jaki klej do uszczelek pokrywy glowicy gt97

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
namiot
2 gwiazdki
Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008
Polubił: 0
Polubione posty: 0

jaki klej do uszczelek pokrywy glowicy gt97

Post 23 lip 2010, o 21:14

witam czy ktoś wie jaki zastosować miejscowo klej(czy silikon wystarczy) do uszczelki pokrywy głowicy i w jakiej kolejności dokręcać śruby

j33mbo
5 gwiazdek

Re: jaki klej do uszczelek pokrywy glowicy gt97

Post 31 lip 2010, o 08:38

w instrukcji nie ma wyszczególnionej kolejności dokręcania tych śrub, jest siła - 10Nm
ja dokręcałem w kolejności takiej jak szpilki głowicy, czy to dobrze, to jeszcze nie wiem, bo nie odpaliłem jeszcze

z tą siłą 10Nm, to trzeba uważać, ja zerwałem jeden gwint mimo, że jej nie przekroczyłem

pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz

Post 31 lip 2010, o 10:18

namiot, zwykły silikon raczej nie. Jest w sprzedaży masa uszczelniająca Elring Dirko. Elastyczna i trwała od -50 do bodaj +400 stopni. W wielu autach stosuje się to zamiast zwykłych uszczelek (producent nie stosuje typowych uszczelek tylko tę masę).

tecno
0 gwiazdek
Auto: cbr

Post 3 sie 2010, o 22:08

oem masa uszczelniajaca lub np dirko tez da rade
Układy Wydechowe, układy dolotowe, Turbo/Supercharger, SWAP, budowa silników na zamówienie, remonty skrzyni biegów, mechanika ogólna.

http://www.tecnogarage.com
tel. 502127426
e-mail: [email protected]

carfit
3 gwiazdki
Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne

Post 3 sie 2010, o 22:37

pablonas pisze:namiot, zwykły silikon raczej nie. Jest w sprzedaży masa uszczelniająca Elring Dirko. Elastyczna i trwała od -50 do bodaj +400 stopni. W wielu autach stosuje się to zamiast zwykłych uszczelek (producent nie stosuje typowych uszczelek tylko tę masę).
uzywalismy kiedyś dirko elringa , powiem szczerze jest dobra, ale nijak to sie ma do masy z FORCH - a , ale jest chyba dwa razy drozsza

ODPOWIEDZ