AMI pisze:
No dobra - nie wiem, czy ew. troche w lhd nie skomplikuje sprawy zbiornik plynu sprzeglowego/hamulcowego jesli idzie o plaszczyzne ulozenia intercoolera - to moze ew. spowodowac problemy z koegzystencja tmic z rozporka.
mam to z nowszej imprezy i w miarę fajnie się chowa, tu problemów raczej nie będzie.
AMI pisze:
Na oslode dodam, ze wszystko sie tak ladnie da ulozyc, ze nawet z rozporka nie ma problemu - przynajmiej przy intercoolerze z bug-eye'a, ale to chyba jeden z wiekszych, jakie oryginalnie wystepowaly w STI (spec c jest pewnie nieco wiekszy jeszcze, ale nie podejrzewam problemow tez)
Mam nadzieje ułożenie w bugu jest takie jak u mnie bo ten IC jeździł właśnie w tym modelu wcześniej.
AMI pisze:
Jeszcze niestety nie zrobilem zdjec, bo utknelismy troche w garazu z sasiadem - ale intercooler zalozony - mocowanie trzeba jeszcze pospawac, bo na srubach nie jest dosc sztywne, ale to juz pikus.
Zeby sobie uproscic zycie z ulozeniem intercoolera nieco skrocilismy jedynie wyjscie intercoolera laczace z przepustnica - jakies pol centymetra sciete nie przeszkadza zupelnie w porzadnym przykreceniu silikonowego/gumowego lacznika, a o wiele wygodniej wszystko ulozyc.
połączenie już mam krótkie, a prawe mocowanie planuje zrobić właśnie tak: