Sprzęgło
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Sprzęgło
witam
posiadam subaru forestera s-turbo z 99 r pokazał mi się wyciek,ubywa płynu do skrzyni - dyferencjału, ciężko go było zlokalizować ale po odkręceniu łapy widać ze cieknie gdzieś z okolicy sprzęgła na włączonym silniku widać jak sprzęgło pracuje a z blachy która osłania sprzęgło chyba (bo nie widać tego dokładnie) jest wyciek płynu, czy to pościł jakiś simering
skrzynia - sprzęgło? miał ktoś taki przypadek, co dokładnie to możne być?
a to objawy po których trafiłem do wycieku:
przy spokojnej jeździe wszystko jest ok lecz gdy zaczyna się ostra jazda na wysokich obrotach gdy następuje zmiana biegu pedał sprzęgła nie odbija lecz zostaje prawie na samym dnie , gdy skończy się szaleństwo przez jakiś czas sprzęgło działa na zasadzie 1 lub 0 gdy jest wciśnięte do końca działa gdy jest puszczone niedziela, niema tak zwanego "półsprzegła" . następnie po ok. 1-2 minutach od wściekania wszystko wraca do normy.
pozdrawiam
posiadam subaru forestera s-turbo z 99 r pokazał mi się wyciek,ubywa płynu do skrzyni - dyferencjału, ciężko go było zlokalizować ale po odkręceniu łapy widać ze cieknie gdzieś z okolicy sprzęgła na włączonym silniku widać jak sprzęgło pracuje a z blachy która osłania sprzęgło chyba (bo nie widać tego dokładnie) jest wyciek płynu, czy to pościł jakiś simering
skrzynia - sprzęgło? miał ktoś taki przypadek, co dokładnie to możne być?
a to objawy po których trafiłem do wycieku:
przy spokojnej jeździe wszystko jest ok lecz gdy zaczyna się ostra jazda na wysokich obrotach gdy następuje zmiana biegu pedał sprzęgła nie odbija lecz zostaje prawie na samym dnie , gdy skończy się szaleństwo przez jakiś czas sprzęgło działa na zasadzie 1 lub 0 gdy jest wciśnięte do końca działa gdy jest puszczone niedziela, niema tak zwanego "półsprzegła" . następnie po ok. 1-2 minutach od wściekania wszystko wraca do normy.
pozdrawiam
- Soltys
- 3 gwiazdki
- Auto: Legacy 2.5 GX MT / Turbodziadek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Sprzęgło
Dla mnie przy wymianie sprzęgła też ukazał się tam wyciek. Leciało z głównego wałka (nie wiem jak fachowo to się nazywa - na nim jest łożysko oporowe). Trzeba raczej rozpołowić skrzynię żeby to zmienić, u mnie wyciek był malutki to zostawiłem jak było.
Pozdrawiam wszystkich subarowiczów turbodislowiczow.Właśnie wczoraj otrzymałem informację od mojego prawnika, że otrzymam zwrot pieniędzy za wymianę spalonego sprzęgła w moim forku .Wszystkich zainteresowanych w procedurach " jak to zrobić ? " proszę o kontakt na emaila : [email protected]. Pozdrawiam miłego dnia.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Oooooo! to ważna informacja dla niektórychstantato pisze:Pozdrawiam wszystkich subarowiczów turbodislowiczow.Właśnie wczoraj otrzymałem informację od mojego prawnika, że otrzymam zwrot pieniędzy za wymianę spalonego sprzęgła w moim forku .Wszystkich zainteresowanych w procedurach " jak to zrobić ? " proszę o kontakt na emaila : [email protected]. Pozdrawiam miłego dnia.

gratuluję prawnika :), może by się tu zgłosił po pomarańczowy podpis?stantato pisze: od mojego prawnika

Nie mogę Wam darować drodzy forumowicze turbodislowicze informacji że w dniu dzisiejszym otrzymałem zwrot pieniędzy za wymienione sprzęgło w moim forku.
Spaliło się przy przebiegu 39000, co uważam za niezły wynik ,bo jest słabe.Musi być inne przy tych/ nm/ i napędzie na cztery buty. Umiem jeżdzić i nie dam sobie
opowiadać :" że nie wyciskam do podłogi","albo pół coś tam" w innych markach problem sprzęgła nie jest tematem dnia, w Subaru stał się.A ponieważ kocham mojego forka bo jest cudowny, nie pozwolę żeby te ciury z "sip" niszczyły w Polsce SUBARU DISLA.NIEMIEC WYMIENIA WSZYSTKIE SPRZĘGŁA W DISLACH NA GWARANCJI. Jak będę widział padakę sprzęgła to co do niemiaszków na wymianę? A ty prezes sip to co? Nie można się z tobą spotkać, nie można pogadać przez telefon,a na emaile też nie lubisz.To co? ZMIENIMY CIĘ. Japończycy cię zmienią, już do nich piszemy, a TVN Turbo pokaże.Rogalski bój sie.
Spaliło się przy przebiegu 39000, co uważam za niezły wynik ,bo jest słabe.Musi być inne przy tych/ nm/ i napędzie na cztery buty. Umiem jeżdzić i nie dam sobie
opowiadać :" że nie wyciskam do podłogi","albo pół coś tam" w innych markach problem sprzęgła nie jest tematem dnia, w Subaru stał się.A ponieważ kocham mojego forka bo jest cudowny, nie pozwolę żeby te ciury z "sip" niszczyły w Polsce SUBARU DISLA.NIEMIEC WYMIENIA WSZYSTKIE SPRZĘGŁA W DISLACH NA GWARANCJI. Jak będę widział padakę sprzęgła to co do niemiaszków na wymianę? A ty prezes sip to co? Nie można się z tobą spotkać, nie można pogadać przez telefon,a na emaile też nie lubisz.To co? ZMIENIMY CIĘ. Japończycy cię zmienią, już do nich piszemy, a TVN Turbo pokaże.Rogalski bój sie.
Życzę Ci z całego serca powodzenia w przeprowadzaniu tej akcji, ale to chyba nie jest takie proste :)stantato pisze: A ty prezes sip to co? Nie można się z tobą spotkać, nie można pogadać przez telefon,a na emaile też nie lubisz.To co? ZMIENIMY CIĘ. Japończycy cię zmienią, już do nich piszemy, a TVN Turbo pokaże.Rogalski bój sie.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
A pisałeś o tym na kropce (tam jest więcej zainteresowanych tematem ) poza tym zaglądają tam właściciele ASO którzy twierdzą ,że sprzęgło jest git tylko kierowcy blestantato pisze:Nie mogę Wam darować drodzy forumowicze turbodislowicze informacji że w dniu dzisiejszym otrzymałem zwrot pieniędzy za wymienione sprzęgło w moim forku.

Co to jest kropka ? Dym w spzęgle już jest .Rogalski masz problem.Masz rozmawiać z kijentami taki czasy. Wyjdz z szafy klijent czeka.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
forum.subaru.plstantato pisze: Co to jest kropka ?
Oficjalne forum SIP
Kropka w odróżnieniu od kreski, czyli tu
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
pewno nie czyta, więc nie ma co się strzępićstantato pisze: Co to jest kropka ? Dym w spzęgle już jest .Rogalski masz problem.Masz rozmawiać z kijentami taki czasy. Wyjdz z szafy klijent czeka.

stantato pisze: Co to jest kropka ? Dym w spzęgle już jest .Rogalski masz problem.Masz rozmawiać z kijentami taki czasy. Wyjdz z szafy klijent czeka.
gratulacje, na serio! bardzo.
więcej użytkowników modeli z problemem taki jak twój jest na tamtym forum, prawdopodobnie żyją w nieświadomości
tamto forum, jak napisał Godlik forum.subaru.pl (między forum a subaru jest kropka, stąd kropka)
u nas jest kreska, stąd kreska :)
w zupełności rozumiem ton twoich wypowiedzi, ale jeżeli będziesz coś tam (kropka) chciał pomóc tamtejszym dieslowcom, to błagam zrób to w tonie "bardzo kocham SIP, tylko na coś chciałem zwrócić uwagę" inaczej wyedytują/skasują twoje posty i nic z tego nie będzie
Dokładnie, jeśli na oficjalnym forum SIP napiszesz:
I dostaniesz albo ostrzeżenie, albo od razu bana, czyli zakaz pisania za obrażanie Dyrekcji (pod takim nickiem występuje tam Rogalski).
to moderatorzy natychmiast albo wyedytują, albo skasują Twój post.stantato pisze:Rogalski masz problem.Masz rozmawiać z kijentami taki czasy. Wyjdz z szafy klijent czeka.
I dostaniesz albo ostrzeżenie, albo od razu bana, czyli zakaz pisania za obrażanie Dyrekcji (pod takim nickiem występuje tam Rogalski).
Czarownica prawdę Ci powie :D
A nie możesz tego oficjalnie tu na forum napisaćstantato pisze: Wszystkich zainteresowanych w procedurach " jak to zrobić ? " proszę o kontakt na emaila : [email protected]

Z tego co napisałeś nie jesteś prawnikiem i nie żyjesz z tego więc może warto założyć oficjalny wątek i opisać jak do tematu podejść

Praktyki stosowane przez MatrixSiP są karygodne i godne potępienie

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
myslicie, ze warto wklepać link do tego tematu na forum SIP? ...jacyś odważni 

projekt "Huragan" Carlos - 440/585

i pisz klientzofija pisze:Dokładnie, jeśli na oficjalnym forum SIP napiszesz:to moderatorzy natychmiast albo wyedytują, albo skasują Twój post.stantato pisze:Rogalski masz problem.Masz rozmawiać z kijentami taki czasy. Wyjdz z szafy klijent czeka.