vibowit pisze: mam problem z wodą skraplającą się na ścianach komina.
A na czym polega dokładnie ten problem, bo u moich rodziców jest tak samo i ojciec jakoś nigdy nie nazywał tego zjawiska problemem?
vibowit pisze: mam problem z wodą skraplającą się na ścianach komina.
Bo masz instalację kominowa do d...vibowit pisze:rrosiak, problem polega na tym, że jak komin mam szczelny, to mi zalewa piec. Gdy go rozszczelnię, to pieca mi nie zalewa, ale muszę wodę łapać do wiadra.
Hmmm, u rodziców na pewno nie ma problemu z zalewaniem pieca, a i wiader żadnych nie ma. Jedyne co mnie wkurzało to odgłos kapiącej wody w nocy, ale wyłożenie dna komina pianką rozwiązało sprawę.vibowit pisze:rrosiak, problem polega na tym, że jak komin mam szczelny, to mi zalewa piec. Gdy go rozszczelnię, to pieca mi nie zalewa, ale muszę wodę łapać do wiadra.
Tyle to i ja wiem.FUX pisze:Bo masz instalację kominowa do d...
"Ja wiem co się zepsuło, samochód się zepsuł"...FUX pisze:Bo masz instalację kominowa do d...
Znaczy że kondensacyjny Ci się zrobił? ;))) A nie idzie przerobić wkładu, żeby był odpływ kondensatu?vibowit pisze: Ja mam zwykły komin i mam problem z wodą skraplającą się na ścianach komina.
Straszny materialista z Ciebie.FUX pisze:Kiedy i jaki budżet?![]()
TakKonto usunięte pisze:Vibek, ciągniesz jednocześnie tym kominem powietrze do pieca?
To jest piec kondensacyjny.ky pisze:Znaczy że kondensacyjny Ci się zrobił? ;))) A nie idzie przerobić wkładu, żeby był odpływ kondensatu?
To w jakim sensie Ci zalewa piec? Bo komorę spalania chyba nie?vibowit pisze: To jest piec kondensacyjny.
Kondensat jest odprowadzany innym przewodem z innego miejsca.
A jak gruby jest ten wężyk? U mnie odprowadzający skropliny jest taki sam jak odprowadzający w pralce. Trudno mi sobie wyobrazić, żeby taki się zapowietrzył.vibowit pisze:miejsce skad odprowadzana jest skraplająca się woda to coś na kształt miski z której wężyk odprowadza tę wodę. Przy intensywnym użytkowaniu, wąż nie wyrabia (najprawdopodobniej się zapowietrza) i woda przelewa się wierzchem i leje się po podzespołach.
Konto usunięte pisze: esilon, a nie można zaraz po wyjściu ze ściany dać kolanka i do góry?
vibowit pisze: esilon, mój sąsiad z bliźniaka ma.
Skarżył się na piec, na sam komin nie. Mogę dopytać.
Na piecu masz ustawienie, co ma być priorytetem.esilon pisze: nie wyrabia mu z przepływowym podgrzewaniem wody
Dzi.. FUX, wiem, że to jest nieprawidłowe, bo inaczej bym o tym nie pisał.FUX pisze:To nie jest prawidlowe. Widocznie ktoś Wam zły przewód kominowy zainstalowal...
vibowit pisze: Esi, sąsiad zdaje się ma piec 24kW
mhm, ale priorytet w przepływowym może nie wystarczyć dla np 5 osób jednocześnie kąpiących się i zmywającej po kolacji gosposiFUX pisze: Na piecu masz ustawienie, co ma być priorytetem.
Rozumiem, że wszyscy są jednej wannie włącznie z gosposią i naczyniami...esilon pisze: ale priorytet w przepływowym może nie wystarczyć dla np 5 osób jednocześnie kąpiących się i zmywającej po kolacji gosposi
tadeklodz pisze: dla takiego jednoczesnego wydatku ciepłej wody 21kW to zbyt mało
FUX pisze: Rozumiem, że wszyscy są jednej wannie włącznie z gosposią i naczyniami...
FUX pisze: a na kiego Ci przeplywowy podgrzewacz CWU?