Jeździć!j33mbo pisze: test na obecność CO2 wyszedł pozytywnie, innych objawów dalej brak,
jakieś propozycje ?
tego nie wiadomo,vibowit pisze: j33mbo, pozytywny oznacza, że są przedmuchy?
korek udało mi się usprawnić, tzn wywala nadmiar płynu przez korek, nie przez pokrywkęvibowit pisze: btw. Ten korek wymieniłeś na szczelny?
ten stan, który opisujesz to stan normalny czy awaryjny?vibowit pisze: U mnie silnik się nie grzał (przynajmniej według wskazówki), ale przy pałowaniu wywalało płyn chłodniczy przez zbiornik wyrównawczy - ten plastikowy, przy akumulatorze.
Przy odpalaniu na zimnym silniku w metalowym zbiorniku - tym z korkiem ciśnieniowym - było widać bąble.
po tym stanie silnik poszedł do remontu.j33mbo pisze:ten stan, który opisujesz to stan normalny czy awaryjny?
j33mbo pisze: prawie zawału dostałem, jak urwała się śruba od napinania paska od alterntora,
dojechałem do domu na akumlatorze
To chyba moje ulubione serpentynki na Jaworj33mbo pisze:
polatawszy trochę po serpentynkach
i co, zapinałeś boczury?Gump pisze:Trenowałem tam na rowerku
Gump pisze: a jeżeli się mylę to chyba się starzeję
To chyba przez to, że mam astygmatyzm nadwzroczny oka lewegorrosiak pisze: Na pewno się starzejesz, skoro nie widzisz oznaczeń drogi na mapie
Piękny odcinekrrosiak pisze: To kawałek drogi nr 28 pomięzy Załużem, a Tyrawą.
Bardzo piękny odcinekGump pisze: Piękny odcinek
możliwepablonas pisze: Sprzęgło "naprawisz" poprzez dolanie płynu hamulcowego do zbiorniczka który jest za intercoolerem.
twarde bardzopablonas pisze: Co do wody. Przewody wodne są twarde po rozgrzaniu?
to wiem, ale dzisiaj jak mnie maka ściągała do miasta, to silnik chodził co najmniej 40-50 minut, było ciepło, zero deszczu i po tym czasie wali parą z rury, ściany wylotu u dołu aż mokre,pablonas pisze: zwłaszcza rano spaliny mogą wyglądać jak "mgiełka"
Dokładnie tak. Też mnie to kiedyś przestraszyło. Przy wysprzęgliku jest bardzo delikatny wyciek i trzeba co jakiś czas dolewać. Teraz będziesz pamiętałj33mbo pisze: możliwe, czy zaraz po "wciśnięciu" mogły dochodzić dźwięki takie jakby metaliczne (myślałem, że silnik wypada w częściach na drogę)
j33mbo pisze: twarde bardzo
pablonas pisze: A po wymianie uszczelek ostatnio od razu były twarde czy dopiero ostatnio się takie zrobiły?