"Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: "Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."
Piłkarska reprezentacja Anglii odwiedziła w dniu dzisiejszym, swoim ostatnim na ziemi południowoafrykańskiej, dom dla sierot w Kapsztadzie.
"Jeszcze nigdy nie widziałem tylu smutnych, pozbawionych nadziei twarzy" -
skomentował to spotkanie Jamal – 7-letni mieszkaniec ośrodka.
"Jeszcze nigdy nie widziałem tylu smutnych, pozbawionych nadziei twarzy" -
skomentował to spotkanie Jamal – 7-letni mieszkaniec ośrodka.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Mistrzostwa Świata w Piłkę Kopaną dla mnie się zakończyły. Nie ma Hargentino, Brazylieros, nie ma zawodów. Dzięki, niech wygra ktokolwiek.
Aufwiedesehen .
Heil
Gwido
Aufwiedesehen .
Heil
Gwido
Brak podpisu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Oglądając ostatni mecze przypomniałem sobie powiedzenie które często słyszę z ust mojej babci. "Jesteśmy 100 lat za murzynami". Jakie ono jest boleśnie prawdziwe, w kontekście naszej drużyny i tych mistrzostw.
Mnie zastanawia, dlaczego ŻADEN zagraniczny, liczący się trener, nie pracuje w naszej lidze?
Czy chodzi tylko o kasę, czy najzwyczajniej w świecie, nie ma ochoty użerać się z piłkarzami/celebrytami, którzy zamiast trenować, czas zabijają czym innym...
Mecz Niemcy-Argentyna uświadomił, że wielkie drużyny oprócz gorszych dni, mogą być także słabe.
To byl pogrom. Ciekawe, jaki byłby wynik, gdyby to był mecz o taką stawkę pomiędzy Niemcami a Polską.
Czy litościwie Podolski i Klosse byliby mniej skuteczni?
wątpię...
Dla odmiany wczorajsze spotkanie Hiszpanów z Urugwajem było prawdziwą ucztą.
Dwa zespoły o bardzo wyrównanym poziomie. Kwasem było mnogość fauli, żółtych kartek, niedorobionego sędziego, który np. nie zarządził powtórzenia pierwszego karnego.
Czy chodzi tylko o kasę, czy najzwyczajniej w świecie, nie ma ochoty użerać się z piłkarzami/celebrytami, którzy zamiast trenować, czas zabijają czym innym...
Mecz Niemcy-Argentyna uświadomił, że wielkie drużyny oprócz gorszych dni, mogą być także słabe.
To byl pogrom. Ciekawe, jaki byłby wynik, gdyby to był mecz o taką stawkę pomiędzy Niemcami a Polską.
Czy litościwie Podolski i Klosse byliby mniej skuteczni?

Dla odmiany wczorajsze spotkanie Hiszpanów z Urugwajem było prawdziwą ucztą.
Dwa zespoły o bardzo wyrównanym poziomie. Kwasem było mnogość fauli, żółtych kartek, niedorobionego sędziego, który np. nie zarządził powtórzenia pierwszego karnego.
Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Czy litościwie Podolski i Klosse byliby mniej skuteczni?
Ale się czepiacie tych chłopaków. U nas by nigdy nie osiągnęli tego co osiągnęli w Niemczech. Z naszą krajową myślą szkoleniową już dawno zajęliby się przemytem papierosów

A tak, to miło popatrzeć jak rozmontowują czołowych obrońców świata.
Konto usunięte, ja się nie czepiam!
Oni wykonują, dobrze, swoje obowiązki!!!
Tak 3mać!
Oni wykonują, dobrze, swoje obowiązki!!!
Tak 3mać!
Dolce far niente 

FUX, zakrzywił czasoprzestrzeń i już oglądał mecz o trzecie miejsceFUX pisze: wczorajsze spotkanie Hiszpanów z Urugwajem

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat,
mylnąć sie nie można...

Dolce far niente 

Zapewne to, a poza tym nad sobą mają jeszcze związek, który też ma swoje interesy do ubicia :) A w razie niepowodzenia zawsze winny będzie trener :>FUX pisze: Czy chodzi tylko o kasę, czy najzwyczajniej w świecie, nie ma ochoty użerać się z piłkarzami/celebrytami, którzy zamiast trenować, czas zabijają czym innym...
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Może chodzi o pytanie, czy to nadal są mistrzostwa reprezentacji narodowych, czy już rozgrywki klubowe z - nie wiedzieć czemu - proporczykami w barwach narodowych.Konto usunięte pisze:Ale się czepiacie tych chłopaków. U nas by nigdy nie osiągnęli tego co osiągnęli w Niemczech. Z naszą krajową myślą szkoleniową już dawno zajęliby się przemytem papierosów![]()
Mi to wisi. Co najwyżej irytuje mnie podkreślanie ich polskich korzeni i biadolenie, że nikt z naszego związku się nie zainteresował i nie nakłonił ich do grania w naszej reprezentacji. Przecież gdyby chcieli to by grali.
Granie w reprezentacji to powinno być wyróżnienie i duma, a nie dobry interes. Wiem, wiem, trochę jestem naiwny.

I dobrze. Jak się zapomina o "Joga Bonito" to sio. Nie mam przyjemności w oglądani Brazyli grającej po niemiecku.Grzesiek_67 pisze:Mistrzostwa Świata w Piłkę Kopaną dla mnie się zakończyły. Nie ma Hargentino, Brazylieros, nie ma zawodów. Dzięki, niech wygra ktokolwiek.
FUX, z całym szacunkiem dla Paragwaju. Grali dobrze, odrobili lekcje z poprzednich meczy Hiszpanii i świetnie się bronili, groźnie kontratakując. Jednak nie jest to drużyna zbliżona poziomem do Hiszpanii.
Cały czas liczę na to, że Hiszpania zagra w końcu dobry mecz. Może z Niemcami.

czarne jest piękne...
rrosiak pisze: Dzisiaj bez sensacji w rankingu...
2 j33mbo 3275
bardzo się mylisz

każda inna pozycja niż 3 ostatnie to w moim przypadku sensacja ;)
LOL
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: Może chodzi o pytanie, czy to nadal są mistrzostwa reprezentacji narodowych, czy już rozgrywki klubowe z - nie wiedzieć czemu - proporczykami w barwach narodowych.
Mi to wisi. Co najwyżej irytuje mnie podkreślanie ich polskich korzeni i biadolenie, że nikt z naszego związku się nie zainteresował i nie nakłonił ich do grania w naszej reprezentacji. Przecież gdyby chcieli to by grali.
Granie w reprezentacji to powinno być wyróżnienie i duma, a nie dobry interes. Wiem, wiem, trochę jestem naiwny.![]()
Trudno powiedzieć co czujesz będąc wielonarodowcem. Pewnie trochę inaczej postrzegasz kwestie ojczyzny. Chłopaki wybrali to co czuli i już. Na pewno nazywanie ich volkscośtam nie jest w porządku

Reprezentacje państ kolonialnych od dawien dawna mieli dużą część składów zaimportowaną. W tym względzie nic się nie zmieniło ponad to, że nasi rodzimi włodarze zaczęli importować jakieś egzotyczne konfiguracje, które nie mają umocowania nigdzie.
vibowit pisze: FUX, z całym szacunkiem dla Paragwaju. Grali dobrze, odrobili lekcje z poprzednich meczy Hiszpanii i świetnie się bronili, groźnie kontratakując. Jednak nie jest to drużyna zbliżona poziomem do Hiszpanii.
Nie wiem jak się mierzy poziom drużyny. Moim zdaniem w tym meczu grali równorzędnie, a nawet czasami lepiej niż Hiszpania.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
j33mbo pisze: bardzo się mylisz
każda inna pozycja niż 3 ostatnie to w moim przypadku sensacja ;)
Nie mylę się

Konto usunięte, przecież vibek nie zna się na piłceKonto usunięte pisze: Nie wiem jak się mierzy poziom drużyny. Moim zdaniem w tym meczu grali równorzędnie, a nawet czasami lepiej niż Hiszpania.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Są na to twarde dowody.rrosiak pisze: Konto usunięte, przecież vibek nie zna się na piłce

czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
A co to ma do rzeczy? Engel się też zna na piłce... i Dmoch i paru innychrrosiak pisze:Konto usunięte, przecież vibek nie zna się na piłceKonto usunięte pisze: Nie wiem jak się mierzy poziom drużyny. Moim zdaniem w tym meczu grali równorzędnie, a nawet czasami lepiej niż Hiszpania.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Ja napisałem, że się nie znaKonto usunięte pisze: Engel się też zna na piłce..

Konto usunięte pisze: i Dmoch
A co to za jeden

Już wiem, były zawodnik KS Błonianka-Błonie

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chyba nie było 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Jedź do Niemiec, Twój futbolista juz tam jest :))
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
vibowit pisze: Co najwyżej irytuje mnie podkreślanie ich polskich korzeni
ale to jest taka trochę struktura mityczna, robienie dobrze narodowi głodnemu spektakularnych sukcesów w masowych dyscyplinach przez dziennikarzy i podtrzymywanie zainteresowania zawodami (gdyż nasi nie pojechali, to z kimś muszą się identyfikować kibice). Mnie to zawsze mocno rozbawia jak słyszę, tekst w stylu: prababka tej zawodniczki to wyjechała np. do Francji z podkrakowksiego Miechowa itd (przykład mocno wydumany). I nagle ona nie jest już obca, tylko "nasza".

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Urugwaj - Holandia 1:2
Niemcy - Hiszpania 3:1

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Urugwaj - Holandia 4:1
A co
A co