :-) ) jest po prostu inna. Cwaniactwo, twarde łokcie, mniejsze lub większe przewały są w modzie. Zawsze w Kraju Nadwiślańskim były.

I jeszcze jedno : tak z logiki proszę - dlaczego nie można zacząć nowego nie skończywszy starego ? Bardzo proszę światłą osobę o wyłuszczenie tezy, bo ja przynajmniej w kategoriach logiki, obronić jej nie potrafię.

I słusznie, moim zdaniem, pisze żufik, że PiSowi też wcale nie o to chodzi aby coś z tą przeszłością definitywnie zrobić. Oni muszę mieć tego króliczka wciąż żywego aby go gonić i uzasadniać swoją rację bytu. No bo przecież nikt z Szanownych mi nie powie, że ich przykładowo gospodarcze propozycje są zalotnie interesujące. One w ogóle występują ? :-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 09:54

Grzesiek_67 pisze: I słusznie, moim zdaniem, pisze żufik, że PiSowi też wcale nie o to chodzi aby coś z tą przeszłością definitywnie zrobić. Oni muszę mieć tego króliczka wciąż żywego aby go gonić i uzasadniać swoją rację bytu. No bo przecież nikt z Szanownych mi nie powie, że ich przykładowo gospodarcze propozycje są zalotnie interesujące. One w ogóle występują ? :-)
Niestety Grzesiu masz rację :evil: , smutne to ale nasza klasa polityczna jest nie zmienna . Musi być hałas kłótnia i zadyma . Bo to ładnie wygląda w oczach społeczeństwa ( Przecież My Politycy ciągle walczymy o lepszą Polskę :evil: )

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 09:58

Piter 35,
ano Piterku. Fajnie, że my potrafimy pogadać nie lutując się po ryjach. To dobrze, a że poglądy mamy różne, też dobrze. Jeno szanujmy się a będzie git ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 10:04

Grzesiek_67, a mamy różne poglądy :?: Myślę ,że w bardzo wielu kwestiach mamy bardzo zbieżne :idea:

A co do lutowania się po ryjach to :arrow:
A jak tam ten twój zielony uglebiony murzyński paździerz co jeździ na cyklon B , ma już te 400 patatajów :?: :mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 10:09

Piter 35 pisze: a mamy różne poglądy ?
,

my nie ale My tak :-)

Zielona padaka wciąż na starych łachach. W sobotę, po testach na torze w Kielcach, może coś się wyklaruje. A potem to ja idę pod nóż i dopiero na początku czerwca będzie można temat kontynuować. Powolutku, stare jest poczciwe i je kocham, nowe jest zagadką i warto z lekkim drżeniem serducha czekać ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2010, o 10:23 przez Grzesiek_67, łącznie zmieniany 1 raz.
Brak podpisu.

panpremo
2 gwiazdki

Post 30 kwie 2010, o 10:14

Piter 35 pisze:
Grzesiek_67 pisze: I słusznie, moim zdaniem, pisze żufik, że PiSowi też wcale nie o to chodzi aby coś z tą przeszłością definitywnie zrobić. Oni muszę mieć tego króliczka wciąż żywego aby go gonić i uzasadniać swoją rację bytu. No bo przecież nikt z Szanownych mi nie powie, że ich przykładowo gospodarcze propozycje są zalotnie interesujące. One w ogóle występują ? :-)
Niestety Grzesiu masz rację :evil: , smutne to ale nasza klasa polityczna jest nie zmienna . Musi być hałas kłótnia i zadyma . Bo to ładnie wygląda w oczach społeczeństwa ( Przecież My Politycy ciągle walczymy o lepszą Polskę :evil: )

No nie do końca jest to prawda bo to właśnie PiS wziął sie za rozpiepszanie WSI, szukaniu agentów itd, z tym, że wydaje mi się że tak bardzo skupili się na rozmontowywaniu systemu, że zapomnieli o sprawach bieżących.

Jeżeli chodzi w wracanie do starych spraw to historia sama do nich wraca bo to właśnie Tusk z Wałęsą sprzeciwiali się lustracji dając tym samym powody do kłutni na lata.

źuf
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 30 kwie 2010, o 10:20

panpremo pisze: No nie do końca jest to prawda bo to właśnie PiS wziął sie za rozpiepszanie WSI, szukaniu agentów itd, z tym, że wydaje mi się że tak bardzo skupili się na rozmontowywaniu systemu, że zapomnieli o sprawach bieżących.
Wyczyn Antoniego "umrzesz" Macierewicza moge nazwac tylko wylacznie zamachem na obronnosc panstwa. Podanie wszystkim na tacy naszego kraju i wywiadu.
panpremo pisze: Jeżeli chodzi w wracanie do starych spraw to historia sama do nich wraca bo to właśnie Tusk z Wałęsą sprzeciwiali się lustracji dając tym samym powody do kłutni na lata.
Sprawdz sobie jak "Polecieli i Spadli" glosowalo w sprawach lustracyjnych. Kiedy byli u stolka i jako opozycja. Wszystko jest na stronach sejmu, gdzies w necie jest tez pelne zestawienie.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 30 kwie 2010, o 10:24

panpremo pisze: No nie do końca jest to prawda bo to właśnie PiS wziął sie za rozpiepszanie WSI, szukaniu agentów
Jeśli trzeba było zweryfikować WSI, to bez rozpieprzania służby w drobny mak i dekonspiracji całej agentury. Bo nie wszyscy pracowali tam dla złego (czego oczywiście Antek Paranoja Macierewicz nie jest w stanie zrozumieć), służby wywiadowcze buduje się latami, rozpieprza w pięć minut, a smród zostaje na lata. Sprawy delikatnie należy rozwiązywać delikatnie: nie wstawia się szyby młotkiem 5kg. A służby są potrzebne, państwo bez służb jest ślepe i głuche.

Poza tym jak się wszędzie i we wszystkim widzi agentów, to należy się przenieść z Wiejskiej do Tworek.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 10:33

panpremo pisze: No nie do końca jest to prawda bo to właśnie PiS wziął sie za rozpiepszanie WSI, szukaniu agentów itd

i
źuf pisze: Wyczyn Antoniego "umrzesz" Macierewicza moge nazwac tylko wylacznie zamachem na obronnosc panstwa. Podanie wszystkim na tacy naszego kraju i wywiadu.

Można by tylko dodać, że skoro definitywna rozprawa z przeszłością miała by wyglądać w podobnych rytmach i kolorach to strach dać tym ludziom coś więcej niż foremki i wiaderko.

Z czystej ciekawości, co to za działania restytucyjne pt.
itd
?

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 30 kwie 2010, o 10:36

źuf pisze: Sprawdz sobie jak "Polecieli i Spadli" glosowalo

a tego jeszcze nie słyszałem.
a jeśli już przy słowotwórstwie jesteśmy...
dowiedziałem się natomiast, że takie wyrażenia jak reklamowany "zimny Lech", bądź często serwowana "krwawa mery" nagle zmieniły konotację...

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 30 kwie 2010, o 11:39

damaz pisze: "krwawa mery"

bezkompromisowe.

Dobrze będzie jak Cimoszka opuści towarzystwo żubrów i stanie na prezia.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 30 kwie 2010, o 11:54

michal pisze: Dobrze będzie jak Cimoszka opuści towarzystwo żubrów i stanie na prezia.

Oj tak, oj tak. Dobrze Waść prawisz, żuberka Ci :-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

ODPOWIEDZ