[S] Żółŧą Żabę

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 0

[S] Żółŧą Żabę

Post 4 lip 2010, o 11:07

Hej. Pojawiła się w głowie pewna koncepcja, a więc wracamy do tematu sprzedaży Żaby.

Pełna historia tego auta u mnie jest tu -> http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?t=130554

W skrócie: Impreza GT rocznik 1994. W moich rękach nieco ponad dwa lata. Wysypała się panewka (zmieniony motor) i ogoliłem dwójkę (jest obecnie skrzynia z angielskiego WRX`a z przełożeniem 3,9).
Auto na AGXie z czterotłoczkowymi hamulcami z GT`99 oraz fotelami z nowszego GTka. Wydech Supersprint 2,5 cala.

Przez 2 lata do auta trafiło sporo nowych części typu chłodnica, akumulator, linki ręcznego, pompka walbro 255 l/h i mnóstwo innych.

Najważniejsza inwestycja w auto to kompletny remont blacharski ze zmianą koloru na żółty "bright yellow" z palety Subaru (nr 518). Daję głowę, że to jedyny egzemplarz kombi w PL (a może i w europie) w tym kolorze.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Więcej fotek dla zainteresowanych podeślę na maila.

Auto uczestniczyło średnio w dwóch/trzech pojeżdżawkach w roku. Olej wymieniany co max 6 tysięcy. Poza tym - dupowóz służący do dojazdów do pracy. Nawet w dalekie trasy ostatnio nie jeździł (najdłuższa ostatnio -> Plejady w Kielcach i pojeżdżawka w Toruniu) bo używam LPGwozu na dalsze wypady. W moich rękach auto zrobiło ok 20k km.

Z minusów:
1: stukający popychacz zaworowy na zimno. Po ok 3-5 minutach po odpaleniu cisza i spokój
2: Cieknie olej z przekładni kierowniczej (tam gdzie wchodzi wałek - do wymiany simmering lub jak ktoś woli cała przekładnia - regenerowana koszt ok 500 - 600 pln ). Dolewka raz na 2/3 tygodnie
3: lekko leci olej ze skrzyni biegów przy półosiach. Bez dramatu. Dolewka 50 ml raz na miesiąc.
4:po pojeżdżawce w Toruniu pojawiło się trochę odprysków od kamieni na tylnych drzwiach po obu stronach auta. W momencie sprzedaży będą zrobione zaprawki i nie będzie to widoczne.

Żaba pomimo, że ładuje 0,8 bara (jak to stare GTki) jedzie dość żwawo. Jedzie porównywalnie z WRXem zmierzonym chwilę wcześniej hamownią drogową z wynikiem ~230 km.

Na pewno o czymś zapomniałem. Po więcej info proszę dzwonić: 604-511-916 chętnie opowiem historię tego auta.

Na koniec cena.
Z drugim kompletem kół: 17k pln do negocjacji oczywiście.

Drogo jak za ten rocznik? Wiem. Ale też nie mam ciśnienia na sprzedaż, a wiem, że to dobre auto. Można starego GTka wyrwać na allegro za 12k - wiem o tym. Proszę więc do mnie nie dzwonić i mnie nie uświadamiać po ile takie stare GTki chodzą. Proponuję jechać i je kupić.

Masz pytania? Dzwoń lub pisz PW. Wszystko co wiem o tym aucie - opowiem z przyjemnością :)

P.S.
Dlaczego mogę dodać tylko dwa zdjęcia do załączników?
Załączniki
_DSC0380.jpg
_DSC0681.jpg

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0

Re: [S] Żółŧą Żabę

Post 4 lip 2010, o 12:10

pablonasie kochany, jak to możliwe ????
Co się stało ? :o
Dlaczegój ?

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 4 lip 2010, o 14:22

pablonas, jak byś chciał się na wolnego ssaka zamienić ,że o tym iż ma gaz nawet nie wspominam :giggle: , to moglibyśmy pogadać :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 4 lip 2010, o 16:24

Grzesiek_67, chodzi mi po głowie pewien pomysł. Niestety wiąże się on z rozstaniem z marką na pewien czas ale efekt końcowy może być wart tej rozłąki ;-)

Szymon wolałbym jednak gotóweczkę. No chyba, że gotóweczka plus RX no to wtedy możemy coś pomyśleć ;-)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 4 lip 2010, o 17:07

pablonas, jak bardzo trzeba cię spić, żebyś wyśpiewał co i kiedy padnie? ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 4 lip 2010, o 18:16

j33mbo, się na razie wstrzymaj bo negocjuję (może za karton łyski pójdzie ta starowinka :mrgreen: )

a na poważnie pewnie to jest najfajniejszy GT mimo swojego wieku
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 4 lip 2010, o 21:51

j33mbo pisze: pablonas, jak bardzo trzeba cię spić, żebyś wyśpiewał co i kiedy padnie? ;-)
ja jestem pewien, że Pablonas jeżeli nic na ten temat nie napisał to nic o tym nie wie :-)

A Żabę mogę Ci polecić, po Jego zabiegach :-)

BTW, Żabę oglądam codziennie :-)
Załączniki
DSC_0469.JPG

Arek M
1 gwiazdka
Auto: GT MY99

Post 4 lip 2010, o 23:48

No ale nie zdradzisz nic a nic dla jakiej zdziry odpalasz Żółtą Żabę?
Szkoda, mimo wszystko....po jedynym słusznym, jeloł rządzi :-d

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 lip 2010, o 00:00

remek pisze: ja jestem pewien, że Pablonas jeżeli nic na ten temat nie napisał to nic o tym nie wie :-)
Dokładnie tak. Auto w tym momencie nie przejawia żadnych oznak kosztownych problemów w niedalekiej przyszłości. Zapomniałem tylko napisać w ogłoszeniu, że nie działa ABS i nie mam zamiaru go naprawiać ;-) Przez ponad 2 lata jeżdżę bez niego i żyję :razz:

Generalnie wszystko zależy do czego auto ma służyć i jakie mamy do niego podejście. Żaba nigdy nie będzie "cukierkiem" od pedanta. Pamiętajmy, że ma 16 lat, kilku właścicieli wcześniej i jakiegoś dzwonka w przeszłości (brak airbagów). Mając jednak tego świadomość myślę, że obecny stan auta jest więcej niż zadowalający. Dodatkowo inwestując w auto ~2 - 2,5 k pln naprawimy to co wypunktowałem w pierwszym poście jako wady (chociaż i bez tego auto śmigać będzie. Tylko trzeba pamiętać o dolewaniu co kilka tygodni tego czy innego płynu).

Trzeba pamiętać, że Impreza turbo to auto o podwyższonym stopniu ryzyka. Nawet najmłodsze egzemplarze mają 10 lat i nieznaną przeszłość. IMO roczniki końcowe poza możliwością taniego remapu nie mają na dzień dzisiejszy żadnej przewagi nad starymi GTkami. Wiele jest argumentów przemawiających na korzyść starych imprez np bardzo trwała przepływka czy inna (wytrzymalsza) konstrukcja bloku. Dodatkowo mój egzemplarz ma hamulce i środek od MY`99 więc kolejny argument o wyższości MY`99 nad MY`94 odpada :) No i po remoncie mamy przód poliftingowy ;-) A rocznik? Czy to MY`00 czy MY94 trzeba i jeden i drugi mocno prześwietlić przed zakupem żeby nie było później awantury i niepotrzebnych przepychanek bo i "nowszy" jak i starszy może być zajeżdżony.

Nie dam gwarancji, że auto wytrzyma 3 lata i 100 tysięcy km. Nie dałbym takiej gwarancji nawet na 5 letniego WRXa. Po prostu w tych autach może coś klęknąć bez ostrzeżenia i kto tego nie rozumie nie powinien kupować Subaru Turbo. Może to brutalne co mówię ale wolę tego auta nie sprzedać niż za pół roku przeczytać na jednym czy drugim forum, że pablonas to naciągacz bo sprzedał "odpicowane na sprzedaż" auto. A szanowni Forumowicze potrafią czasem takie bzdury wypisywać, że głowa mała (ot choćby ktoś co twierdził, że kupił auto ładujące 0,5 bara żeby panewek nie było słychać - jakby wartość doładowania miała jakiekolwiek znaczenie. Jak panewka stuka to stuka. Wymontowanie turbiny by na te stukanie nie pomogło. Ale afera na całego i straszenie sądem. To nie dla mnie).
Tak to widzę.

A tak auto jechało 2 tygodnie temu na torze w Toruniu ;-)

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 5 lip 2010, o 00:50

pablonas pisze:nie działa ABS i nie mam zamiaru go naprawiać ;-) Przez ponad 2 lata jeżdżę bez niego i żyję :razz:

....

brak airbagów
Pablonas, Ty masz Nardi !!!! :-d
:mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 5 lip 2010, o 07:38

zofija pisze: Ty masz Nardi !!!! :-d
Kierownicę i gałkę biegów - tak, mam Nardi ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 5 lip 2010, o 12:49

pablonas, Ty szukaj tych papierów ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 lip 2010, o 13:31

Bergen pisze: pablonas, Ty szukaj tych papierów ;-)
żółtych? :mrgreen:

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 lip 2010, o 07:36

Bergen, za moment się przeprowadzam więc to będzie dobry moment do prowadzenia domowych wykopalisk :mrgreen:

remek, wolę mieć żółte niż wiśniowe :-d

Rezerwacja 8-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 6 lip 2010, o 07:42

pablonas pisze: remek, wolę mieć żółte niż wiśniowe :-d
Taaaak? Ale masz jakichś sojuszników do obrony żółtego? :evilgrin:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 6 lip 2010, o 08:11

jarmaj pisze: Ale masz jakichś sojuszników do obrony żółtego?
Zwarty i gotowy 8-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 lip 2010, o 11:00

Bergen pisze: jarmaj napisał(a):Ale masz jakichś sojuszników do obrony żółtego?

Zwarty i gotowy 8-)
a to ja pierdziele, z Duke Nukem się nie będę bić :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 6 lip 2010, o 11:16

remek pisze: a to ja pierdziele, z Duke Nukem się nie będę bić :mrgreen:
Duck Nuke? Hmmmm, nie znam :roll:

:razz:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 6 lip 2010, o 12:50

Nuke Dick :mrgreen: :mrgreen:

marcyś
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: czarna legaśka, kaszląca

Post 6 lip 2010, o 13:14

Bergen pisze: Nuke Dick
...
Bergen pisze: poprzez zderzenia z jego jądrami.

:thumb:

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 lip 2010, o 13:47

remek pisze: Duke Nukem
I'm gonna get medieval on your asses!

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 6 lip 2010, o 17:10

Forget it metal breath, I'll just kick your butt and still have time to watch Oprah.

Damn... I'm looking good! :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 6 lip 2010, o 17:58

Hail to the king baby :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2010, o 00:52

Chloru, ja już Ci mówiłem, żebyś do mnie mówił po polsku, bo przez ten Twój francuski się brzydzę :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 7 lip 2010, o 08:50

remek, nie brzydź się tylko pamiętaj "dobry tłumacz ćwiczy język na każdym kroku" (C) :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ODPOWIEDZ