STI sedan MY'11 - oficjalnie
Re: STI sedan MY'11 - oficjalnie
Jak widzę w lusterku rozpędzone Renault Magnum, to też robi wrażenie. Tylko Magnum mam szansę uciec, a temu niekoniecznie ;>
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
FUX i Bilex, u mnie w firmowym garażu jest główny baraż BEMWU. Stoją tam x5,6,gt, co se chcesz w pełnym M wypasie...
Patrzę na te GT i X6 to nie podobają mi się. Kompletnie rak im lekkości. Na dodatek, przy tej wielkości zero praktyczności. 4 miejsca. Niewielki, considering, bagażnik....
Za to mają welki plus: WIDAĆ ŻE JADĘ! Duże, agresywne i tak zrobione, żeby było widać. Różnica między nimi taka, że GT zbudowane na platformie 7 a X6 na Piątce. GT to po prostu siódemka 4 osobowa z klapą.
W tej chwili w calym tym garażu BEMWU wyglądają tylko jedynki i piątki. Reszta jakaś jest koślawa.
Ale nie wolno nam zapominać o rzeczy podstawowej:
Z jakiegoś powodu jakiś samochód zaczyna nam się podobać. często sobie tego powodu nie uświadamiamy. Podoba się i już. np Moja impreza. Auto brzydkie, ale się podoba. są tacy, którym się nowe STI podba. To wszystko jest kwestią nastawienia i umotywowania ośrodka oceny w mózgu.
Na przykład: jestem bardzo zadowolony z C kombi. Uważam, że jest bardzo ładny. Z kolei ci, którzy uważają mercedesa za auto do Przewozu Osób jedynie z pewnością tego auta tak nie widzą. Bo to wszystko psychologia.
Człowie może sobie wmówić wszystko, wedle życzenia. Kupisz ce Cee'd i z pewnością po chwili uznasz, że to jest auto najrozsądniejsze. Inny se kupi Dustera i uzna, że to jedyne mądre rozwiązanie ( prawdopodobnie prawda)...
Patrzę na te GT i X6 to nie podobają mi się. Kompletnie rak im lekkości. Na dodatek, przy tej wielkości zero praktyczności. 4 miejsca. Niewielki, considering, bagażnik....
Za to mają welki plus: WIDAĆ ŻE JADĘ! Duże, agresywne i tak zrobione, żeby było widać. Różnica między nimi taka, że GT zbudowane na platformie 7 a X6 na Piątce. GT to po prostu siódemka 4 osobowa z klapą.
W tej chwili w calym tym garażu BEMWU wyglądają tylko jedynki i piątki. Reszta jakaś jest koślawa.
Ale nie wolno nam zapominać o rzeczy podstawowej:
Z jakiegoś powodu jakiś samochód zaczyna nam się podobać. często sobie tego powodu nie uświadamiamy. Podoba się i już. np Moja impreza. Auto brzydkie, ale się podoba. są tacy, którym się nowe STI podba. To wszystko jest kwestią nastawienia i umotywowania ośrodka oceny w mózgu.
Na przykład: jestem bardzo zadowolony z C kombi. Uważam, że jest bardzo ładny. Z kolei ci, którzy uważają mercedesa za auto do Przewozu Osób jedynie z pewnością tego auta tak nie widzą. Bo to wszystko psychologia.
Człowie może sobie wmówić wszystko, wedle życzenia. Kupisz ce Cee'd i z pewnością po chwili uznasz, że to jest auto najrozsądniejsze. Inny se kupi Dustera i uzna, że to jedyne mądre rozwiązanie ( prawdopodobnie prawda)...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Ale oni cię chyba nie gonią jakoś złośliwie, to jak widzę kwestia udowadniania innym, gdzie ich miejsce na drodze.ky pisze:Jak widzę w lusterku rozpędzone Renault Magnum, to też robi wrażenie. Tylko Magnum mam szansę uciec, a temu niekoniecznie ;>
r.
Jeśli w lusterku szybko mi rośnie duża ciężarówka, to znaczy że znalazłem się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie. Jeśli X6, to jest szansa, że on prostu jedzie szybciej ode mnie :)Arno pisze:Ale oni cię chyba nie gonią jakoś złośliwie, to jak widzę kwestia udowadniania innym, gdzie ich miejsce na drodze.
r.
Arno, i tak i nie...
Mnie się design X6 strasznie podoba - nie sądzę, żeby miało to cokolwiek wspólnego z podświadomą potrzebą zaistnienia
Tu chodzi o walor estetyczny, rozumiesz...
Podobnie Cayenne - uważam, że to piękne auto (tak, tak wiem, że mam wypaczony gust) - ale nie chciałbym mieć jakoś na siłę.
X6 za to bardzo chętnie. Podobnie jak Land Cruisera V8, Mercedesa GL albo Range'a. Albo Patrola - choć mniej, bo w tych innych spełnione są dwa warunki, na których mi zależy - wielkość i osiągi. Dodatkowo LC i X6 załatwiają te dwie sprawy przy bardzo ekonomicznej konsumpcji paliwa. Taka mała odmiana po dwóch silnikach 2,5 turbo

Mnie się design X6 strasznie podoba - nie sądzę, żeby miało to cokolwiek wspólnego z podświadomą potrzebą zaistnienia

Tu chodzi o walor estetyczny, rozumiesz...
Podobnie Cayenne - uważam, że to piękne auto (tak, tak wiem, że mam wypaczony gust) - ale nie chciałbym mieć jakoś na siłę.
X6 za to bardzo chętnie. Podobnie jak Land Cruisera V8, Mercedesa GL albo Range'a. Albo Patrola - choć mniej, bo w tych innych spełnione są dwa warunki, na których mi zależy - wielkość i osiągi. Dodatkowo LC i X6 załatwiają te dwie sprawy przy bardzo ekonomicznej konsumpcji paliwa. Taka mała odmiana po dwóch silnikach 2,5 turbo

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Zwlaszcza Land Cruzer V8 jest szczegolnie ekonomiczny. Przy szybszej jezdzie podobno okolo 30.
Przecież to X6 to jedno z brzydszych samochodów, jakie kiedykolwiek powstało.
X5 za to fajne
.
X5 za to fajne

411KM @ 575Nm
Arno, kochanieńki ty mój, V8 to (uwaga!) diesel - spalanie w mieście około 10-12l ropy... 

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Arno, wzmocniłeś Żmiję
czy dalej seria 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Arno pisze: W tej chwili w calym tym garażu BEMWU wyglądają tylko jedynki i piątki. Reszta jakaś jest koślawa.
zet cztery, o zet cztery zapomniales Panie!! prowadzi sie jak gokart, podstawowa szostka gada cymesnie, fun factor uberwysoki, bez dachu jeszcze fajniej.
Stare Z-ki, choć fajne, miały tę wadę, że jeśli byłeś wzrostu bardziejszego od siedzącego psa, to wyglądałeś jak wetknięty w samochodzik na pedały. Ciekawe, czy obecna Z-ka też ma ten problem ;)
r.
r.
Znaczy będzie zet-cztery? :)
r.
r.
Szybko, coraz szybciej.
Jest nadzieja, że wystrugają całkiem szybkie auto.
http://goo.gl/exGg
Link: http://www.youtube.com/watch?v=aEXADeLH ... r_embedded
http://goo.gl/exGg
Link: http://www.youtube.com/watch?v=aEXADeLH ... r_embedded
czarne jest piękne...
Łeeee nie równy ten tor szkoda zawieszeniavibowit pisze: Szybko, coraz szybciej.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Że tak powiem, widziałem trochę czystsze sposoby pokonywania Ringu. Bez takiego agresywnego latania po tarkach i prób przekręcenia silnika :)
r.
r.
Coś więcej o przygodzie białego sedana na torze w lesie ;)
http://www.kmh24.pl/kmh24_newsWiecej_11 ... gring.html
http://www.kmh24.pl/kmh24_newsWiecej_11 ... gring.html
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Tak naprawdę to tłumaczenie tego co podlinkowałem wcześniej.Barthol pisze:Coś więcej o przygodzie białego sedana na torze w lesie ;)
http://www.kmh24.pl/kmh24_newsWiecej_11 ... wraca_na_Nürburgring.html

ky, czyli jak widzisz, jeszcze są rezerwy.

czarne jest piękne...
skoro Tomek nie mógł polatać sobie bokiem, to przynajmniej sobie polatał od boku do boku...ky pisze: Bez takiego agresywnego latania po tarkach

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Od latania bokami jeszcze nigdy dobry czas się nie urodził. Co innego noty za styl, ale to nie ta dyscyplina ;)))
Ale mam wrażenie, że parcie na konkretną liczbę było bardzo duże i leciał bardzo na limicie (zresztą widać, że na końcu już konkretnie przegiął).
r.
Ale mam wrażenie, że parcie na konkretną liczbę było bardzo duże i leciał bardzo na limicie (zresztą widać, że na końcu już konkretnie przegiął).
r.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
ky pisze: Od latania bokami jeszcze nigdy dobry czas się nie urodził. Co innego noty za styl, ale to nie ta dyscyplina ;)))
Chyba, ze nie masz aktywnych dyfrów i jest ślisko...

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
A ja mam wrażenie, że nieco przesadzasz.ky pisze:Od latania bokami jeszcze nigdy dobry czas się nie urodził. Co innego noty za styl, ale to nie ta dyscyplina ;)))
Maka to nie jest kierowca torowy, ale też nie jest to pierwszy lepszy kierownik z naszego PPZM, żeby go z wrażenia, że ma wykręcić dobry czas miało miotać po całym torze.
A gdyby Subaru tak bardzo zależało na nabiciu jak najlepszego czasu na Ringu, to pewnie zatrudniliby jakiegoś speca od jeżdżenia w kółko.

czarne jest piękne...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nigdy?ky pisze:Od latania bokami jeszcze nigdy dobry czas się nie urodził.

itp itd
Tam kręcono bardzo dobre czasy.
Tak, wiem. Inne samochody i przede wszystkim inne opony. Ale żeby nigdy...?

Czy przypadkiem szybka jazda nie polega na tym, żeby starać się jak najbardziej do tego limitu zbliżyć i go nie przekroczyć? Może zrobił to co powinien?ky pisze:i leciał bardzo na limicie

zwłaszcza na szutrach, lodzie i śnieguky pisze: Od latania bokami jeszcze nigdy dobry czas się nie urodził

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna