Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Coś niedobrego

Post 12 sie 2010, o 23:13

FUX, :-( ale moze na ognisko wpadnę

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 12 sie 2010, o 23:17

Herclis wilkomen!
Dolce far niente ;-)

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 13 sie 2010, o 00:03

Myślałem, że wydech Blitza jest głośny, ale jednak nie przebija zagrzanych RC5+... i to na tyle. :wall:

:mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 13 sie 2010, o 01:52

Chloru pisze: Szczególnie, że sami nie robią chyba żadnego sprzętu.
ale mają wpływ na to, jakiej jakości podzespoły zostaną użyte i z jaką dbałością ze sobą poskładane.. A robi to wrażenie ;-)

FUX :arrow: PW
Witek, Blitza sobie do bartka założyłeś? :mrgreen: ;-) Trzeba było brać inne klocki, które tak nie piszczą, a hamują też dobrze i są tańsze.. :-p
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 03:37

eMTi pisze: Trzeba było brać inne klocki, które tak nie piszczą, a hamują też dobrze i są tańsze.. :-p

Tylne klocki do STi tańsze od 480zł i lepsze od RC5+? :o Jakie?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 13 sie 2010, o 11:17

Emti... myslisz, ze kontroluja tez ilosc samobojstw w Foxconnie ? ;>
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 13:02

no na bank :lol: steve sam kiedyś powiedział, że kilka samobójstw na kilkadziesiąt (czy tam kilkaset) tysięcy łącznej liczby pracowników fabryki to jest wyniki poniżej średniej i że w innych ten odsetek jest większy... :wall: Anyway, prawda jest taka, że z doświadczenia wiem, że maci praktycznie w ogóle się nie sypią, czego nie można powiedzieć o PeCetach, których jakośc ewidentnie spada, bo 10 lat temu nie było tak źle, jak teraz...
Witek, prawda jest taka, że tył prawie nic nie hamuje, więc wrzucanie agresywnych klocków na tył jest totalnie bez sensu.. No chyba, że zmieniane były z przodu i z tyłu, a piszczą tylko tylnie.. A jeśli tak, to dlaczego? Bo są pewnie niedogrzane A dlaczego? bo tył prawie nic nie hamuje ;-) Polecam Hawki.. Jak chcesz agresywną mieszankę, to daj HP+ 446pln komplet, ale lepiej dać tam HPSy, które pracują już z niższych temperatur, nie pylą i nie piszczą, a hamują nie dużo gorzej, tylko mają niższą temp. maks. pracy, co w przypadku tyłu nie ma praktycznie znaczenia (oczywiście pomijając latanie na 100% przez godzinę po torze poznań).. HPSy kosztują 348pln na tył.. :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubione posty: 0

Post 13 sie 2010, o 13:19

WiS pisze:ky, rozglądałem się dzisiaj po Mieście Łodzi za Twoją Bawarą, ale nie zauważyłem - to jest coś niedobrego :oops: W ogóle jakoś mało fajnych aut tam jeździ, żadnych Bentlejów, Prosiąt, Warszaw... szarzyzna i schemat.

Niemniej - pozdrawiam :-)

PS. Ale drogi jakoś ostatnio wyrównali i poprawili - przynajmniej tam gdzie byłem (okolice Manufaktury).
Kiepsko szukałeś, bo około 20-21-ej stała na górnym parkingu w Manufakturze ;))

A poza tym owszem, mało fajnych wózków tu jeździ, chociaż parę się znajdzie. Nawet jeden Maybach, po nowojorskim alfonsie, był ;))

O drogach zaś nic nie mów. Takich wyrypów jak są u nas, trudno szukać w innych dużych miastach.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 13 sie 2010, o 13:22

ky pisze: około 20-21-ej
...to ja już śpię (starość, Panie, starość...)
ky pisze: Takich wyrypów jak są u nas, trudno szukać w innych dużych miastach.
Bluźnisz :evilgrin:

PS. Acz jechałem SUV-em, więc może nie doceniłem wszystkich uroków Ziemi Obiecanej.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 13 sie 2010, o 13:29

WiS pisze:
ky pisze: około 20-21-ej
...to ja już śpię (starość, Panie, starość...)
WiS pisze: Post 2010-08-12, 22:56

Musisz jeszcze popracować nad swoją legendą :P
WiS pisze:
ky pisze: Takich wyrypów jak są u nas, trudno szukać w innych dużych miastach.
Bluźnisz :evilgrin:

PS. Acz jechałem SUV-em, więc może nie doceniłem wszystkich uroków Ziemi Obiecanej.
Przyjedź kiedy do mnie na dzielnię, to Ci pokażę te lepsze kawałki :)

Niemniej -- za pozdrowienia dziękuję :)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 13 sie 2010, o 13:37

ky pisze: Musisz jeszcze popracować nad swoją legendą :P
Ależ skąd. Starsi ludzie, niestety, muszą w nocy często wstawać :whistle: To się w przejściu, między kibelkiem a sypialnią, czasem kliknie to i owo. :evilgrin:
ky pisze: do mnie na dzielnię
No to może, ale dojazd z mojej strony do centrum, plus rzeczone okolice M. - lepsze, niż pamiętam z poprzedniej wizyty. A Zachodnia, to już (prawie) całkiem cud-mniód ;-)

barton
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 14:15

Podobno najwięcej "egzotyków" (drogie drogowe wynalazki) jest w "Zjednoczonych Emiratach Wrocławskich" ;-)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 14:27

a tej nazwy nie słyszałem :lol: a to nie w wawie? U nas jakieś ferrarki są, prosiaków to nawet nie licze, jakieś lambo jest, z 2 astony, veyron, maseratti gt i to chyba tyle z egzotyków :-)

barton
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 15:13

eMTi pisze:a tej nazwy nie słyszałem :lol: a to nie w wawie? U nas jakieś ferrarki są, prosiaków to nawet nie licze, jakieś lambo jest, z 2 astony, veyron, maseratti gt i to chyba tyle z egzotyków :-)
Z taką nazwą zetknąłem się na forum gdzie fotografują różne wynalazki na kołach :D, ale co jest dokładnie źródłem tej nazwy to ni wiem (może kilka "egzotyków" na jednej ulicy i nie był to salon samochodowy czy zlot)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 13 sie 2010, o 16:25

Bentley Continental GT też jest bo widziałem ,a tym Astonem to nie szpanuj w Bielawce też jest jeden :razz:, że o tym iż czasami lubię sobie do Marka pojechać i pooglądać ładnie stojące Imprezki RA polecam na uspokojenie nerwów piękny widok
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 16:33

eMTi pisze: Witek, prawda jest taka, że tył prawie nic nie hamuje, więc wrzucanie agresywnych klocków na tył jest totalnie bez sensu.. No chyba, że zmieniane były z przodu i z tyłu, a piszczą tylko tylnie.. A jeśli tak, to dlaczego? Bo są pewnie niedogrzane A dlaczego? bo tył prawie nic nie hamuje ;-) Polecam Hawki.. Jak chcesz agresywną mieszankę, to daj HP+ 446pln komplet, ale lepiej dać tam HPSy, które pracują już z niższych temperatur, nie pylą i nie piszczą, a hamują nie dużo gorzej, tylko mają niższą temp. maks. pracy, co w przypadku tyłu nie ma praktycznie znaczenia (oczywiście pomijając latanie na 100% przez godzinę po torze poznań).. HPSy kosztują 348pln na tył.. :-)

Wybacz, ale uważam, że Carfit zna się lepiej niż ty. ;-) Tak, tył prawie nie hamuje. W WRXie. :-p RC5+ piszczą kiedy się nagrzeją. Zimne są ciche. Nie trzeba jechać szybko, aby się nagrzały, nawet w mieście.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 16:55

w STi też nie hamuje za bardzo, jak i w każdym samochodzie... Spytaj się jarmaja jak u niego zużycie tyłu wygląda, jak twierdzisz, że tylko WRX nie hamuje... A ja Ci tylko powiem, że akurat poprzednio jak zmieniałem kolcki (HP+ przód, HPS tył) i przelatałem na nich trochę czasu, traktując je ostro, także w górach, to po pół roku tył był praktycznie nie ruszony, a połowy przodu już nie było....

A Edwin zna się lepiej niż ja, ale on jest hardkorowym upalaczem, a z tego co czytałem, to tej mieszanki nie upalał, tylko HT-10, co do których nie miał najlepszej opinii.. A że Hawków nie sprzedaje, to jak Ci mógł je zaoferować ;-)

A wybaczać mi nie musisz - bo to Ty męczysz się z piszczeniem, pyleniem i pewnie z szybszą wymianą tarcz, a ja sobie upalam na zawodach Hawki, które hamują doskonale i słyszę pieknego boksera, a nie piszczenie klocków. No i mam dodatkowy grosz w kieszeni na paliwo. Każdy ma to, co lubi. ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 13 sie 2010, o 17:09

eMTi pisze: No i mam dodatkowy grosz w kieszeni na paliwo

i na płyn hamulcowy :-p

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 17:17

Witek,
jeździłem i na Hawk HP+ i obecnie jeźdzę na CL RC5+. Uważam, że to bardzo równorzędne klocki ze wskazaniem na Hawka HP+ (nie HPS, jest sporo słabszy !!!). Mieszanek HT nie używałem to się nie będę mondralował :-p

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 17:17

płyn hamulcowy to akurat jest w sumie tani, ok 50pln za 0,5l, taniej niż niektóre wódki :lol: Ból w tym, że do mojej fury wchodzi dokładnie 0,5, więc trzeba dokupować drugą buteleczkę, żeby prawidłowo układ napełnić z odpowietrzeniem... :-|

Grzesiu co tam będziesz młodemu tłumaczył, dla którego jak widać Carfit jest jedyną wyrocznią hamulcową (nie ujmując Carfitowi, który temat sprzętu ogarnia baaaaaaaardzo dobrze i do palców mu nie dorastamy)..

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 17:23

eMTi pisze: płyn hamulcowy to akurat jest w sumie tani, ok 50pln za 0,5l, taniej niż niektóre wódki :lol: Ból w tym, że

...Ból w tym, że tego nie da się pić :drunk:

Edwinisko rulez, to poza dyskusją...ale w Hawka powinien wejść :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 17:26

można pić, ale tylko raz :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 13 sie 2010, o 18:03

eMTi pisze: można pić, ale tylko raz
bo później masz zahamowania :mrgreen:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 sie 2010, o 18:08

eMTi pisze: i pewnie z szybszą wymianą tarcz

No nie wiem. RC5+ to nie RC6+.
eMTi pisze: w STi też nie hamuje za bardzo, jak i w każdym samochodzie... Spytaj się jarmaja jak u niego zużycie tyłu wygląda, jak twierdzisz, że tylko WRX nie hamuje...

Wiadomo, że tył hamuje mniej niż przód, ale niewątpliwie w STi hamuje znacznie bardziej niż w WRXie. Po tym co było w WRXie agresywny tył bardzo mi odpowiada. Przynajmniej auto nie staje bokiem przy byle dotknięciu hamulca na łuku.
eMTi pisze: Edwin zna się lepiej niż ja, ale on jest hardkorowym upalaczem, a z tego co czytałem, to tej mieszanki nie upalał, tylko HT-10, co do których nie miał najlepszej opinii.. A że Hawków nie sprzedaje, to jak Ci mógł je zaoferować ;-)

On jest hardkorowym upalaczem, ale wie, że ja nie jestem i dobrze doradzi. Potrzebowałem klocki na już. Poczekam, aż Hawki będą bardziej znane, na razie chciałem coś na pewno nie zawiedzie.

Pływające tarcze Ap Racing na przodzie z DS2500 to nie jest byle jaki hamulce, więc dobry tył nie zawadzi.
Grzesiek_67 pisze: Edwinisko rulez, to poza dyskusją...

:thumb: Szkoda tylko, że tak daleko siedzi. :-/

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 13 sie 2010, o 18:14

Tył faktycznie hamuje niewiele, ale im lepsze hamulce z przodu, tym też tył musi być mocniejszy. Np przy CL RC6 na przodzie, seryjny tył w prawie ogóle przestał hamować.

ODPOWIEDZ