PSY
Re: PSY
Fux, coś w tym jest, ciągnie bydle jak cholera. Aż mi ścięgna chyba rozwalił. Jak szarpnie do innego bydlaka, to co wam będę mówił, TIR by uciągnął.
Nienawidzi innych psów, poza tym ideał.
mam siodło.
Nienawidzi innych psów, poza tym ideał.
mam siodło.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Arno pisze: Fux, coś w tym jest, ciągnie bydle jak cholera. Aż mi ścięgna chyba rozwalił. Jak szarpnie do innego bydlaka, to co wam będę mówił, TIR by uciągnął.
Oj, nie słucha Pancia

Kolczatka, halter, nic nie działa, był tez tresowany przez dobrego tresera i z nim NIE ciagnal.
Poza tym siada, przychodzi, leżyć robi.
Rasa Hovawart - uwaga nie kupować bez rozmowy z moją żoną. Rasa jest zniszzona przez bezmyślny chów i zrobiły się nioeopbliczalnie agresywne. 9Tak jak kiedyś wilczury - czyli owczarki alzackie). Co ciekawsze :abradory zrpobiły się agresywne i z lekka trącone.
A do miasta, do mieszkania to najwyżej coś małego, co dobrze znosi samotność w murach. Pamietać trzeba, że nie zawsze się chce wstawać o szóstej, żeby wyjść z psem na wucher, zadymkę, noc listopadową.....
Potem ludność wywala te psy do lasu.
Poza tym siada, przychodzi, leżyć robi.
Rasa Hovawart - uwaga nie kupować bez rozmowy z moją żoną. Rasa jest zniszzona przez bezmyślny chów i zrobiły się nioeopbliczalnie agresywne. 9Tak jak kiedyś wilczury - czyli owczarki alzackie). Co ciekawsze :abradory zrpobiły się agresywne i z lekka trącone.
A do miasta, do mieszkania to najwyżej coś małego, co dobrze znosi samotność w murach. Pamietać trzeba, że nie zawsze się chce wstawać o szóstej, żeby wyjść z psem na wucher, zadymkę, noc listopadową.....
Potem ludność wywala te psy do lasu.
Arno, nie ma takiej rasy jak wilczur czy owczarek alzacki
..Owczarek alzacki to po prostu inne określenie, bardziej poprawnej politycznie w okresie powojennym, psa rasy owczarek niemiecki, kiedy to nic co niemieckie i mające związek z Niemcami nie było mile widziane.
Określenia owczarek alzacki najczęściej używali Anglicy i Rosjanie. I dlatego w okresie PRLu w Polsce nazwa "alzacki owczarek" była stosowana bardzo często i gdzieniegdzie pokutuje do dzisiaj.

..Owczarek alzacki to po prostu inne określenie, bardziej poprawnej politycznie w okresie powojennym, psa rasy owczarek niemiecki, kiedy to nic co niemieckie i mające związek z Niemcami nie było mile widziane.
Określenia owczarek alzacki najczęściej używali Anglicy i Rosjanie. I dlatego w okresie PRLu w Polsce nazwa "alzacki owczarek" była stosowana bardzo często i gdzieniegdzie pokutuje do dzisiaj.
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
jmiciuk
- 2 gwiazdki
- Auto: Narazie jezdzę rowerem :)
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No to się zgadza - zwlaszcza w ostatnie mocne opady - bez kurtki przeciwdeszczowej ani rusz. Mojemu psu nie robi roznicy czy pada czy nie - spacer ma się odbyc bez względu na wszystko. I o tym trzeba pamietac zwlaszcza w mieszkaniu w blokach. Dlatego trzeba przemyslec dobrze. No i jesli do mieszkania w centrum to raczej mało aktywnego piecha
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Niedługo owczarka niemieckiego przechrzczą na "skoliozowatego".
Kiedyś będę miał owczarka. jak nie niemieckiego, to berneńskiego. Ale najpierw muszę skombinować sobie jakiś mały domek. z gigantycznym garażem. i jeszcze większym reaktorem niedaleko.
Kiedyś będę miał owczarka. jak nie niemieckiego, to berneńskiego. Ale najpierw muszę skombinować sobie jakiś mały domek. z gigantycznym garażem. i jeszcze większym reaktorem niedaleko.
No to Bergen polecam Kartuzy, Wejcherowo, żarnowiec, Gdynię...
Niezależnie od tego jaką rasę będziecie kupować, pamiętajcie, że chodowcy to często ludzie bez skrupułów. W Związku Kynologicznym nikogo nic nie obchodzi i tam nie pytać, bo polecą swoich. Trzeba robić rozeznanie bardzo głębokie przed kupnem, żeby pies nie był chory i pod żadnym pozorem nie kupować w internecie
Niezależnie od tego jaką rasę będziecie kupować, pamiętajcie, że chodowcy to często ludzie bez skrupułów. W Związku Kynologicznym nikogo nic nie obchodzi i tam nie pytać, bo polecą swoich. Trzeba robić rozeznanie bardzo głębokie przed kupnem, żeby pies nie był chory i pod żadnym pozorem nie kupować w internecie
Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, o 19:25 przez Arno, łącznie zmieniany 1 raz.
Wiem Kruszynie o tym, ale co za różnica, tak między nami, w tym przypadku i tak wszyscy wiemy o jaką rasę chodzi.Kruszyn pisze:Arno, nie ma takiej rasy jak wilczur czy owczarek alzacki![]()