Ty nas lepiej nie stresuj...oz pisze: póki co bądźcie gotowi na serię niespodzianek, niestety nie będą one pozytywne tej lato-jesieni

Ty nas lepiej nie stresuj...oz pisze: póki co bądźcie gotowi na serię niespodzianek, niestety nie będą one pozytywne tej lato-jesieni
rrosiak pisze: z powrotem go obniżą
Z programu PO: 3x 15 %
Znaczy VAT docelowo 45%
Raczysz żartować!?Konto usunięte pisze:W sumie powody są zrozumiałe.
vibowit pisze: to jest dobre...
nie głosować?esilon pisze:fakt, bardzo dobre, tylko na kogo przerzucic swój głos
vibowit pisze: nie głosować?
Boguś please. Aktualna sytuacja jest wynikiem zadłużania się kolejnych ekip. I ktoś musi w końcu zacząć zjadać tę żabę. Wolisz, żeby Twój Wiktor musiał spłacać nasze długi?vibowit pisze:Raczysz żartować!?Konto usunięte pisze:W sumie powody są zrozumiałe.
Zawsze znajdą się zrozumiałe powody by wydoić motłoch.
minimus pisze: gdzie Państwo Polskie publikuje swój rachunek wyników
LOLKonto usunięte pisze:Boguś please. Aktualna sytuacja jest wynikiem zadłużania się kolejnych ekip. I ktoś musi w końcu zacząć zjadać tę żabę.
Populistyczny argument. Jakie nasze? Ja żadnych długów na konto mojego syna nie zaciągałem.Konto usunięte pisze:Wolisz, żeby Twój Wiktor musiał spłacać nasze długi?
vibowit pisze: Jakie nasze?
A czy to znaczy, że mam Tuska głaskać po głowie, bo nie jest wiele gorszy od innych?esilon pisze: vibowit, wskaz prosze polityka który zrobi niekosmetyczne oszczędności, tu jest kłopot, że dopiero jak się cos kompletnie zawali to społeczeństwo "zrozumie"
Nie mam pojęcia czemu odnosisz to do Tuska i okolic. Każdy jeden po kolei był dobry - patrz załącznik. A Twoje i moje długi to są nowe wyremontowane drogi, koszt reformy emerytalnej w 1999, wszelkie inwestycje infrastrukturalne, które choć częściowo finansowane z pieniędzy unii, to jednak wymagają sporych dopłat, nasze misje "pokojowe" i wiele innych rzeczy, które są kosztowne.vibowit pisze:Populistyczny argument. Jakie nasze? Ja żadnych długów na konto mojego syna nie zaciągałem.Konto usunięte pisze:Wolisz, żeby Twój Wiktor musiał spłacać nasze długi?
Dobrze wiesz, że podobnie jak Ty i ja spłacamy rozrzutność Gierka i okolic tak Wiktor będzie spłacał zobowiązania Tuska i okolic. Bo tak to jest jak ktoś rządząc chce być dobrym wujkiem i wszystkich uszczęśliwić, bo wybory za pasem, etc., etc.
vibowit pisze: A czy to znaczy, że mam Tuska głaskać po głowie, bo nie jest wiele gorszy od innych?
Ale to są właśnie według mnie Tusk i okolice (czasowe).Konto usunięte pisze:Nie mam pojęcia czemu odnosisz to do Tuska i okolic. Każdy jeden po kolei był dobry - patrz załącznik.
Tego nie kumam. Dlaczego uważasz, że żeby zrobić cokolwiek to trzeba się zapożyczyć. Podatki które płacimy co roku nie są długiem. To kasa którą solidarnie składamy wierząc głęboko w to, że rząd ją wykorzysta jak najefektywniej. I tu pojawia się problem!Konto usunięte pisze:A Twoje i moje długi to są nowe wyremontowane drogi, koszt reformy emerytalnej w 1999, wszelkie inwestycje infrastrukturalne, które choć częściowo finansowane z pieniędzy unii, to jednak wymagają sporych dopłat, nasze misje "pokojowe" i wiele innych rzeczy, które są kosztowne.
Tak jak napisałem wcześniej, jeśli będę wiedział, że to co już płacę (specjalnie się nie wykręcając) jest odpowiednio wykorzystane to ok.Konto usunięte pisze:Łatwo jest mówić i narzekać na różne wspólne instytucje, gorzej kiedy trzeba się na nie zrzucić.
vibowit pisze: jeśli będę wiedział, że to co już płacę (specjalnie się nie wykręcając) jest odpowiednio wykorzystane to ok.
Tak, ale to mi raczej nie grozi.esilon pisze:Boguś, a jak się okaże że jest efektywnie ale i tak jest za mało to zaakceptujesz podwyzkę ?