Którędy z Warszawy do Krakowa?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Którędy z Warszawy do Krakowa?
Którą trasę wybrać?
1. "Katowicka", później A4 (google maps podaje 365 km), czy
2. "7" przez Radom, Kielce (sporo krótsza, 298 km, ale czy szybsza...?)
Wyjazd we wtorek późnym wieczorem, powrót w sobotę wieczorem, więc raczej ominę szczyt długoweekendowy.
Katowicką znam, wracałem nią nawet przedwczoraj i jedzie się szybko i przyjemnie. Tą drugą trasą jechałem dość dawno temu i pamiętam, że była masakra. Jakieś remonty, objazdy, itp. Jak to wygląda teraz?
1. "Katowicka", później A4 (google maps podaje 365 km), czy
2. "7" przez Radom, Kielce (sporo krótsza, 298 km, ale czy szybsza...?)
Wyjazd we wtorek późnym wieczorem, powrót w sobotę wieczorem, więc raczej ominę szczyt długoweekendowy.
Katowicką znam, wracałem nią nawet przedwczoraj i jedzie się szybko i przyjemnie. Tą drugą trasą jechałem dość dawno temu i pamiętam, że była masakra. Jakieś remonty, objazdy, itp. Jak to wygląda teraz?
Re: Którędy z Warszawy do Krakowa?
Azrael przez Radom jedzie 2 godziny, więc wiesz...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Zdecydowanie Radom->Kielce.
Ostatnio kilkukrotnie zrobiłem taką trasę i naprawdę jest nieźle, w normalnym ruchu niecałe 3h.
Tylko CB koniecznie.
Ostatnio kilkukrotnie zrobiłem taką trasę i naprawdę jest nieźle, w normalnym ruchu niecałe 3h.
Tylko CB koniecznie.

411KM @ 575Nm
-
robanio007
- 2 gwiazdki
- Auto: Niebieski Robur
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Z Wawy do Radomia lece 50 minut,trochę gorzej jest z Radomia do Kielc,ale później spoko.
...oleewam to,lubie te robote.
Arno pisze: Azrael przez Radom jedzie 2 godziny, więc wiesz...
Nie przypominam sobie żebym w ciagu ostatnich dwóch lat w ogóle jechał Waw-Rad-Kra lub odwrotnie.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Azrael pisze:Arno pisze: Azrael przez Radom jedzie 2 godziny, więc wiesz...
Nie przypominam sobie żebym w ciagu ostatnich dwóch lat w ogóle jechał Waw-Rad-Kra lub odwrotnie.
Tym bardziej 2 godziny budzą respekt

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

O ja przepraszam, był wątek w którym była opisywana tak droga, czy dwa lata temu czy trzy, co za różnica. Jako emeryt nie mam pamięci krótkoterminowej, ale mi stare się przypomina coraz łatwiej - Gal pisze że mi się klapka otwiera.
Do radomia podobno poezja. A dalej to jek sie nic nie zmieniło, to ja bym chyba katowicką wolał.
Do radomia podobno poezja. A dalej to jek sie nic nie zmieniło, to ja bym chyba katowicką wolał.
Arno pisze: Do radomia podobno poezja. A dalej to jek sie nic nie zmieniło, to ja bym chyba katowicką wolał.
to prawda, że do Radomia z Wawy piknie teraz sie jedzie ale z Kelc do KRK zawsze było fajnie, mimo że nie ma dwupasmówki to są poszerzenia i wyprzedzac sie da elegancko oraz bezsteresowo
trasa Kielce-Kraków to 1 godzina i 20 minut bez napinania
Godlik, a nie lepiej samolotem 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Za to tyle radarów co na tym odcinku to nie ma chyba nigdzieesilon pisze: ale z Kelc do KRK zawsze było fajnie, mimo że nie ma dwupasmówki to są poszerzenia i wyprzedzac sie da elegancko oraz bezsteresowo

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
DOXA, to to trzeba teraz sie przestawic na inne wyniki. Nie JAKI CZAS na odcinku Kelce Kraków - a ILE WYNIESIE MINIMALNE SPALANIE. prędkość nieważna.
No wyobrażĶy sobie, 500 diesel. 80 na godzine? Ciekawe, bez przyspieszen, bo po co...
No to pewnie spali 4.
Albo 3.5. Jak spali 2.7 to możliwe, że się dostanie nagrodę w postaci obcięcia kartek na ropę.
Zastanawiam się, czy następny krok ekoteroru to wprowadzenie na całym świecie kartek na benzyne.
No wyobrażĶy sobie, 500 diesel. 80 na godzine? Ciekawe, bez przyspieszen, bo po co...
No to pewnie spali 4.
Albo 3.5. Jak spali 2.7 to możliwe, że się dostanie nagrodę w postaci obcięcia kartek na ropę.
Zastanawiam się, czy następny krok ekoteroru to wprowadzenie na całym świecie kartek na benzyne.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Arno pisze: No wyobrażĶy sobie, 500 diesel.
Ja sobie nie wyobrażam. To auto kosztuje tyle co Abarth. Może pali mniej, ale... no proszę Cię.
rrosiak pisze: Azrael napisał(a):
Arno napisał(a):Azrael przez Radom jedzie 2 godziny, więc wiesz...
Tym bardziej 2 godziny budzą respekt![]()
Ostatni raz to się udało jakieś 4 lata temu o 3-5 nad ranem w środku zimy ale w bezśnieżny dzień. Wtedy jeszcze nie było tyle fotopstryków i vectr, ale fakt udało się. Żeby dogodzić Arno podam zużycie paliwa - 13.8 - Subaru Impreza GT.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Jasne... z dwójką małych dzieci, wózkami, bagażami, itp. Chyba nie skorzystamPiter 35 pisze: Godlik, a nie lepiej samolotem

Poza tym dupozowatym dyszlem jadę. Kurde, chyba się starzeję, bo całkiem przyjemnie mi się jeździ... Dobrze że za tydzień muszę oddać, bo jeszcze bym się przyzwyczaił

Dzięki wszystkim za rady. Pojadę przez Radom-Kielce. Startuję jutro wieczorem, więc powinien być luz.
Wczoraj dwukrotnie przejechałem trasę przez Radom i Kielce. Pierwszy raz asekuracyjnie (ale i tak President wyraził uznanie, że szybko
), drugi raz próbując wykręcić najlepszy czas. Polecam.

Azrael, merci za pamięć.
Bergen, ale to była niedziela, co pewne zjawiska drogowe może nieco zmieniać.
Bergen, ale to była niedziela, co pewne zjawiska drogowe może nieco zmieniać.
Obecnie na trasie WAW-KRK jeździ się drogą 728, czyli na obwodnicy Grójca skręca się na Końskie, gdzie omijając Radom wylatuje się w Kielcach. Bliżej, szybciej, ładniej i ciekawiej.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Azrael, nie. Tam były remonty dłuższy czas. Ja, któregoś pięknego razu mało się nie spóźniłem na SJS przez tamtejsze blokady i inne objazdy.
czarne jest piękne...
vibowit, ja się nie załapałem na te remonty ;) W sensie w tym okresie tam nie jeździłem.
Devlin, a czy to nie lepiej jedna dojechac podwojna do Radomia i potem na opoczno do tej twojej szosy?
W koncu duzy kawal podwojna nowa.
W koncu duzy kawal podwojna nowa.
Wykopy
Jadę w poniedziałek z Warszawy do Krakowa (okolic). Mam być o 14 na miejscu, ile trzeba czasu na drogę zarezerwować w obecnych warunkach wykopowych? Jak z przejezdnością tej drogi?

Jadę w poniedziałek z Warszawy do Krakowa (okolic). Mam być o 14 na miejscu, ile trzeba czasu na drogę zarezerwować w obecnych warunkach wykopowych? Jak z przejezdnością tej drogi?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
barbie, parę wykopków w okolicach Kielc tylko
. Ja ostatnio rano jechałem 3:30 od siebie do Balic. Wyjazd ~6 rano.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
e, to widzę spokojnie da się w 2 godz z hakiem.Chloru pisze: Ja ostatnio rano jechałem 3:30 od siebie do Balic. Wyjazd ~6 rano.
barbie,
Na początku października z Białobrzegów do Krakowa jechałem 2h35min . W dużej części porobili już dwupasmówkę . Jeśli masz obawy , to w Grójcu odbijasz na Końskie 728 i potem wracasz na siódemkę w Kielcach lub inaczej w Jędrzejowie . Jedzie naprawdę nieźle .
Na początku października z Białobrzegów do Krakowa jechałem 2h35min . W dużej części porobili już dwupasmówkę . Jeśli masz obawy , to w Grójcu odbijasz na Końskie 728 i potem wracasz na siódemkę w Kielcach lub inaczej w Jędrzejowie . Jedzie naprawdę nieźle .