WItam
Mam taki dylemat czy zaciski w GT MY99 (4 tloczkowe) to takie same jak w WRX MY06 bo optycznie wygladaja tak samo. I jeszcze jedno czy zaciski tylne z takiego WRX (2 tloczkowe) wejda pod seryjna felge z GT 16"??
Zaciski GT MY99 a WRX MY06
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Zaciski GT MY99 a WRX MY06
Odlewy się różnią i kolory się różnią ale funkcjonalnie to wszystko to samo i części zamienne te same.
A czy tylne zaciski wejda pod serynaj 16" od GT?? I czy zmiana kpl zaciskow z WRX do GT cos da czy raczej sie w to nie bawic. Koniecznie chce zostac na 16".
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Drugie "tak" dotyczyło tego, że felgi wejdą.
Przecież tylne są mniejsze od przednich, a skoro 4 tłoczkowe przednie mieszczą się bez problemu w 16-stkach (są też i 15-stki w których się mieszczą), to tylne tym bardziej.
Nie wiem czy jest sens bawić się z tyłem. Wielkiej różnicy nie będzie.
Przecież tylne są mniejsze od przednich, a skoro 4 tłoczkowe przednie mieszczą się bez problemu w 16-stkach (są też i 15-stki w których się mieszczą), to tylne tym bardziej.
Nie wiem czy jest sens bawić się z tyłem. Wielkiej różnicy nie będzie.
RTR, już Ci jarmaj napisał, że wejdą.
A czy da? Hmm. Różnie mówią.
A czy da? Hmm. Różnie mówią.
czarne jest piękne...
Ja mam wrażenie, że na konfiguracji 4pot/2pot tył prawie nie bierze udziału w zabawie. Raz się tylko zgrzał mocniej do tej pory, na Chlejadach. Chyba nie ma sensu.RTR pisze: I czy zmiana kpl zaciskow z WRX do GT cos da czy raczej sie w to nie bawic.
Czy zmiana zawieszenia (przód mi teraz nurkuje) mogłaby wpłynąć jakoś na rozkład sił podczas hamowania? Tak sobie głośno myślę...

citan pisze: Czy zmiana zawieszenia (przód mi teraz nurkuje) mogłaby wpłynąć jakoś na rozkład sił podczas hamowania? Tak sobie głośno myślę...![]()
Oczywiście że tak.
Dzieki za informacje. To sobie daruje taka zmiane.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
Wymieniłem w swoim GL'u tylko przednie zaciski z 1-tłoczkowych na 2-tłoczkowe pozostawiając jednocześnie z tyłu bębny. Jednocześnie też założyłem komplet AGXów. Hamowanie znacznie się poprawiło i nie ma wrażenia że tył bierze inaczej lub w innym momencie. Zmieniło się nawet zachowanie ABS'u, który zaczyna działać "później".