PODZIĘKOWANIA

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Re: PODZIĘKOWANIA

Post 6 sie 2010, o 21:04

FUX pisze:Warsiawka w biesy pojechała.... ;-)
Kutno i Biała Podlaska :-p

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

j33mbo
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 7 sie 2010, o 07:49

rrosiak pisze: Byłbym zapomniał. Ogromne podziękowania dla j33mbo za zorganizowanie bieszczadzkiej super miejscówki

cieszę się, że się podobało :thumb:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 14 sie 2010, o 22:06

wielkie dzięki dla Żemola za podesłanie mi fotek z ostatniej zimy :thumb: które przy reinstalce zanikły mi i nie mogłem ich odnaleźć :x
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 16 sie 2010, o 16:51

byłbym zapomniał

dla kolegi tzd za podesłanie książki serwisowej do Żaby, baaaaaardzo się przydała

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 16 sie 2010, o 17:02

devlinowi i eMTiemu za pouczające wyklady...
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 16 sie 2010, o 17:10

FUX, ale po co Ci to japko ?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 sie 2010, o 17:59

esilon pisze:FUX, ale po co Ci to japko ?
Bo mnie lenovo i winda zaczyna wq...
1,5 roku od reinstalki, pliki, wtyczki USB, katalog ikon, i srylion innych gówien nie teges.
Dolce far niente ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 16 sie 2010, o 18:21

FUX pisze: 1,5 roku od reinstalki, pliki

:o

podobno hardkory estetyczno higieniczne raz na miesiąc dysk z systemem czyszczą

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 sie 2010, o 18:36

To jestem fleja... :oops:
Dolce far niente ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 16 sie 2010, o 20:51

FUX, bo komputera to trzeba umieć używać. :-p Moje domowe WindowsXP to działało bez zająknięcia kilka lat aż się przesiadłem na legalną kopię i ona też już z 3 lata działa. Firmowe Win7 działa już ponad 1.5 roku (jako update Visty - żeby było mu trudniej).
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 sie 2010, o 21:12

Ble, ble, ble...
To ma dzialać u laika komputerowego także.
No nie powiesz mi, że nie nie czyściłem rejestrów, ciasteczek, historii przeglądania i innych takich...

Juz wiem :-d
Komp włączałeś rza na miesiąc, stąd tak dobry wynik...
Takie kawałki to mozesz na FB zapodawać; ja nie uwierzę..
To jest drugi lub trzeci wyryp. Tak średnio co 1,5-2 lata cos sie sypie....
Dolce far niente ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 16 sie 2010, o 22:03

FUX pisze: No nie powiesz mi, że nie nie czyściłem rejestrów, ciasteczek, historii przeglądania i innych takich...

Zupełnie jak ja...
FUX pisze: Komp włączałeś rza na miesiąc, stąd tak dobry wynik...

Średnio raz na miesiąc restartowałem... bo swojego czasu sterownik karty sieciowej by Nvidia lubił się zbiesić po przekręceniu licznika.
FUX pisze: To jest drugi lub trzeci wyryp. Tak średnio co 1,5-2 lata cos sie sypie....

Niektórzy są w stanie zepsuć stalową kulkę... nawet śfienty ajpl nie pomoże ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 sie 2010, o 22:24

Chloru pisze: Niektórzy są w stanie zepsuć stalową kulkę... nawet śfienty ajpl nie pomoże
Nie kompromiyuj się.
Ja kompa uzywam do neta, poczty, Offica, faktur, nawigacji, corella sporadycznie.
Koniec. Kropka.
Nie jestem komputerowcem, informatykiem, eyc.
Mam samochody, rowery, kuchenkę indukcyjną, lodowkę i te urządzenia działają.
Pytanie: dlaczego komp do zwykłych, codziennych prac nie chce po jakimś czasie działać?
Z tą kulka to przegiąłeś... :-(
Dolce far niente ;-)

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 16 sie 2010, o 22:29

FUX pisze:...
Pytanie: dlaczego komp do zwykłych, codziennych prac nie chce po jakimś czasie działać?
...
Komputer czy system ?

Bo to dwie różne różności.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 sie 2010, o 22:42

leon pisze:
FUX pisze:...
...
Komputer czy system ?

Bo to dwie różne różności.
Miganie ekranu; nie wiadomo szmata czy karta to jedno,
a rozjeżdżanie się systemu to drugie.
Wstawanie kompa po hibernacji poł na pól. Po reinstalce nawet działa przez jakis czas.
Dla mnie to sprzedawanie niedopracowanych rzeczy na które sprzedawcy się wypinaja o serwisantach nie wspominając.
Ze zwykłej złośliwości i dyletanctwa trzymaja po 3 tygodnie sprzęt w serwisie i oddając twierdzą, że wszystko ok.

Ta sama bajka z telefonami. Do nadajnika mam 2km w linii prostej przez pola. komorka powinna bez gadania wytrzymać ca. 10 dni bez ładowania. Pada po 2-3 dniach.
To także jest w porządku?
Robią nas bez mydla i tyle, podobnie jak SIP ze swoim wunda wundawaa subaru diesel.
Jeździć gawiedź nie potrafi... :roll:
Dolce far niente ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 16 sie 2010, o 23:41

Nie rozumiem Was. Mój Dell ma trzy lata. Przez ten czas padł mi dysk i zabiłem jedną klawiaturę. Dwa lata temu robiłem reinstalkę, bo szlag trafił dysk. XP wciąż działa wciąż i łachy nie robi, mimo tego, że klikam weń średnio 8-12 godzin dziennie (pracuję na nim i używam w domu). Jako że mam local admina, instaluję przeróżne śmiecie na nim, do tego różne inne spływają mi z domeny. Nie chce paść.

r.

PS. Jestem administratorem, ale nie od windowsów, na tych ostatnich znam się średnio na jeża ;)
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sie 2010, o 00:36

FUX pisze: Nie kompromiyuj się.
Ja kompa uzywam do neta, poczty, Offica, faktur, nawigacji, corella sporadycznie.
Koniec. Kropka.

Fux zupełnie niezłośliwie... wpadłeś na pomysł, że albo masz pecha albo to co napisałeś Cię przerasta ? Obecny Win7 na jakiejś budżetowej Toshibie ma właśnie 3,5 dnia uptime i nic mu nie dolega. To już druga taka Toshiba, poprzednia miała problemy z taśmą do matrycy i poszła do serwisu. Zabiłem też jedną klawiaturę. Komputer używany od 8 do kilkunastu godzin dziennie.
FUX pisze: Ta sama bajka z telefonami. Do nadajnika mam 2km w linii prostej przez pola. komorka powinna bez gadania wytrzymać ca. 10 dni bez ładowania. Pada po 2-3 dniach.
To także jest w porządku?

Skąd masz pewność, że nie masz innego nadajnika w pobliżu i Twój telefon próbuje się przepinać między nimi ? Wyłączyłeś tryb 3G ? Siedzisz przez 10 dni non-stop w domu ? ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 17 sie 2010, o 00:48

ky pisze: Mój Dell ma trzy lata.
bo dell jest zarypisty. Mam Inspirona 6400 i ten lapek zniósł bardzo dużo przez 3.5 roku. Bateria już nie daje mocno rady, ale poza tym jest całkiem ok. Vista 2.5 roku na niej działała, aż jej nie wysadziłem osobiście.

Na piecu przeinstalowywałem ostatnio XP Pro po 3 latach. Zaczynał mulić a mi się nie chciało sprawdzać dlaczego, poza tym płyta główna padła i dysk zmieniłem na wszelki.

Nie takie to złe. ;-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sie 2010, o 07:24

Chloru pisze: Obecny Win7 na jakiejś budżetowej Toshibie ma właśnie 3,5 dnia uptime i nic mu nie dolega.
Oki. Ale XP z rok po zakupie/reinstalce także chodzi. Później zaczynają się schody. Nie wgrywam co chwilę jakiś gierek, programików po to, aby je za kilka dni wyrzucić z dysku. Antywirus jak i wszystkie pozostałe programy sa legal, więc tym bardziej powinno to banglać.
O szmacie to mi pisać się nie chce, bo to standard i raczej nie powinien mieć wplywu na rozjeżdżanie się systemu.
jeszcze jakieś pomysły, co mnie przerasta? ;-)
Chloru pisze: Skąd masz pewność, że nie masz innego nadajnika w pobliżu i Twój telefon próbuje się przepinać między nimi ? Wyłączyłeś tryb 3G ? Siedzisz przez 10 dni non-stop w domu ?
Ustawione na gsm. Drugi telefon leży na półce.
Dolce far niente ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 sie 2010, o 11:44

FUX pisze: Oki. Ale XP z rok po zakupie/reinstalce także chodzi. Później zaczynają się schody. Nie wgrywam co chwilę jakiś gierek, programików po to, aby je za kilka dni wyrzucić z dysku. Antywirus jak i wszystkie pozostałe programy sa legal, więc tym bardziej powinno to banglać.
O szmacie to mi pisać się nie chce, bo to standard i raczej nie powinien mieć wplywu na rozjeżdżanie się systemu.
jeszcze jakieś pomysły, co mnie przerasta? ;-)
Nie wiem co robisz. Ja np. nie uzywam antywirusa... i XP/Vista/W7 po roku dzialaja zupelnie normalnie. To, że jakis soft masz legalny wcale nie oznacza, ze bedzie dobrze dzialal.
Fux pisze:
Ustawione na gsm. Drugi telefon leży na półce.
To co z tym nadajnikiem? Wykluczyles, ze wina nie lezy po stronie operatora (drugi nadajnik i przepinanie sie miedzy nimi)? Z karta innej sieci przy dobrym zasiegu jest to samo ? Co to za telefon ?

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 17 sie 2010, o 11:49

Moja Vista na stacjonarnym ma już coś koło 5 lat od instalacji i działa. A śmiecia instaluję od cholery.

Japko tez się da zwiesić albo zepsuć.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 17 sie 2010, o 12:29

no proszę. my pewnie też nie umiemy używać łindows, bo regularnie co 2 lata musi być nowa instalacja. od 4 lat są XP, które uznaję za bardzo stabilne (w porównaniu z poprzednimi wersjami) i już raz szły pod nóż.

podejrzewam, że wszystko zależy od softu i sposobu użytkowania. te komputery z XP są do Adobe i Corel + poczta/internet. i co? i po dwóch latach komp już tak muli i się wygłupia, że trzeba użyć noża. to nie jest wina hardware, bo po pełnej reinstalacji wszystko działa lepiej. :whistle:

według mnie jedna z przyczyn jest taka, że są takie cudowne firmy, jak Corel właśnie, ale też HP, które bardzo dokumentnie zapieprzają Windows'a. lepiej niż wiele "śmieci" shareware'owych.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 17 sie 2010, o 12:34

damaz, w moich osobistych doświadczeniach nowsze wersje Windowsa są pod tym względem zdecydowanie lepsze niż XP. XP się u mnie zaśmiecało z czasem.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 17 sie 2010, o 12:47

Windows 7 ćwiczę od kilku miesięcy. na razie wrażenie pozytywne, poza jakimś pop.... zarządzaniem siecią. tablet USB czasem wariuje, ale to wygląda na problem niezaktualizowanych sterowników.

esilon
6 gwiazdek

Post 17 sie 2010, o 12:52

damaz pisze: Windows 7 ćwiczę od kilku miesięcy

ja też, jest nawet fajnie poza tym, że na 64bit nie wszystko dotychczasowo uzywane chciało sie normalnie zainstalować, ze sterownikami do niektórych sprzętów drukujących to była katorga

ale jakos się udało i działa

mimo wszystko ulepszenia zazwyczaj denerwuja, np program pocztowu windows mail wkurza mnie niemiłosierni, outlook którego juz nie ma w serii był przyjemniejszy ;-)

ODPOWIEDZ