Forkowy wydech czyli pewnie nuda
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- tadaoando
- 3 gwiazdki
- Auto: SFXT MY14+SI RS MY10
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Forkowy wydech czyli pewnie nuda
woo79, niestety Grzes67 odradzil mi kupno puszki STS, nie wiem czemu uleglem ale chwilowo odpuszczam najpierw poslucham twojego moze wreszcie sie spotkamy, musze tez dopasc darka (tasior miedziak) no i moze jeszcze jak sie uda z darkiem podjedziemy do anakinsky-na posluchac... poza tym po wymianie katalizatorow na sportowe z STI spec c. ciagle wywala mi check engine ale wiesz ja teraz chwilowo pomieszkowuje poza warszawa no i zeby zlapac chlopakow w weekend to problem.
...a teraz wymiana plynow, tarcze+klocki przod i tyl.
... kulka jak najbardziej mam na haku WYBITE trzy litery chyba ACS ??? a u ciebie ???
tomasz
...a teraz wymiana plynow, tarcze+klocki przod i tyl.
... kulka jak najbardziej mam na haku WYBITE trzy litery chyba ACS ??? a u ciebie ???
tomasz
(K) GRILL wersja STI/ CROSS/ SPORT ten w kratke, zderzak tez przytule !!!
Witam,
woo79 jakie są Twoje wrażenia po eksploatacji tego tłumika? Kupiłbyś go jeszcze raz? Jak z dzwiękiem(przepalił się)?
tadaoando dlaczego odradzono Tobie zakup?
Pozdr.
M.
woo79 jakie są Twoje wrażenia po eksploatacji tego tłumika? Kupiłbyś go jeszcze raz? Jak z dzwiękiem(przepalił się)?
tadaoando dlaczego odradzono Tobie zakup?
Pozdr.
M.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Mr. Why pisze: dlaczego odradzono Tobie zakup?
Dlatego, że tłumik w takiej cenie nie zapewnia stabilności jego pracy. Nie ma na tym niedobrym świecie rzeczy jednocześnie śmiesznie tanich i rewelacyjnie funkcjonalnych. Obym był złym prorokiem ale obstawiam do półroku pracy wewnętrznych siatek tłumiących. Potem zacznie się żężenie złapanej migomatem w trzech miejscach siatki.
Nie jestem przesadnym kabotynem (ot może takim trochę

Z własnych doświadczeń, sam jeżdziłem na takim customowym wynalazku dwa lata. Nie były to dwa lata udana pod tym względem.
Kupcie jakiś przyzwoity H&S, Devil, MG, Fujitsubo, Blitz no cokolwiek co rynek ocenia jako dobry i sprawdzony produkt. Wśród wyżej wymienionych firm znajdziecie i cichsze i głośniejsze produkt, kompletne układu i poszczególne, oddzielne elementy. Jedno co pewne to radocha z uzyskania oczekiwanego dzwięku, sprawności całości układu wydechowego, długiej, stablinej i bezproblemowej pracy nowego układu wydechowego bądź jego elementu.
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. W załączeniu posłuchajcie pięknie brzmiącego H&S w Pidzajowym Forku :
Link: http://www.youtube.com/watch?v=i0o9T0M0 ... re=related
Brak podpisu.
Zgadza się, co firmówka to firmówka
Jestem ciekawy jak się tłumik zachowuje gdyż ta cena jest
STS nie wydaje się być firmą krzak więc będę wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam

Jestem ciekawy jak się tłumik zachowuje gdyż ta cena jest

STS nie wydaje się być firmą krzak więc będę wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam
- tadaoando
- 3 gwiazdki
GZRESIU, no pewnie ze fajnie brzmi ale ja chcialbym uslyszec polowe lub 30% tego dzwieku, bylbym wtedy kontent. znowu prubowalem podejsc do tematu box-a od STI spec c. ale facet mimo polrocznego sprzedawania nie chce zejsc z ceny a liczylem na to iz koncowka od spec c. oraz katalizator pogadaja cos ze soba jeszcze poprawiajac i tak dobra dynamike forka. moze by przy okazji zmniejszylo BY sie spalanie gdyz narazie po tej zmianie kat-a to uwolnila sie moc ale i spalanie ze standartowego 15-17l/100km ssie mi az 20l/100km LPG.
wiem ze zarobiony jestes, ale moze jak rzuci ci sie w oczy interesujacy box na allegro czy gdzies podeslij link-a
...czekam na odpowiedz z PW
TOMASZ
wiem ze zarobiony jestes, ale moze jak rzuci ci sie w oczy interesujacy box na allegro czy gdzies podeslij link-a
...czekam na odpowiedz z PW

TOMASZ
Tłumik zrobił u mnie na razie z cztery tysiące, i może o 1db max jest głośniej na razie nic nie brzęczy 
dzwięk nagrywam aparatem foto i jakość dzwięku jest do d... ,w środku jest naprawdę znośnie

dzwięk nagrywam aparatem foto i jakość dzwięku jest do d... ,w środku jest naprawdę znośnie
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
tadaoando,
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=15&t=130115
PJAY miał tam: "• Tłumik końcowy ( BackBox) oraz centerpipe firmy Hayward & Scott - przepięknie brzmiący zestaw"
Sam BackBox jest trochę cichszy, a jak już pisałem dla niektórych nawet za cichy

PJAY miał tam: "• Tłumik końcowy ( BackBox) oraz centerpipe firmy Hayward & Scott - przepięknie brzmiący zestaw"
Sam BackBox jest trochę cichszy, a jak już pisałem dla niektórych nawet za cichy

- tadaoando
- 3 gwiazdki
PIOTRUS, problem tkwi w tym iz mnie podoba sie brzmienie rodem z H&S ale nie moglbym go miec gdyz moja wersja forka to wersja cywilna i ma taka pozostac. chcialbym tylko poprawic brzmienie boksera ktory w nowszej wersji forka MY07 to juz go praktycznie nie slychac z tad moje poszukiwania.
...nie moge ryzykowac wydawania na prozno pieniazkow az znajde ten wlasciwy
bez spotkania z TASIOREM i WOO79 sie nie obedzie gdyz brzmienia ich forkow sa chyba najblizsze moim oczekiwaniom...
...prawda jest iz dla posiadacza wydechu przelotowego 3" lub wiecej to H&S rzeczywiscie brzmi za cicho, ale dla mnie to i H&S brzmi za glosno.
Moja polka to wymiana oem-owego Boxu na STI lub STS bo brzmia nieznacznie glosniej... jakies inne propozycje ???
tomasz
...nie moge ryzykowac wydawania na prozno pieniazkow az znajde ten wlasciwy
bez spotkania z TASIOREM i WOO79 sie nie obedzie gdyz brzmienia ich forkow sa chyba najblizsze moim oczekiwaniom...
...prawda jest iz dla posiadacza wydechu przelotowego 3" lub wiecej to H&S rzeczywiscie brzmi za cicho, ale dla mnie to i H&S brzmi za glosno.
Moja polka to wymiana oem-owego Boxu na STI lub STS bo brzmia nieznacznie glosniej... jakies inne propozycje ???
tomasz
Witam,
zamówiłem STSa, chciałem prodrive`a ale, że w polsce deficyt w używanych zaryzykowałem. Mam nadzieję, że będzie bardziej "przelotowy" niż od STI. Zapewne po dł. weekendzie będzie zamontowany to napisze jakie wrażenia.
Pozdr
M.
zamówiłem STSa, chciałem prodrive`a ale, że w polsce deficyt w używanych zaryzykowałem. Mam nadzieję, że będzie bardziej "przelotowy" niż od STI. Zapewne po dł. weekendzie będzie zamontowany to napisze jakie wrażenia.
Pozdr
M.
A to mój Forek z backboxem z STI '05 (trochę przyrzeźbionym - bo nie chciał wejść po dobroci :) ). Efekt - niewielki, przynajmniej jeśli chodzi o bulgot. Ale tak naprawdę nie o to mi chodziło i nie liczyłem że cokolwiek pozytywnego osiągnę -ale wklejam link jakby ktoś się chciał przekonac co taka kombinacja daje. W środku jest trochę głośniej i pojawiło się, drażniące mnie, dudnienie w zakresie 1500-2000 obr/min, jutro jadę do p. Tomali z tym powalczyć.
Pozdrawiam,
Kuba
Kuba
-
drout
- 1 gwiazdka
- Auto: Był Galant 2,5 V6 jest Forek 2,5XT
Moze ktos ma HS w dobrej cenie do sprzedania?
A ten STS to nawet fajnie brzmi, ale nadal nic nie slyszalem na zywo.
A juz sie nie moge doczekac jakiegos nowego backboxa
A ten STS to nawet fajnie brzmi, ale nadal nic nie slyszalem na zywo.
A juz sie nie moge doczekac jakiegos nowego backboxa

- tadaoando
- 3 gwiazdki
witam!
posluchalem wiec na razie online dzwieku STS-a i STI powiem tak obydwa sa nadal moimi faforytami ale kazdy z nich brzmi inaczej.
STS brzmi agresywniej podkresla bulgot i pewnie w srodku glosniejszy ...
STI brzmi rownomierniej, bardziej aksamitnie ale bulgot podkreslony tylko nieznacznie ...
czekam wiec na MR.WHY i jego filmik ale decyzja ktory nie jest latwa szczegolnie iz koncowki od STI pojawiaja sie w rekach ludzi ktorzy nie maja pojecia z jakiego auta i rocznika/silnika pochodzi dany egzemplarz. poprostu sprzedajacy gdyby nie wytloczony napis STI nie wiedzieli ze to wogole pochodzi z tego typu aut...
...a tak apropos moze ktos wie czym sie roznia te malutkie WYTLOCZONE napisiki: SAKAMOTO, itd.
tomasz
posluchalem wiec na razie online dzwieku STS-a i STI powiem tak obydwa sa nadal moimi faforytami ale kazdy z nich brzmi inaczej.
STS brzmi agresywniej podkresla bulgot i pewnie w srodku glosniejszy ...
STI brzmi rownomierniej, bardziej aksamitnie ale bulgot podkreslony tylko nieznacznie ...
czekam wiec na MR.WHY i jego filmik ale decyzja ktory nie jest latwa szczegolnie iz koncowki od STI pojawiaja sie w rekach ludzi ktorzy nie maja pojecia z jakiego auta i rocznika/silnika pochodzi dany egzemplarz. poprostu sprzedajacy gdyby nie wytloczony napis STI nie wiedzieli ze to wogole pochodzi z tego typu aut...
...a tak apropos moze ktos wie czym sie roznia te malutkie WYTLOCZONE napisiki: SAKAMOTO, itd.
tomasz
- tadaoando
- 3 gwiazdki
woo79,
sluchaj jak mowilem chwilowo (kurcze to juz prawie rok) mieszkam poza warszawa taka dziwna delegacja oddelegowany do jednostki terenowej w ostrolece. przyjezdzam jak przystalo na dobrego meza co drugi tydzien do domciu do w-wy ale ostatnio duzo pracy wiec i zadziej. Wojtku wyslij mi do siebie raz jeszcze sms-em kontakt bo gdzies posialem po wymianie sluchawki na inna. bede napewno 17-stego na wieczor w Wwie to moze sie spotkamy.
tomasz 693 999 903
sluchaj jak mowilem chwilowo (kurcze to juz prawie rok) mieszkam poza warszawa taka dziwna delegacja oddelegowany do jednostki terenowej w ostrolece. przyjezdzam jak przystalo na dobrego meza co drugi tydzien do domciu do w-wy ale ostatnio duzo pracy wiec i zadziej. Wojtku wyslij mi do siebie raz jeszcze sms-em kontakt bo gdzies posialem po wymianie sluchawki na inna. bede napewno 17-stego na wieczor w Wwie to moze sie spotkamy.
tomasz 693 999 903
- Skwara
- 1 gwiazdka
- Auto: Leszek 2.5xt+kawalki STI=300 spartan
czy ktos z was ma w swoim forku tasmy termoizolacyjne na kolektorze albo koc na turbinie ?
jesli tak to czuc roznice? cos sie polepszylo?
ponoc mniejszy lag turbiny
czy jest sens wydawac 500 zl na bandaz i farbe do forka?
jesli tak to czuc roznice? cos sie polepszylo?
ponoc mniejszy lag turbiny
czy jest sens wydawac 500 zl na bandaz i farbe do forka?
Q:How many Subaru Rally Team mechanics is needet to change the light bulb?
A:Depends how much hp it should have
A:Depends how much hp it should have
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Mam juz STSa. Powiem tak, jest fajny ale głośny. Spodziewałem się czegoś podobnego do prodrivea a jest FAJNIE głośno - podobny do supersprinta. Podszedł prawie plug and play (mam hak) więc aby nie zmieniać wieszaków kupiłem dłuższe gumy (od forda) i wisi ok.
Mój egzemplarz był robiony w trybie expresowym (jest nawet bez loga), podczas rozmowy w osobą z vigtecha powiedziałem, ze mam nadzieję, iż nie bedzie za cichy
Generalnie jak za tą cenę bomba!
Mój egzemplarz był robiony w trybie expresowym (jest nawet bez loga), podczas rozmowy w osobą z vigtecha powiedziałem, ze mam nadzieję, iż nie bedzie za cichy

Generalnie jak za tą cenę bomba!
- tadaoando
- 3 gwiazdki
witam!
FAJNIE glosny ??? myslalem ze bedzie pracowal rowno i w miare cicho a tu mowisz iz podobny brzmieniowo do supersprint-a tos mnie zaskoczyl. dobrze chyba ze zrezygnowalem z zakupu a uparlem sie go najpierw posluchac u woo79.
swoja droga czekam na link do filmiku na you tube lub gdzies indziej...
tomasz
FAJNIE glosny ??? myslalem ze bedzie pracowal rowno i w miare cicho a tu mowisz iz podobny brzmieniowo do supersprint-a tos mnie zaskoczyl. dobrze chyba ze zrezygnowalem z zakupu a uparlem sie go najpierw posluchac u woo79.
swoja droga czekam na link do filmiku na you tube lub gdzies indziej...
tomasz
-
drout
- 1 gwiazdka
- Auto: Był Galant 2,5 V6 jest Forek 2,5XT
No i jak ten STS???? Bo nie wiem moze go jutrio zamowię
Wrzucic jakies nowe linki jak to gada
PROSZE

Wrzucic jakies nowe linki jak to gada

PROSZE

na szybko telefonem
podczas montażu bez tlumika max 3000 obr
ale tłumik jest naprawde spoko, jak za te pieniadze
podczas montażu bez tlumika max 3000 obr
ale tłumik jest naprawde spoko, jak za te pieniadze

- tadaoando
- 3 gwiazdki
witam!
no panowie H&S do kupienia na allegro:
http://www.allegro.pl/item1078718082_su ... sccot.html
ja nie zainteresowany ale moze ktos ???
tomasz
tomasz
Jakiś kosmiczny ten H&S.tadaoando pisze:witam!
tomasz
czarne jest piękne...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
A poza tym to najlepiej podjechać do MG Motorsport. Cena nowego podobna jak za tę używkę, a jakość wykonania o niebo lepsza niż te całe Hujwart & Szrotvibowit pisze:Jakiś kosmiczny ten H&S.tadaoando pisze:witam!
tomasz

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
tadaoando,
Tomek , to nie jest H&S, tylko brzydka podróba. Z H&S jest wyłącznie niedbale przyspawana do puchy końcówka. Nie kupuj tego "nie-wiadomo-czego".
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. jarmaj, Ty to się znasz...na poziomkach
Tomek , to nie jest H&S, tylko brzydka podróba. Z H&S jest wyłącznie niedbale przyspawana do puchy końcówka. Nie kupuj tego "nie-wiadomo-czego".
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. jarmaj, Ty to się znasz...na poziomkach

Brak podpisu.