Powtarzające się protesty przeciwko wysokim cenom paliwa. 16
-
jaroslavas
- 2 gwiazdki
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Powtarzające się protesty przeciwko wysokim cenom paliwa. 16
Będzie to na Litwie. A co do Twojej sytuacji?
Odbędzie się ono w postaci:
Czas: 2010 05 16d.
Cel i typ: 1 - niedziela, kierowców, obywateli i uczestników kampanii, ponownie odwiedzić stacje, ale dłuższe i szersze, niż to, lita pilsimės paliwa.
2 - wieńce atsivešime kampanii, które będą kierowane do naszych polityków, rodziny. To oznaczało, że my jako ludzie, my jako wyborcy - istniejące strony, Parlament, wybrany państwa "rozczarowujące bogów obietnic netesėdami i spotkania na" power "jest bardziej show niż dobro ludzi pracy i interesów. Wieńce symbolem władzy przez "bogów" moralne i usuwania rozczarowanie.
3 - Sekmadinio po południu / wieczorem, zorganizować załadunek korony Trasporto oraz w poniedziałek rano, wieniec z ich przybyciem w Wilnie, Sejmu. Że się to dwa dni kampanii tym razem jest zakończona.
Oferta uczestników (szczególnie w koronie) sterowniki klub auto, mamy nadzieję, że pozostają w naszych myślach i dołącz nie tylko kierowców, ale także do innych osób, grup, stowarzyszeń, firm, pensisinkai, nauczyciele, lekarze, policjanci, matek, strażaków, autobus i trolejbusy kierowców, przewoźników (począwszy od taxi, bus, do tego samego LINAVA) studentów. Innymi słowy, wiele niezadowolonych z pracy Sejmu, podejmowane działania, wiele osób chce go uruchomić, więc miejmy nadzieję, że będzie wszystkich zjednoczyć, przynajmniej na wieńce - i išreiškaint ich frustracji.
Szczerze Litewskie Stowarzyszenie AUDI CLUB "non-profit prezydent Richard Zammit 8 655 52655 tej wielkości, cel i zakres kampanii, ja osobiście Nees aprėbti stanie skoordynować, a zatem należy odnieść się do prac merytorycznych Myślę, że to, co wszyscy powinniśmy rozpocząć. Byłoby naprawdę miło, aby uzyskać pomoc od kierowców samochodów z innych klubów, stowarzyszeń, organizacji o pomoc.
1 - Formularz listu do prezydenta, w odpowiedzi na opinie i poglądy na obecną sytuację cen paliw, wzrost akcyzy, konkurencji i kontrabandy.
2 - cena składu paliwa i analizy (jak dużo paliwa sprzedane w ciągu roku, w miarę ~ zbierania podatku akcyzowego, w odniesieniu do rzekomego obowiązku nie zbiera się na wzrost podatku akcyzowego kontrabandy, itp.) pochodzą z tego badania: http://www.apklau...2f/ 3 odpowiedzi - Kampania Vainiku: przewidzieć miejsca, w którym zbierane będą wieńce (być może na stacji obsługi autostrady, może być stroną w reprezentacji miast, gmin, itp. może) 4 - Ten punkt nie jest połączony z tej promocji, więc usunięte.
5 - lokalne media, które odbyło się w ogólnej kampanii.
6 - Sukontaktuoti, informuje i połączyć się wywiad protestavusių innych grup, jak już wspomniano: ochrona zdrowia, nauczycieli, stowarzyszeń studentów, matek, emerytów, policji, straży pożarnej i ttt
Odbędzie się ono w postaci:
Czas: 2010 05 16d.
Cel i typ: 1 - niedziela, kierowców, obywateli i uczestników kampanii, ponownie odwiedzić stacje, ale dłuższe i szersze, niż to, lita pilsimės paliwa.
2 - wieńce atsivešime kampanii, które będą kierowane do naszych polityków, rodziny. To oznaczało, że my jako ludzie, my jako wyborcy - istniejące strony, Parlament, wybrany państwa "rozczarowujące bogów obietnic netesėdami i spotkania na" power "jest bardziej show niż dobro ludzi pracy i interesów. Wieńce symbolem władzy przez "bogów" moralne i usuwania rozczarowanie.
3 - Sekmadinio po południu / wieczorem, zorganizować załadunek korony Trasporto oraz w poniedziałek rano, wieniec z ich przybyciem w Wilnie, Sejmu. Że się to dwa dni kampanii tym razem jest zakończona.
Oferta uczestników (szczególnie w koronie) sterowniki klub auto, mamy nadzieję, że pozostają w naszych myślach i dołącz nie tylko kierowców, ale także do innych osób, grup, stowarzyszeń, firm, pensisinkai, nauczyciele, lekarze, policjanci, matek, strażaków, autobus i trolejbusy kierowców, przewoźników (począwszy od taxi, bus, do tego samego LINAVA) studentów. Innymi słowy, wiele niezadowolonych z pracy Sejmu, podejmowane działania, wiele osób chce go uruchomić, więc miejmy nadzieję, że będzie wszystkich zjednoczyć, przynajmniej na wieńce - i išreiškaint ich frustracji.
Szczerze Litewskie Stowarzyszenie AUDI CLUB "non-profit prezydent Richard Zammit 8 655 52655 tej wielkości, cel i zakres kampanii, ja osobiście Nees aprėbti stanie skoordynować, a zatem należy odnieść się do prac merytorycznych Myślę, że to, co wszyscy powinniśmy rozpocząć. Byłoby naprawdę miło, aby uzyskać pomoc od kierowców samochodów z innych klubów, stowarzyszeń, organizacji o pomoc.
1 - Formularz listu do prezydenta, w odpowiedzi na opinie i poglądy na obecną sytuację cen paliw, wzrost akcyzy, konkurencji i kontrabandy.
2 - cena składu paliwa i analizy (jak dużo paliwa sprzedane w ciągu roku, w miarę ~ zbierania podatku akcyzowego, w odniesieniu do rzekomego obowiązku nie zbiera się na wzrost podatku akcyzowego kontrabandy, itp.) pochodzą z tego badania: http://www.apklau...2f/ 3 odpowiedzi - Kampania Vainiku: przewidzieć miejsca, w którym zbierane będą wieńce (być może na stacji obsługi autostrady, może być stroną w reprezentacji miast, gmin, itp. może) 4 - Ten punkt nie jest połączony z tej promocji, więc usunięte.
5 - lokalne media, które odbyło się w ogólnej kampanii.
6 - Sukontaktuoti, informuje i połączyć się wywiad protestavusių innych grup, jak już wspomniano: ochrona zdrowia, nauczycieli, stowarzyszeń studentów, matek, emerytów, policji, straży pożarnej i ttt
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Powtarzające się protesty przeciwko wysokim cenom paliwa. 16
W naszej sytuacji jest podobnie, tylko nikomu nie chce się protestować ;)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
BTW coś się stało z paliwem? Właśnie zapłaciłem 4.99 za PB98 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
remek pisze: BTW coś się stało z paliwem? Właśnie zapłaciłem 4.99 za PB98![]()
Podrożało.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Długi weekend się zbliżaremek pisze: BTW coś się stało z paliwem? Właśnie zapłaciłem 4.99 za PB98

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Dzisiejszy spam
> Do wszystkich kierowców. Bardzo dobry pomysł.
>
>
> Przeczytaj do końca!
>
>
> Ceny paliwa poszybowały w górę. Jeszcze trochę i zobaczymy 5
> PLN za litr, a potem może i więcej. Poniższa propozycja ma
> znacznie więcej sensu niż kampanie typu "nie kupuj paliwa w
> danym dniu", które przeprowadzane kilka miesięcy temu.
> Producenci paliw śmiali się jedynie, bo wiedzieli, że nie
> będziemy kontynuować akcji krzywdząc samych siebie rezygnując
> całkowicie
>
>
> z zakupu paliwa. Było to bardziej niekorzystne dla nas niż
> problem dla nich. Ale myśląc o tamtym pomyśle powstała idea,
> która może przynieść rzeczywiste korzyści. Przeczytaj proszę i
> przyłącz się!
>
>
> Firmy paliwowe i państwa OPEC ciągle uważają, że koszt litra
> paliwa jest niski. Musimy wiec podjąć radykalne kroki, aby
> nauczyć ich, że to kupujący kontrolują rynek, a nie
> sprzedający. Przy cenach paliw rosnących każdego dnia my
> konsumenci musimy podjąć akcję. Jedynym sposobem abyśmy
> zobaczyli,że ceny paliwa idą w dół jest trafienie kogoś w
> portfel poprzez nie kupowanie jego paliwa. I możemy zrobić to
> BEZ narażania się na niewygody.
>
>
> Oto pomysł:
>
>
> Do końca bieżącego roku NIE KUPUJMY ŻADNYCH PALIW a najlepiej
> niczego od dwóch największych firm paliwowych: BP i STATOIL.
> Jeśli nie będą sprzedawali paliwa, będą zmuszeni do obniżenia
> ceny, jeśli obniżą ceny, inne firmy będą zmuszone do uczynienia
> tego samego. Ale aby osiągnąć efekt musimy pozbawić te dwie
> firmy milionów klientów. Wbrew pozorom jest to całkiem łatwe do
> osiągnięcia. Czytaj dalej a dowiesz się jak dotrzemy do
> milionów.
>
>
> Wysyłam tę wiadomość do 30 osób. Jeśli każda z nich wyśle ją do
> kolejnych dziesięciu (30 x 10 = 300) i każda następna do
> kolejnych 10 i tak dalej to już w szóstej kolejce wiadomość ta
> dotrze do 3 milionów ludzi. Jeśli każda z nich wyśle do
> kolejnych 10... Wszystko, co należy zrobić to wysłać tę
> wiadomość do 10 znajomych osób i nie kupować paliwa na stacjach
> BP i STATOIL.
>
>
> To jest ogólnoświatowa akcja. Ile to potrwa? Jeśli każdy, kto
> otrzyma tę wiadomość prześle ją do 10 znajomych dotrzemy do 300
> milionów konsumentów w ciągu 8 dni!
>
>
> Założę się, że nie sądziłeś, że masz taki potencjał,prawda?
>
>
> W grupie siła i nawet najgrubsza gałąź złamie się, jeśli
> spadnie na nią wystarczająco duża ilość niezmiernie lekkich
> płatków śniegu.
>
>
> Jeśli uważasz, że ta akcja ma sens prześlij dalej tę wiadomość.
>
>
> WYTRZYMAJMY DO MOMENTU AŻ CENY PALIWA WRÓCĄ DO NORMALNEGO
> POZIOMU (ok. 3,5 PLN /litr).
>
>
> Razem możemy to zrobić. Prześlij tę wiadomość nie kupuj paliwa
> na BP i STATOIL. Kupuj na wszystkich innych tylko nie na tych
> dwóch.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ja się przyłączam, kupuję na neste ;)
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
O, to i ja teżKonto usunięte pisze: Ja się przyłączam, kupuję na neste ;)

Oja. Jestem protesterem od dobrych kilku lat ;)
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Protest odpada. Tankuję jedynie na BP. 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
I wszystko jasne, to przez jarmaja paliwo jest takie drogiejarmaj pisze:Protest odpada. Tankuję jedynie na BP.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

I przeze mnie i przeze mnie.rrosiak pisze:I wszystko jasne, to przez jarmaja paliwo jest takie drogie

ROTFL!> Wysyłam tę wiadomość do 30 osób. Jeśli każda z nich wyśle ją do
> kolejnych dziesięciu (30 x 10 = 300) i każda następna do
> kolejnych 10 i tak dalej to już w szóstej kolejce wiadomość ta
> dotrze do 3 milionów ludzi. Jeśli każda z nich wyśle do
> kolejnych 10... Wszystko, co należy zrobić to wysłać tę
> wiadomość do 10 znajomych osób i nie kupować paliwa na stacjach
> BP i STATOIL.
czarne jest piękne...
Na BP to za samą katastrofę w Zatoce Meksykańskiej ,nie powinno się jeździć 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Do tej listy trzeba by jeszcze Orlen dorzucić 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
no to BP nie zbankrutujejarmaj pisze: Protest odpada. Tankuję jedynie na BP.![]()

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
ja i tak zalewam shell.
Sprzedam przerobione cewki z WRXów 02-06
pasujące do GT/WRX/STi 92-96

http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
pasujące do GT/WRX/STi 92-96

http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?t=15191
rrosiak,
ja tez dostalem...
Podpisano
Prezes PKN ORLEN...

ja tez dostalem...
Podpisano
Prezes PKN ORLEN...

Dolce far niente 

Ta, jasne. Do protestu z pewnością przyłączą się również setki tysięcy, albo więcej posiadaczy służbowych samochodów posiadających karty paliwowe Routex (obsługujące akurat właśnie BP i Statoil).
Ciekawy sposób na wybicie konkurencji

Ciekawy sposób na wybicie konkurencji

Czarownica prawdę Ci powie :D
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Widzę, że list nadal krąży, tylko cena się zmieniła 

AKCJA PROTESTACYJNA - PALIWA
> Do wszystkich kierowców.
Bardzo dobry pomysł. (koniecznie przeczytaj do końca!)
Ceny paliwa poszybowaly w górę. Jeszcze trochę i zobaczymy 6 PLN za> >litr, a potem może i więcej. Poniższa propozycja ma znacznie więcej sensu niż kampanie typu "nie kupuj paliwa w danym dniu", które były przeprowadzane kilka miesięcy temu. Producenci paliw śmiali się jedynie, bo wiedzieli, że nie będziemy Kontynuować akcji krzywdząc samych siebie, rezygnując całkowicie z zakupu paliwa. Było to bardziej niekorzystne dla nas, niż problem dla nich. Ale myśląc o tamtym pomyśle powstała idea, która może przynieść rzeczywiste korzyści.
Przeczytaj proszę i przyłącz się! Przy cenach paliw rosnących każdego dnia my konsumenci musimy podjąć akcję. Jedynym sposobem abyśmy zobaczyli, że ceny paliwa idą w dół jest trafienie kogoś w portfel poprzez nie kupowanie jego paliwa. Możemy zrobić to BEZ narażania się na niewygody.
Oto pomysł:> > Do końca bieżącego roku NIE KUPUJMY ŻADNYCH PALIW od dwóch największych firm paliwowych: BP i STATOIL. Jeśli nie będą sprzedawały paliwa, będą zmuszone do obniżenia ceny. Jeśli one obniżą ceny, inne firmy będą zmuszone do uczynienia tego samego. Ale aby osiągnąć efekt musimy pozbawić te dwie firmy milionów klientów. Wbrew pozorom jest to calkiem łatwe do osiągnięcia. Czytaj dalej a dowiesz się jak dotrzemy do milionow. Wysyłam tę wiadomosc do 30 osob. Jesli każda z nich wyśle ją do kolejnych dziesięciu (30 x 10 = 300) i każda następna do kolejnych 10 i tak dalej to już w szóstej kolejce wiadomosc ta dotrze do 3 milionow ludzi. Jeśli każda z nich wyśle do kolejnych 10... Wszystko, co należy zrobić to wysłać tę wiadomość do 10 znajomych osób i nie kupować paliwa na stacjach BP i STATOIL. To jest ogolnoświatowa akcja. Ile to potrwa? Jeśli każdy, kto otrzyma tę wiadomość prześle ją do 10 znajomych, dotrzemy do 300 milionów konsumentów w ciągu 8 dni! Założę się, ze nie sądzileś, ze masz taki potencjal, prawda? W grupie sila i nawet najgrubsza gałąź złamie się, jeśli spadnie na nią wystarczająco duża ilość niezmiernie lekkich płatkow śniegu. Jesli uważasz, że ta akcja ma sens prześlij dalej tę wiadomość.
WYTRZYMAJMY DO MOMENTU AZ CENY PALIWA WRÓCĄ DO NORMALNEGO POZIOMU (ok.3,5 PLN /litr). Razem możemy to zrobić. Przeslij tę wiadomosc i nie kupuj paliwa na BP i STATOIL. Kupuj na wszystkich innych tylko nie na od tych dwóch producentów!!!
"Znaczący wzrost cen benzyny w USA może być winą spekulacji – podejrzewa rząd Stanów Zjednoczonych. Prezydent Barack Obama zlecił prokuraturze zbadanie tej sprawy."
http://www.rp.pl/artykul/647067.html
Bardzo mi miło gdy widzę, że amerykanie przejmują sprawdzone białoruskie rozwiązania w zakresie sterowania gospodarką !!

http://www.rp.pl/artykul/647067.html
Bardzo mi miło gdy widzę, że amerykanie przejmują sprawdzone białoruskie rozwiązania w zakresie sterowania gospodarką !!

Amerykanie placą okolo 2,9pln/l i jest tam tragedia... 

Dolce far niente 

noooo....FUX pisze:Amerykanie placą okolo 2,9pln/l i jest tam tragedia...
tyle, że w USA bez samochodu się nie funkcjonuje. dosłownie. tak jak bez nr. telefonu i nr. ubezpieczenia. u nas można powiedzieć "odstawcie samochody". w Stanach się nie da.
Oni na tym tanim paliwie zbudowali sobie cały styl życia: poczynając od dużych odległości pokonywanych codziennie i od święta, a kończąc na tym, ile przeciętny hamerykancki pojazd przejeżdża na galonie. 
r.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
Jacol
- 2 gwiazdki
- Auto: brak Forestera 2,0 Turbo LPG
- Polubił: 2 razy
- Polubione posty: 0
Ja zacząłem protestować już 10 lat temu, nie tankuję w ogóle benzyny (tyle co na rozpałkę) - wolę LPG. 

Czyny niezaistniałe często wywołują katastrofalny brak następstw.

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają"