Cena duzgo przeglądu po 105000km?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Cena duzgo przeglądu po 105000km?
Pytanie jak w temacie możecie się pochwalić ile ~kosztuje taki przegląd np w ASO? Interesuje mnie cena dla Imprezy WRX 2002 USA. Znalazłem na stronie SIP że maksymalnie ok ~3000 tylko zapomnieli napisać co za tą cenę otrzymujemy. Dzwoniłem dzisiaj do ASO Zasada ale pani odbierająca telefony nie wiedziała ... ba była zdziwiona że taki cennik mają na stronie. Miał do mnie oddzwonić konsultant serwisowy ale nie zdążył. Konkretnie chciałbym wiedzieć czy owe 3000zł to cena samej usługi czy ta cena zawiera materiały eksploatacyjne takie jak części potrzebne przy wymianie rozrządu, oleje, filtry, płytki zaworowe itd?
Re: Cena duzgo przeglądu po 105000km?
u nas na wsi, jak coś kosztuje X do wersji EU to do wersji USA 3-10 razy więcej.
proszę podać VIN, ale ja tylko cenę przeglądu, proszę podać VIN, po ile ten kubek? proszę podać VIN

proszę podać VIN, ale ja tylko cenę przeglądu, proszę podać VIN, po ile ten kubek? proszę podać VIN

ech... tego się spodziewałem. Nikt mnie nie pytał o vin, wiem że do dokładnej wyceny cen części potrzebny jest vin. Nie chcę też bawić się w aptekę. Chodzi mi o to czy owe 3000zł to jest ceną za usługę czy zawiera jakieś materiały/części eksploatacyjne jeżeli tak to jakie?
GT III pisze: Chodzi mi o to czy owe 3000zł to jest ceną za usługę czy zawiera jakieś materiały/części eksploatacyjne jeżeli tak to jakie?
forum nie jest najlepszym miejscem na szukanie odpowiedzi na to pytanie ponieważ serwis będzie miał na ten temat swoje zdanie, być może takie samo jak forumowe porady.
po tym wstępie zaryzykuję: 3000 to będzie z częściami, olejami itp.
GT III, zastanowiłabym się czy ASO to na pewno najlepsze rozwiązanie... bo na pewno nie najtańsze.
Generalnie (z tego co wiem), to ceny przeglądów w ASO są narzucone przez Centralę, więc jeśli przy przeglądzie nie wyjdą jakieś dodatkowe kwiatki to ta cena powinna się zgadzać. Z moich doświadczeń przy przeglądach wynika, że ta "katalogowa" cena zawiera wszystkie podstawowe materiały eksploatacyjne.
Generalnie (z tego co wiem), to ceny przeglądów w ASO są narzucone przez Centralę, więc jeśli przy przeglądzie nie wyjdą jakieś dodatkowe kwiatki to ta cena powinna się zgadzać. Z moich doświadczeń przy przeglądach wynika, że ta "katalogowa" cena zawiera wszystkie podstawowe materiały eksploatacyjne.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
A ja uważam, że ponieważ kwota jest dosyć znacząca (przynajmniej dla mnie), warto poświęcić chwilę, spisać na kartce co powinno wejść w zakres takiego przeglądu. Później telefon w łapkę i dzwonimy. Tylko ważne, żebyś porównywał jabłka z jabłkami, czyli pytał co konkretnie wchodzi w zakres przeglądu. Bo np. regulacja zaworów może znacząco podnieść/obniżyć cenę.
Spis firm masz w katalogu (ASO, 4Turbo, Bajeczna, Józefów, itp, itd)
Spis firm masz w katalogu (ASO, 4Turbo, Bajeczna, Józefów, itp, itd)
Tak wiem że ASO to nie najlepszy wybór ale mieszkam w zapomnianym zakątku tego pięknego kraju i w okolicy mam tylko ich. Na domiar złego oni robią mercedesy a Subaru to tak z boczku mają. Chyba że rozglądnę się za alternatywnym serwisem w Krakowie w końcu to tylko 200km.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
A Nowy Sącz i carfit?GT III pisze: Tak wiem że ASO to nie najlepszy wybór ale mieszkam w zapomnianym zakątku tego pięknego kraju i w okolicy mam tylko ich. Na domiar złego oni robią mercedesy a Subaru to tak z boczku mają. Chyba że rozglądnę się za alternatywnym serwisem w Krakowie w końcu to tylko 200km.
Do Sącza mam 136 km
dzięki! Szczerze to nawet chyba lepiej żeby to nie było ASO oni podobno nie potrafią/nie mogą podpiąć amerykańca pod komputer.

- Godlik
- 6 gwiazdek
No to chyba nie musisz już więcej szukać ;)GT III pisze: Do Sącza mam 136 km dzięki!
GT III pisze: oni podobno nie potrafią/nie mogą podpiąć amerykańca pod komputer.
To jest jakaś mega bzdura.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a ja pamiętając różne perypetie kiedyś, potrafię sobie wyobrazić taką sytuacjęAzrael pisze: To jest jakaś mega bzdura.

- kupiłemimprezeGT
- 2 gwiazdki
- Auto: IMPREZA GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
a jaka jest podstawowa katalogowa cena przeglądu na 150 000 km przebiegu dla GTka z 2000r ???
żadne jakieś dodatkowe atrakcje tylko minimum ?
http://www.subaru.pl/docs/przeglady_okresowe_2010.pdfkupiłemimprezeGT pisze:a jaka jest podstawowa katalogowa cena przeglądu na 150 000 km przebiegu dla GTka z 2000r ???
nie ma takiej opcji :) prawdopodobnie miedzy 1000-1500
Takiej informacji udzielił mi kiedyś konsultant serwisowy ASO Zasada.Azrael pisze:GT III pisze: oni podobno nie potrafią/nie mogą podpiąć amerykańca pod komputer.
To jest jakaś mega bzdura.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- kupiłemimprezeGT
- 2 gwiazdki
- Auto: IMPREZA GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
W cenie olej filtr ol. coś jeszcze ?GT III pisze:.. prawdopodobnie miedzy 1000-1500kupiłemimprezeGT pisze:a jaka jest podstawowa katalogowa cena przeglądu na 150 000 km przebiegu
jaki olej do silnika leją w ASO ?
Best of the BestAzrael pisze: Lotos![]()

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Z tego co wiem, to zawsze oprócz zgodnego z aktuanie obowiązującą umową z jakąś tam firmą olejową, ASO mają też inne oleje i powinna być możliwość wyboru.kupiłemimprezeGT pisze: jaki olej do silnika leją w ASO ?