POWITANIE

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
pablokiel
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester 2,5 Aut.
Polubił: 0
Polubione posty: 0

POWITANIE

Post 27 kwie 2010, o 08:37

Witajcie forumowicze,
od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem SUBARU FORESTER MY'06 z boxerem 230 KM
Od dłuższego już czasu czytam forum i cieszę się, że są tu osoby, które naprawdę mogą pomóc.
Jeśli coś będę robił nie tak to dajcie znać.
Po zakupie brakuje mi trochę drobiazgów:
1. Dywaniki na tył i gumowa wkładka do bagażnika;
2. Mapa Polski na oryginalną NAVI (DVD w schowku);
3. Roleta bagażnika i inne drobiazki.
Jeśli macie jakieś info gdzie można w rozsądnej cenie dostać i te gadżety to dajcie znać.
Może fachowcy pomogą co powinienem zrobić na początku użytkowania. Ja zakładam:
wymianę oleju silnkowego 5W-40;
filtra oleju, powietrza i kabinowego;
oczyszczenie Klimy.
Skłaniam się również do założenia GAZU u Jako w Wa-wie. Jestem z okolic Łodzi więc odległość nie jest taka zła. Zresztą jazda tym autem to sama przyjemność.
pozdrawiam wszystkich :thumb:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 199 razy

Re: POWITANIE

Post 27 kwie 2010, o 15:31

pablokiel, witamy Cię w dziale technicznym :mrgreen:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Tummi
2 gwiazdki
Auto: Legas MY07 & Pug 206

Post 28 kwie 2010, o 02:48

Mate do bagaznika powinienes bez problemu znalezc na allegro. W Gdansku od reki dostalem u usera 'hoolihan' mate do legasia my07. Maty polecam - sprawdzaja sie.

Co do navi, to cienko to widze :/

T.

pablokiel
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 1 maja 2010, o 06:44

Tummi,
dzięki kolego. Matę udało mi się znaleźć w Pabianicach muszę tylko poczekać tydzień ale za to cena o 50 zł mniejsza niż na allegro.
Dziś będę szukał tej mapy. Choć to trochę dziwne, że ludzie sprzedają oryginalną płytę do nawigacji subaru skoro nawet w ASO Dawoj w Wa-wa nie mają takiej do sprzedaży?

Tummi
2 gwiazdki
Auto: Legas MY07 & Pug 206

Post 2 maja 2010, o 00:41

pablokiel, to ile Cie ta mata wyniosla? Ja pamietam, ze cos ponizej stowki placilem :O
Z nawi ogolnie sa cyrki - ludzie wkladaja plytki od nawi z land roverow i podobno to dziala, ale nie ma dzwieku... Generalnie temat odpuscilem, windows mobile + TT/AM/AP wychodzi znacznie taniej i pewniej.

T.

pablokiel
Awatar użytkownika
0 gwiazdek

Post 18 maja 2010, o 21:39

Matę zamówiłem i już odebrałem zapłaciłem 95 zł brutto. Dopasowana idealnie do bagażnika z wysokimi obrzeżami, materiał chyba jakieś tworzywo bo guma to nie jest.
Co do nawigacji to rzeczywiście jest kłopot ale udało mi się zdobyć płytkę po kontakcie na http://www.gps-nawigacje.com
Gadu-Gadu: 755970
E-mail: [email protected]
Tel. kom. 667 912 281
Mapę miał sprawdzoną w Tribeca ale pojechałem do niego i sprawdziłem płytkę i bez problemu odbiera (oczywiście o polskim lektorze można tylko pomarzyć) ale chociaż mapa jest dosyć dokładna. Będę ją testował przez najbliższy miesiąc to napiszę jeśli ktoś jest zainteresowany.
Płytka z mapą kosztowała mnie 150 zł.
Jakby co to pytajcie a będzie wam dane :-)
Lepiej piszcie na maila bo rzadko zaglądam na forum.

ODPOWIEDZ