no co, co to ja szpiegem jestem, żebym wiedział, co kogoś rodzina ma w garażu?remek pisze: oj eMTi eMTi
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
całe to zamieszani związane z krzyżem przed Belwederem... PiS przegrał wybory, ale chce mieć swoje na wierzchu... 
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Pamiętaj, że w tym kraju krzyż jest święty. Jeśli ktoś odważy go dotknąć w niecnym celu, kara boska go spotka. Np. oplucie przez Boskie Legiony :)
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
ky pisze: Pamiętaj, że w tym kraju krzyż jest święty.
Ale Krzyżacy już nie, co za hipokryzja.
eMTi pisze: no co, co to ja szpiegem jestem, żebym wiedział, co kogoś rodzina ma w garażu?![]()
Ty naprawdę nic nie rozumiesz?
No to pochwal się tym sti i już nie czaruj.Witek pisze:Ty naprawdę nic nie rozumiesz?
czarne jest piękne...
zamiast się nabijać, możesz po prostu powiedzieć co i jak.. Twoja mama kupiła coś nowego i tego sprezentowała Tobie? Skąd ja mam wiedzieć, ile wcześniej mieliście samochodów i z czym związana była sprzedaż nubiry... Możliwości i powodów mogło być naprawdę wiele, więc nie wiem, o co tyle hałasu...Witek pisze: Ty naprawdę nic nie rozumiesz?
Posta pisałem w trakcie oglądania wyścigu, mając popsuty humor przez awarię bolidu Roberta, więc mogłem nie przeczytać tego, co było między wierszami...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
raczej Panda Sportvibowit pisze:No to pochwal się tym sti i już nie czaruj.Witek pisze:Ty naprawdę nic nie rozumiesz?
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Ktoś "życzliwy" podłożył mi 10 centymetrowy gwóźdź pod tylne koło na tyle skutecznie, że zniszył poszycie w środku i prawie nowa opona poszła do śmieci
A może to zemsta GieTuni, po tym jak się dowiedziała, że ją sprzedaję
A może to zemsta GieTuni, po tym jak się dowiedziała, że ją sprzedaję
vicu, a pozostałe też były prawie nowe? Bo jak tak, to się ciesz, bo inaczej musiałbyś kupować i zmieniać 4, a nie 1.....
Tak, wymieniałem 4. Także różnica nie będzie duża.eMTi pisze:vicu, a pozostałe też były prawie nowe? Bo jak tak, to się ciesz, bo inaczej musiałbyś kupować i zmieniać 4, a nie 1.....
no to chociaż tyle... Współczuję... Ja jakiś miesiąc po zmianie opon przeciąłem 2 w trakcie próby czasowej... I też na szczęście 2 musiałem tylko wymienić... Ale to co innego, niż jak ktoś odwali chamówę... 
Wnerwiają mnie te infolinie, 40 minut czekania i się nie dodzwoniłem do LOTu 
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 131 razy
- Polubione posty: 201 razy
A mnie wqrwili dzisiaj celnicy
Pomimo załączenia faktury z ebay (rzeczywisty koszt zakupu), oszacowali wartosć towaru "metodą wartości transakcyjnej towarów identycznych". Oczywiście wszystko, żeby obywatel więcej zapłacił, bo skąd niby wzięli wartość sprzętu, który od kilku lat nie jest produkowany, a na ebayu chodzi w cenie, którą zapłaciłem
Od dzisiaj popieram przemyt
Od dzisiaj popieram przemyt
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.
- Witek
- 6 gwiazdek
vicu, kondolencje. Można mieć jedynie nadzieję, że to był ostatni gwóźdź do trumny właściciela owego gwoździa.
eMTi, ja się nie nabijam, ale nawet remek uznał Twoje pytanie "po co kupowała 500, skoro była dla niej za wolna" za... mało sensowne.
Już wszystko powiedziałem. 500 to auto do miasta. Potrzebujemy dwa w domu, a Nubira jest jak na nasze potrzeby za stara, za duża i za dużo pali przy żwawej jeździe.
rrosiak, rozumiem Twoje rozgoryczenie. Tak samo jest fajny podatek za samochód, bo wymiana gotówki na auto to jest wzbogacanie się. A ja się pytam od kiedy? Auto traci na wartości szybciej niż gotówka, więc to jest ubiednianie się, no ale od obywatela trzeba ukraść każdy grosz.
eMTi, ja się nie nabijam, ale nawet remek uznał Twoje pytanie "po co kupowała 500, skoro była dla niej za wolna" za... mało sensowne.
rrosiak, rozumiem Twoje rozgoryczenie. Tak samo jest fajny podatek za samochód, bo wymiana gotówki na auto to jest wzbogacanie się. A ja się pytam od kiedy? Auto traci na wartości szybciej niż gotówka, więc to jest ubiednianie się, no ale od obywatela trzeba ukraść każdy grosz.
Witek pisze:Tak samo jest fajny podatek za samochód, bo wymiana gotówki na auto to jest wzbogacanie się. A ja się pytam od kiedy? Auto traci na wartości szybciej niż gotówka, więc to jest ubiednianie się, no ale od obywatela trzeba ukraść każdy grosz.
Pamietam ze pierwszy raz zdziwilo mnie istnienie takiego podatku, kiedy mialem jakies 7 lat :)
Teraz juz sie chyba przyzwyczailem...
- Witek
- 6 gwiazdek
pamejudd, mnie cały czas dziwią różne podatki i opłaty, a może już nie one same w sobie, a ich kompletnie bzdurne uzasadnienia, bo już nawet tego urzędnikom nie chce się porządnie wymyślać. Ciekawe kiedy pojawią się przymusowe opłaty pod tytułem "Dawać kasę, bo my jesteśmy rząd. Albo dasz po dobroci, albo wyślemy komornika, a ciebie ześlemy do obozu przymusowej pracy, bo nam już zaczyna brakować kawioru". 
Chloru pisze: Witek, a pracujesz Ty chociaz ?
Widzę ,ze upały Ci upośledziły tok myślenia
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn pisze: O podatkach najwiecej wiedza Ci co ich nie płacą![]()
Chloru pisze: Witek, a pracujesz Ty chociaz ?
no to wychodzi, że Witek może wiedzieć sporo...
- Witek
- 6 gwiazdek
damaz pisze: no to wychodzi, że Witek może wiedzieć sporo...
Idąc tym tokiem myślenia, wychodzi, że właśnie nie wiem sporo. Zresztą nigdy nie twierdziłem, że tak jest, więc nie rozumiem czemu Chloru musiał się przypieprzyć. Ma obsesję na moim punkcie? Mam pierwszego psychola-fana! Super.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Witek, odpowiedziałeś na pytanie. Jak zwykle nie wprost ale odpowiedź jest nader czytelna. Pajacuj dalej.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Witek
- 6 gwiazdek
Chloru, jeśli przestaniesz się mnie czepiać i zaczniesz traktować normalnie to z ogromną przyjemnością będę. 
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
No wieczór złośliwości to dziś mamy z pewnością
Choć z drugiej strony nie zaszkodziłoby, żeby ktoś, kto wypowiada się o podatkach czasami je płacił
Ja tak ogólnie, bez personaliów sobie teoretyzuję
Choć z drugiej strony nie zaszkodziłoby, żeby ktoś, kto wypowiada się o podatkach czasami je płacił
Ja tak ogólnie, bez personaliów sobie teoretyzuję