Ile coś w miarę rozsądnego może kosztować? Ktoś się coś zna, ma, używa? Porady wszelkich mądrali na forum, którzy coś o tym wiedzą mile widziane
Quada trza qupić!!!
Quada trza qupić!!!
Przyjaciółka chce kupić na urodziny swojemu mężu quada - używanego oczywiście. Mam jej doradzić a o quadach mam takie pojęcie jak o haftowaniu.
Ile coś w miarę rozsądnego może kosztować? Ktoś się coś zna, ma, używa? Porady wszelkich mądrali na forum, którzy coś o tym wiedzą mile widziane
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 
Re: Quada trza qupić!!!
nie żebym był specjalistą, ale dobrze by było wiedzieć jaki to ma być quad: sportowy (napęd tylko na tył) czy przeprawowy (idealny do taplania się w błocie)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- kupiłemimprezeGT
- 2 gwiazdki
- Auto: IMPREZA GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Barthol, To dorosły facet jest także ten quad to będzie mu potrzebny:
a) rozrywkb) użytkowo - coś w luźnej rozmowie owo - lubi sobie pojeździć w terenie, bo mieszka za Warszawą i ma w okolicy kupę terenu. Na pewno nie jakoś ekstremalnie, bez topienia, dzikowania, etc.,
wspominał, że podobno do niektórych quadów można doczepić pług i w zimie śnieg zgarniać. A ma w zimie co zgarniać, bo razem z żoną ma ośrodek jeździecki i sporo dróżek do odśnieżania.
Dobrze byłoby aby miał napęd na cztery kopyta ale to pewnie dużo drożej
kupiłemimprezeGT, Jeżeli chodzi o budżet to dopiero i ja i przyjaciółka chcemy się zorientować.
a) rozrywkb) użytkowo - coś w luźnej rozmowie owo - lubi sobie pojeździć w terenie, bo mieszka za Warszawą i ma w okolicy kupę terenu. Na pewno nie jakoś ekstremalnie, bez topienia, dzikowania, etc.,
wspominał, że podobno do niektórych quadów można doczepić pług i w zimie śnieg zgarniać. A ma w zimie co zgarniać, bo razem z żoną ma ośrodek jeździecki i sporo dróżek do odśnieżania.
Dobrze byłoby aby miał napęd na cztery kopyta ale to pewnie dużo drożej
kupiłemimprezeGT, Jeżeli chodzi o budżet to dopiero i ja i przyjaciółka chcemy się zorientować.
QWuady to rzecz potworna. Bo gdzie nimi jezdzic? No jedynie po bezdrożach. A co to są te bezdroża? A to nasza okolica, tam gdzie wszyscy mieszkamy, pola, lasy, zagajniki. Jeżdżą pełnym gazem, ryj ziemię... to są ślady na wieczność, chyba że się zaora. i głośne jak cholera.
Podobno dają radość z jazdy, ale czy istotnie jest tym gdzie w Polsce jeździć nie niszcząc otoczenia?
Podobno dają radość z jazdy, ale czy istotnie jest tym gdzie w Polsce jeździć nie niszcząc otoczenia?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
He he odezwał się ten co ostatnio jeździł 300 konnym stijem co nie należy do najcichszych samochodów a do tego za każdym razem jak dodawał gazu to zieloni dostawali szału a biedne foczki zdychały z nadmiaru gazówArno pisze: głośne jak cholera.
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
mały 5150 pisze: Barthol, To dorosły facet jest także ten quad to będzie mu potrzebny:
No to może coś takiego (w ten deseń):
http://www.scigacz.pl/Yamaha,Grizzly,YF ... 12507.html
Ale to już niech wypowiedzą się eksperci, którzy mają do czynienia z tymi pojazdami, bo marek sporo i różnych.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Ktoś tym foczkom kazał się obżerać fasolką ?Piter 35 pisze: He he odezwał się ten co ostatnio jeździł 300 konnym stijem co nie należy do najcichszych samochodów a do tego za każdym razem jak dodawał gazu to zieloni dostawali szału a biedne foczki zdychały z nadmiaru gazów
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
żeby było proeko musi być czterołap ten quad, wtedy zapinamy foczki i ciągniemy gdzieś gdzie będzie im dobrze. np. biegun polarny, albo siedziba zielonych.Chloru pisze: Ktoś tym foczkom kazał się obżerać fasolką ?
z tą uwagą, że jeżeli to foczki spod remizy, to musi to być szybki quad
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
będziesz się tymi neonami jak dźedaj odganiać od drechów, czy liczyć na to, że im się łapy będą ześlizgiwać ze skóryBergen pisze: neony i skórę.
- KonSTi
- 3 gwiazdki
- Auto: Rarrrr!
Arno nie martw się o przyrodę, niedaleko mamy świetne miejsce do jeżdżenia bez szkody dla ludzkiego ucha i przyrody, można podzikować, potaplać się w błocie i naprawdę dać czadu, nie mordując dziewic i nie paląc wiosek.Pozatym osoba dla której ów pojazd ma byc to rozsądny człowiek-myślący. 
In the end,it's not the years in your life that count.It's the life in your years.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Z kim Wy się teraz zadajecie...!?KonSTi pisze: osoba dla której ów pojazd ma byc to rozsądny człowiek-myślący.
Zdecydowanie do takich zastosowań jakie Mały wymienił nadaje się Yamaha Grizzly, którą podlinkował Barthol. Z tym, że koszt zakupu niemały
A i jeszcze 1, mój mechanik od motocykla zawsze się zżyma, że ludzie kupują te 4 napędowe quady i myślą, że to jest sprzęt do upalania, a potem są zdziwieni , że się toto psuje
A i jeszcze 1, mój mechanik od motocykla zawsze się zżyma, że ludzie kupują te 4 napędowe quady i myślą, że to jest sprzęt do upalania, a potem są zdziwieni , że się toto psuje
pfffffffff.bez sensu.KonSTi pisze: można podzikować, potaplać się w błocie i naprawdę dać czadu, nie mordując dziewic i nie paląc wiosek
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
mógłbym polecić Hondę Rincon TRX680
znam kilka osób, które użytkują ten model i sobie chwalą
wiadomo że trzeba dbać o sprzęt (wymiany oleju itd.), ale świadomi użytkownicy Subaru coś o tym wiedzą
dla spragnionych wiedzy nt. ATV: http://www.atvpolska.pl/forum/
znam kilka osób, które użytkują ten model i sobie chwalą
wiadomo że trzeba dbać o sprzęt (wymiany oleju itd.), ale świadomi użytkownicy Subaru coś o tym wiedzą
dla spragnionych wiedzy nt. ATV: http://www.atvpolska.pl/forum/
Lucek, też patrzyłem na te Grizzly fajne są, opinie mają podobno dobrą. I pojeździć i coś nim porobić, podobno wół do roboty np. taki Grizzly 350 4WD ale drogi
jak diabeł
nowy prawie 30 koła, zatem nawet używanego nie kupi się tanio.
jak diabeł