Makowy pręgierz / Hejt Line - tutaj szydzimy z Apple

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Makowe panienki

Post 31 maja 2010, o 16:55

eMTi pisze: dużo bardziej poręczny,
A jak z wprowadzaniem tekstów w tym czymś? Pseudoklawiatura? Jakieś grafitti?

r.

Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 31 maja 2010, o 17:06

eMTi pisze: i wygodniej korzysta z systemu, który od podstaw był pod dotyk napisany...

Mówisz o systemie, który był napisany dla iphone'a? 8-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 31 maja 2010, o 17:08

eMTi, to co wrzuciłem ma 12" i jest to tablet czyli można zarówno rysikiem jak i klawiaturą jak stryjenka woli. oprócz tego że robi to co ipad to można miec normalny pakiet biurowy i pracowac, dokładasz moduł GSM i kartę SIM i łączysz się z netem bez żadnych dodatkowych urządzeń.....
no ale z jabłkiem procent szacunu na dzielni większy :giggle:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 31 maja 2010, o 17:09

inquiz, mnie się 7 razy bardziej podoba Twoja zabawka. No, ale masz za nią mniej punktów, bo nie stałeś po nią przez całą noc w kolejce :giggle:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 31 maja 2010, o 17:11

Konto usunięte pisze: No, ale masz za nią mniej punktów, bo nie stałeś po nią przez całą noc w kolejce :giggle:
Pamiętam że na alle... sprzedawali dobre miejsca w tej słynnej kolejce, i były oferty :giggle:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 31 maja 2010, o 17:27

ale mi wogóle nie chodzi o szpan :-p
inquiz pisze: jest to tablet czyli można zarówno rysikiem jak i klawiaturą jak stryjenka woli
no i o tym mówię... prawda jest taka, że jak chcesz wygodnie wklepać np. maila, to zmieniasz położenie obudowy i korzystasz z hardware'owej klawy, czyli znowu masz na ten moment raczej mniej wygodnego laptopa, niż tablet. A jak chcesz wklepywać na ekranie, to musisz się męczyć rysikiem, co jest mało wygodne, nie mówiąc już o wygodzie używania multidotyku i gestów.. Tak więc podczas wieczornego leżenia na sofie przed telewizorem i buszowania od czasu do czasu w necie itp wg mnie dużo wygodniej będzie korzystać z iPada...
inquiz pisze: to można miec normalny pakiet biurowy i pracowac
dlatego podkreśliłem, że iPad jest uzupełnieniem, a nie zamiennikiem laptopa... Na miejscu kogoś, kto ma tylko np. pc, a chce kupić lapka i zastanawia się, czy brać tego HP czy iPada, wziąłbym zdecydowanie HP albo coś podobnego..
inquiz pisze: okładasz moduł GSM i kartę SIM
no to akurat iPad ma wbudowane (w wersji s GSM)
Konto usunięte pisze: Mówisz o systemie, który był napisany dla iphone'a?
nie zapominaj, że to jest tak naprawdę OS X, więc nie dla iPhona, tylko dla komputerów, więc został tylko dostosowany do telefonu, a potem iPada... A za tydzień (choć dla iPada ciut później) wchodzi OS 4.0, który między innymi będzie miał multitasking, więc już się to wszystko robi bardziej zjadliwe (wreszcie!)..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 31 maja 2010, o 17:34

Konto usunięte pisze:
eMTi pisze: i wygodniej korzysta z systemu, który od podstaw był pod dotyk napisany...
Mówisz o systemie, który był napisany dla iphone'a? 8-)
eMTi pisze:nie zapominaj, że to jest tak naprawdę OS X, więc nie dla iPhona, tylko dla komputerów, więc został tylko dostosowany do telefonu, a potem iPada...
To się zdecyduj, czy był pisany od podstaw "pod dotyk", czy był pisany dla komputerów? :cofee:
czarne jest piękne...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 maja 2010, o 17:40

vibek, jedno drugiemu nie przeczy, bo liczy się to, co jest under the hood, a nie layer z interfejsem, który można podmienić i można to zrobić zarówno w windzie jak i linuxie, o czym przecież dobrze wiesz...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 31 maja 2010, o 17:42

Steve przez ileś lat siedział i myślał co by tu przełomowego zrobić, na miarę stulecia - i wymyślił "hardwareowy web browser", na którym nawet nie da się obejrzeć wszystkich stron :mrgreen:

Jedno trzeba im przyznać - kity o przełomowości umieją żenić, aż miło :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 31 maja 2010, o 18:32

remek pisze: Jedno trzeba im przyznać - kity o przełomowości umieją żenić, aż miło
W 1000000000000% się zgadzam... są królami marketingu... Różnie rzeczy można i iPadzie powiedzieć, ale na pewno nie to, że jest przełomowy :giggle: Ta sama wtopa jest z tym, że reklamują go jako super diwajs do przeglądania zdjęć, a nie ma nawet slotu SD.. Coś podobno jakiś adapter wypuścili, ale niesmak zostaje...

A wracając do przełomowości i marketingu: :lol: (wystarczy z 20 sekund od 50 sekundy)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=1ZS8HqOGTbA#t=0m50s

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 27 cze 2010, o 22:10

Steve twierdzi, że użytkownicy źle trzymają swoje iphone'y. I dlatego mają problem z zasięgiem ;-)

http://wiadomosci.onet.pl/2189911,18,st ... ,item.html

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 27 cze 2010, o 22:11

A wymieniają ten zasięg odpłatnie, pomimo udzielonej na sprzęt gwarancji? ;)))

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 27 cze 2010, o 22:19

remek pisze: Steve przez ileś lat siedział i myślał co by tu przełomowego zrobić, na miarę stulecia - i wymyślił

Link: http://www.youtube.com/watch?v=j02b8Fuz73A

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 27 cze 2010, o 22:48

ky pisze:A wymieniają ten zasięg odpłatnie, pomimo udzielonej na sprzęt gwarancji? ;)))

r.
Nie, zwracają koszty wymiany pod warunkiem odbycia specjalnego szkolenia :giggle:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 cze 2010, o 00:42

fakt, odpowiedź steve'a debilna, ale z tym trzymaniem to nie do końca taka bzdura, bo praktycznie w instrukcji do większości telefonów jest punkt mówiący o tym, jak nie powinno się trzymać telefonu, aby nie zasłaniać anteny i nie pogarszać zasięgu..

Kornik
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Zoom i Rower. Range Rover

Post 28 cze 2010, o 17:31

eMTi pisze: fakt, odpowiedź steve'a debilna, ale z tym trzymaniem to nie do końca taka bzdura, bo praktycznie w instrukcji do większości telefonów jest punkt mówiący o tym, jak nie powinno się trzymać telefonu, aby nie zasłaniać anteny i nie pogarszać zasięgu..
Nie trzymac za antene to jedno, a wsadzic antene tam gdzie trzyma telefon polowa populacji to drugie.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 cze 2010, o 18:00

true that

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 6 lip 2010, o 02:21

Obrazek
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Paul_78
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: najfajnieszy foryś

Post 6 lip 2010, o 21:52

eMTi pisze: W 1000000000000% się zgadzam... są królami marketingu...
Tak, wychowali sobie wyznawców, a nie klientów. Też używam macbooka i muszę przyznać, że mac os x to faktycznie przemyślany, stabilny i wygodny dla zwykłego użytkownika system. Ale mojego blacberry w życiu bym na ajfona nie zamienił. Ipada też bym nie kupił, a ipoda nie mam, bo brzydzę się itunes :evil:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 lip 2010, o 22:48

Paul_78 pisze:a ipoda nie mam, bo brzydzę się itunes :evil:
Hmmm. Ja używałem iPoda z linuxem i jakoś się dało bez iTunes. Nawet rockboxa można na tych starszych zainstalować.
czarne jest piękne...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2010, o 01:05

iTunesa też nienawidzę, ale nie jesteś na niego skazany, bo są zamienniki..
Paul_78 pisze: Ale mojego blacberry w życiu bym na ajfona nie zamienił
a ja nie zamieniłbym iP na nic innego :-) I słyszałem o przypadkach, w których ludzie zmieniali z iP na telefony RIMa i bardzo szybko wracali z powrotem na iP... Zgadzam się, że pierwsze wersje iP (sprzętowo i software'owo) były 10 lat za murzynami, ale teraz jest już bardzo, bardzo ok, przynajmniej dla mnie, a telefon (z mobilnym netem i obsługą maila) jest również moim narzędziem pracy.

Paul_78
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: najfajnieszy foryś

Post 7 lip 2010, o 08:20

vibowit pisze:
Paul_78 pisze:a ipoda nie mam, bo brzydzę się itunes :evil:
Hmmm. Ja używałem iPoda z linuxem i jakoś się dało bez iTunes. Nawet rockboxa można na tych starszych zainstalować.
Linuxem też się brzydzę :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 7 lip 2010, o 08:49

eMTi pisze: a telefon (z mobilnym netem i obsługą maila) jest również moim narzędziem pracy.

I tylko ajfon to potrafi.... ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2010, o 09:49

Paul_78 pisze:Linuxem też się brzydzę :mrgreen:
Racja. Nie ma to jak Solaris. :-)
czarne jest piękne...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 7 lip 2010, o 09:52

vibowit pisze: Racja. Nie ma to jak Solaris.
ooo. to już wyszła jakaś poprwaka do siódemki? :-d

:mrgreen:

ODPOWIEDZ