SZYBERDACH MONTOWAĆ CZY NIE?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: SZYBERDACH MONTOWAĆ CZY NIE?
Jakby cóś, to będę miał szklany szyber do oddania za pasztet, bo się pozbywam i kończę montaż klimy 

- olo1114
- 0 gwiazdek
- Auto: Była bugy 2.0 N/A będzie OBK
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
odpuszczam sobie ten szyber - uchylanie szyb powinno wystarczyć, ale szyby jednak przyciemnie zawsze jakiś procent promieni słonecznych odbije się...
-
Boombastic
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester 2,5 XT MY2008 z 2007 r. już sprzedany
Miałem Civica z klimą, szyberdachem i przyciemnianymi szybami. Latem szyberdach był prawie zawsze zamknięty i zasłonięty osłoną przeciwsłoneczną, bo słońce świeciło prosto w głowę. Używanie go jako ekwiwalentu klimy jest tak samo dobre jak rozwieszanie mokrego ręcznika. Przyciemnianie szyb niewiele daje, w aucie i tak jest gorąco.olo1114 pisze:odpuszczam sobie ten szyber - uchylanie szyb powinno wystarczyć, ale szyby jednak przyciemnie zawsze jakiś procent promieni słonecznych odbije się...
Klimy nic nie zastąpi, a wydawanie kasy na szyberdach to wywalenie jej w błoto. Szyber może być przyjemny zimą gdy doświetla się wnętrze auta, ale latem to masakra.
-
Mistral
- 2 gwiazdki
- Auto: FORESTER 2,5 XT US spec. i Auris Padaczka...
Panowie,
w Polsce szyberdach latem to porażka, bo się deszcz na tapicere leje...
a tak poważnie, to w Forku zajeb... doświetla wnętrze i robi miłą atmosferkę, autko można przewietrzyc przy starcie, ale do normalnej jazdy z trasie się nie nadaje. Co klima, to klima...
w Polsce szyberdach latem to porażka, bo się deszcz na tapicere leje...
a tak poważnie, to w Forku zajeb... doświetla wnętrze i robi miłą atmosferkę, autko można przewietrzyc przy starcie, ale do normalnej jazdy z trasie się nie nadaje. Co klima, to klima...
O w mordę. Będę musiał swój zaspawać.Mistral pisze:ale do normalnej jazdy z trasie się nie nadaje.

Pewnie racja, choć akurat w trasie jej przydatność jest najmniejsza.Mistral pisze:Co klima, to klima...
czarne jest piękne...
a dlaczemu? IMO, w jeździe nie po trasie, właśnie, jest mniej przydatna.vibowit pisze:w trasie jej przydatność jest najmniejsza.
bo można wtedy otworzyć szyberdach.

-
Mistral
- 2 gwiazdki
- Auto: FORESTER 2,5 XT US spec. i Auris Padaczka...
Dokładnie,
w trasie klima, na krótkich odcinkach szyber, nie inaczej!
w trasie klima, na krótkich odcinkach szyber, nie inaczej!
jarmaj, zostawiłeś Zofiji zepsutą Wiśnięjarmaj pisze: A jak Wiśnia się miewa to trzeba raczej jej obecną użytkowniczkę spytać, ja Wiśni od tygodnia nie widziałem.![]()

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Żadnej niezepsutej Wiśni nie miałem pod ręką, więc co było zrobićDido pisze: jarmaj, zostawiłeś Zofiji zepsutą Wiśnię![]()

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 199 razy
damaz, przez vibka zazdrość przemawia 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Bo jak stoję w korku, to nic mi po szyberdachu, czy otwartych szybach.damaz pisze:a dlaczemu? IMO, w jeździe nie po trasie, właśnie, jest mniej przydatna.vibowit pisze:w trasie jej przydatność jest najmniejsza.
Jako, że nie mam u siebie klimy, to szum szyberdachu aż tak bardzo mi nie przeszkadza. Zresztą i tak mam głośno w aucie.damaz pisze:bo można wtedy otworzyć szyberdach.

Nie inaczej.rrosiak pisze:damaz, przez vibka zazdrość przemawia

czarne jest piękne...