auto na autostrade...
auto na autostrade...
predzej czy pozniej..ze wskazaniem na pozniej .. ten temat sie pojawi:
co na autostrade?
zastanawiam sie ostatnimi czasy jaka fura najbardziej sie nadaje na autobahn...
dobry hamulunek, mocny silnik co by te 250kmh pojechala buda.. no i ekonomiczny niech bedzie :)
w zakretach nie musi byc dobry.. ot fura na wypady do dziadkow.. za moment A2 bedzie gotowe..
aaa no i niech komfortowy i wygodny bedzie.. z malym wspolczynnikiem oporu powietrza..
co na autostrade?
zastanawiam sie ostatnimi czasy jaka fura najbardziej sie nadaje na autobahn...
dobry hamulunek, mocny silnik co by te 250kmh pojechala buda.. no i ekonomiczny niech bedzie :)
w zakretach nie musi byc dobry.. ot fura na wypady do dziadkow.. za moment A2 bedzie gotowe..
aaa no i niech komfortowy i wygodny bedzie.. z malym wspolczynnikiem oporu powietrza..
Re: auto na autostrade...
Corvetta
(aerodynamika, niskie spalanie przy stałej autostradowej prędkości jak na klasę wozu). Wada: auto ma tylko 2 miejsca...

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Ona niewiele pali, ale podczas kruzowania. Przy 2.50PLN to i diesel będzie swoje wciągał :)
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
w takim razie niech ma duza pojemnosc w benzynie.. zagazuje sie
z duzym bakiem, 100 litrow gazu w bagazniku

z duzym bakiem, 100 litrow gazu w bagazniku

Barthol, corvetta droga w zakupie.. cos powiedzmy do 10 k eur i max 10 lat stare.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
gregu, vibek zanabył sobie A6 avant 1,9TDi, zdaje się że w Twojej kasie się mieści, pali bardzo mało i o dziwo bardzo fajnie jedzie powyżej 200, Piter sam sprawdzał jadąc nim z Reichu do PL... Spalanie wynosiło go zdaje się coś w okolicach 4-5l/100km o ile pamiętam...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
dobre określenie na "boczne drogi zamiast autostrady".gregski pisze: remek, nie oftopuj !
Jutro jadę do bielawki, to se poofftopuję

eMTi, nie sadze by toto sie bujnelo powayzej 200km z tym 1,9 ...
poza tym za ciezka krowa na jeden weekend..
poza tym za ciezka krowa na jeden weekend..
Azrael, foty mile widziane, bedzie kolorowiej ;) i precyzyjniej .. sedan czy nie itp.
eMTi, ale 1.9TDi 250 nie pojedzie. Sam sprawdzałem.
200 z groszem zaledwie da radę.
Piter jeździć nie umie. Jemu spalanie zawsze jakieś dziwne wychodzi.
Myślę, że A8 z 4 litrowym klekotem będzie w sam raz.

200 z groszem zaledwie da radę.
Piter jeździć nie umie. Jemu spalanie zawsze jakieś dziwne wychodzi.
Myślę, że A8 z 4 litrowym klekotem będzie w sam raz.

To się zdecyduj, czy chcesz auto na autostradę, niekoniecznie zwrotne, czy lekki, zwinny samochód, który czasami wyjedzie na autostradę?gregski pisze:poza tym za ciezka krowa na jeden weekend..
czarne jest piękne...
mam kolejny: silnik 230 ps, TFSI, 245 v max
za dyszke sie powinno cos znalesc..

niestety niegazowalny sensownie..
za dyszke sie powinno cos znalesc..

niestety niegazowalny sensownie..
Ostatnio zmieniony 15 lip 2010, o 14:39 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
vibowit pisze: Myślę, że A8 z 4 litrowym klekotem będzie w sam raz.
tutaj masakra jesli chodzi o awaryjnosc i koszt serwisu ..
Coraz to nowe kryteria wymyślasz.gregski pisze:tutaj masakra jesli chodzi o awaryjnosc i koszt serwisu ..vibowit pisze: Myślę, że A8 z 4 litrowym klekotem będzie w sam raz.

Jeśli ma być na autostrade, do dłuższego pedałowania ponad 200, to wydaje mi się, że zdecydowanie lepiej coś z dużym silnikiem.
czarne jest piękne...
najpierw chcesz coś z dużym silnikiem, a potem A6 Ci za ciężkie (a podałeś CLa, który pewnie więcej waży).... :) Lepiej sprawdź, jakie dane fury mają opory powietrza, bo to będzie miało kluczowe znaczenie przy lataniu powyżej 200 i wtedy też może się okazać, że spalanie podawane katalogowo dla 120 nijak się ma do spalania przy Twoich prędkościach... Fura o katalogowo mniejszym spalaniu może łykać znacznie więcej przy 250, niż ta, które rzekomo ma większe...
A tak swoją drogą.. tam jest aż tak pusto, że można długo lecieć 250? Bo jak jechałem do Berlina, to tak nie za bardzo można było wiele powyżej 200 lecieć...
A tak swoją drogą.. tam jest aż tak pusto, że można długo lecieć 250? Bo jak jechałem do Berlina, to tak nie za bardzo można było wiele powyżej 200 lecieć...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, na A2 w PL jest tak pusto

no dobra, nie musi smigac 250, chodzi o to, by sie przy 200kmh nie meczyl...

no dobra, nie musi smigac 250, chodzi o to, by sie przy 200kmh nie meczyl...
gregski pisze:Azrael, foty mile widziane, bedzie kolorowiej ;) i precyzyjniej .. sedan czy nie itp.
To już zależy od wymagań których nie podałeś. Pojemność osób, bagażu itp. Jakbym sobie kupował i miał taki budżet to 330xd, sedan. Z tego co słyszałem to E46 chodzą za taką kasę.
Kolega ma takie z przebiegiem 200kkm i wygląda jak nowe, nie jak lekko używane, jak nowe.
Azrael, dobra, niech bedzie: 2 doroslych plus dziecko.. i odrobina bagazu na weekend..
w trojce raczej sie slabo mieszcze
niby tylko 194 cm wzrostu, ale tlow dlugi..
w trojce raczej sie slabo mieszcze

niby tylko 194 cm wzrostu, ale tlow dlugi..
??Azrael pisze: xd
A jest sens do takiej fury pakowania się w 4x4, które zwiększa koszt zakupu, opory na autostradę i zwiększa kosz ewentualnego serwisu/częsci?

gregski, 5-tki chyba za tyle nie kupisz. Może w Coupe lepiej? Mi się wydawało ze sporo miejsca na głowę.
Aha - E46 i nowsze BMW jako benzyny mocne tez mało palą w trasie.
W ogóle najlepsze auto na autostradę to Porsche tylko trochę nie spełnia wymagań ;)
Aha - E46 i nowsze BMW jako benzyny mocne tez mało palą w trasie.
W ogóle najlepsze auto na autostradę to Porsche tylko trochę nie spełnia wymagań ;)
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
vibowit pisze:
Myślę, że A8 z 4 litrowym klekotem będzie w sam raz.![]()
Ale to prawda jest. W tym aucie w ogóle nie czuć 270km/h. Na autostradę w sam raz.