Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Re: Telefony, telefony...

Post 21 wrz 2010, o 22:06

Arno, sprawdź sobie dla pewności zasięg. Kup w kiosku/stacji/sklepie starter Play Fresh za 9 zł i przetestuj. Żebyś później nie klął i nie rzucał bluzgów m.in. na mnie ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 21 wrz 2010, o 22:55

Godlik, super pomysl. dzieki!
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 22 wrz 2010, o 00:15

Arno, sprawdź, czy przypadkiem nie jest tak jak w iPhonie - przytrzymaj klawisz danej litery, która występuje w PL w wersji z ogonkiem i poczekaj, czy się nie rozwinie menu... A jak chcesz tryb słownikowy, to ustawienia->ogólne->klawiatura i tam autokorekta i sprawdzanie pisowni...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 wrz 2010, o 07:28

Żona przeprasza, ale śpi zaniemogło biedactwo a iPad u niej. Więc sprawdzę dopiero wieczorową porą.
Tam jest w tym iPadzie świetny poradnik w bookmarksach, napisany dla idiotów.
Nie mogłem sam dotrzeć do tego jak się kursor przenosi. A tu panie takie buty, że naciskasz dłużej na miejse gdzie ma być, pojawia się taka lupa i w tej lupie dokładnie go przenosisz. Dość proste a nie oczywiste.
Najwyraźniej, żeby sprawnie się tym posługiwać, to nie tak jak w komputerze, które już znamy wszyscy, jedni lepiej inni gorzej, to trzeba poczytać ten prosty przewodnik.
Najlepsze, że żonie się spodobał, co więcej lżejszy jest ze trzy razy do dziesięciu od komputera.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 22 wrz 2010, o 07:41

Ale netu nie przegląda, tak?
Dolce far niente ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 wrz 2010, o 11:23

Arno, działa to to właśnie jak iPhone, więc jak byś kiedyś w przyszłości się zastanawiał, to wiesz, czego się spodziewać i czym to się je..
Arno pisze: Dość proste a nie oczywiste.
Najwyraźniej, żeby sprawnie się tym posługiwać, to nie tak jak w komputerze, które już znamy wszyscy, jedni lepiej inni gorzej, to trzeba poczytać ten prosty przewodnik.
to jest typowe dla appla, zwłaszcza dla systemu OS X.. Tzn jeśli ktoś przez kilkanaście lat grzebał w windowsie, to na niektóre rzeczy ciężko wpaść, bo potrafią być tak ekstremalnie trywialne, że nigdy by się na to nie wpadło, mając w głowie całe doświadczenie z microsoftem. A jak ktoś używa tego jako pierwszego systemu, to się w 5 sekund wszystkiego sam uczy.. Takie dla przykładu durne "bezpieczne usuwanie urządzeń" (do odpinania pendrive'ów itp)... w winie musisz znaleźć w pasku system tray'a odpowiednią ikonkę, kliknać ją, wybrać bezpieczne usuwanie, wybrać urządzenie do usunięcia i kliknąć.. A w OS X? bierzesz ikonkę danego urządzenia z pulpitu i przeciągasz do kosza... i tyle :-) Instalowanie programów? przeciągasz ikonkę programu do katalogu aplikacji i... tyle :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 22 wrz 2010, o 11:42

eMTi, to co opisujesz to problem starych urzadzeń z USB 1.1. Ich usunięcie bez odmountowania sprawiało czasem problemy (gubiły sie pliki) od lat wielu nie wystepuje.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 22 wrz 2010, o 11:50

Chloru, chyba, że wyszarpiesz usba w trakcie pisania po nim.
czarne jest piękne...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 22 wrz 2010, o 11:53

vibowit, no tak tak... ciekawe jak na to zareaguje Śfienty Ajpl albo inne BSD ;)

tom669
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 22 wrz 2010, o 12:45

Chloru pisze:eMTi, to co opisujesz to problem starych urzadzeń z USB 1.1. Ich usunięcie bez odmountowania sprawiało czasem problemy (gubiły sie pliki) od lat wielu nie wystepuje.
nie do końca tak jest :cofee:
takie urządzenia jak przenośne dyski lepiej odłączać bezpiecznie usuwając, inaczej głowice zostają "na powierzchni" dysku a nie w swoim doku (czy jak to nazwać)
coś jak ramię gramofonu nad płytą winylową

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 22 wrz 2010, o 13:41

Chloru pisze:ciekawe jak na to zareaguje Śfienty Ajpl
x_x

(chociaż przez te parę lat mogli coś poprawić :))

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 wrz 2010, o 15:36

Chloru pisze: eMTi, to co opisujesz to problem starych urzadzeń z USB 1.1. Ich usunięcie bez odmountowania sprawiało czasem problemy (gubiły sie pliki) od lat wielu nie wystepuje.
to chyba jest bardziej tak, jak napisał tom669... Os X od razu rozpoznaje, czy dysk był poprawnie odmontowany na kompie, z którego został odłączony...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 wrz 2010, o 15:51

eMTi, Windows 7 i Linuxy też. NMPP ICMPTZ ? :mrgreen:

tom669
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 23 wrz 2010, o 13:43

a mój stary SE k550i nie chce się zsynchronizować z kontem :-|
na razie noszę dwa telefony, do starego włożyłem drugą kartę sim , i stopniowo sobie przenoszę numery, niektóre nie...
jak będe miał sztywne łącze i trochę czasu to spróbuję SE PC Companion :roll:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Human Rights or Copyrights?

Post 23 wrz 2010, o 13:50

tom669, kurczę. Wykonywałem tę operację 2 czy 3 razy i poszło gładko. Nie mam teraz pod ręką telefonu, na którym mógłbym to przetestować.
czarne jest piękne...

tom669
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 23 wrz 2010, o 14:11

vibovit nie ma ciśnienia, mam go ponad 3 lata, styrany niemiłosiernie już jest i może już w nim coś szwankować-jak przeglądam na nim neta(w trochę szczątkowej formie, ale zawsze...)to często nie chce się połączyć, a po chwili już chce...
dzięki tobie chociaż założyłem sobie konto w gmailu(mam nadzieję, że tego nie zapomnę :giggle: )

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2010, o 15:55

W Playu dobry numer - dzwoni do mojej żony świagier i mnie pyta - Ty co to za muzyka gra, jak się czeka.
Osz ty, se myślę, dzwonię do konsultanta. I pytam go, co to panie kochany za muzyka jest, jak raz.
I czy można ten badziew usunąć.
Możńa mówi, i kod podaje. To ja pytam, a czy taka usługa to jest bynajmniej w kwestii kasiory płatna?
Po pierwszym darmowym miesiącu jest.
I dopóki złośliwy świagier się nie przypierdzieli, to się nie dowiesz, że kilka złotych będziesz pani ekstra bezahlował.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 26 wrz 2010, o 16:04

Jaki operator, taka obsluga... :giggle:
Dolce far niente ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 26 wrz 2010, o 16:17

Fuxiu, obsdługa była bez zarzutu, tylko pokazuję jak się dziś działa. Klient musi być cwańszy niż norma radziecka przewiduje.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 26 wrz 2010, o 16:28

FUX pisze:Jaki operator, taka obsluga... :giggle:
Taaa... z rachunków rzędu 300-400zł miesięcznie za 2 telefony po przejściu do play nie przekraczam 120zł. Przy takiej przebitce to mogą być nawet czasami niemili.... Choć akurat ci nie są

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 26 wrz 2010, o 16:32

Ja tam z playa o konkretnie Beatka nie jest zadowolona , mieszkamy w centrum a są ciągle problemy w rozmowach z innymi sieciami , kolega nasz ma też w play i mieszka we Wrocławiu też prawie w centrum i są ciągłe problemu z rozmowami . Gówno i tyle firma krzak :x
Jedyny ich plus to ceny abonamentów :idea:
Na pewno , po skończeniu umowy przejdziemy do innej sieci :idea:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 26 wrz 2010, o 16:38

Arno, mnie w Erze chcieli za to skasować w podobny sposób gdy wprowadzali taką usługę ;-)

W sumie ostatnio są bardziej wyrafinowani bo już jak dzwonią z jakąś ofertą (w stylu bonusowe minuty za x złotych itp.) to już nie chcą gadać ze mną (zawsze ich zlewam i mówię, że nie potrzebuję), tylko z moją szanowną mateczką (jest właścicielką numeru). Potem się okazuje, że ta super promocja, która nie była przeznaczona dla moich uszu to wykup kolejnej aktywacji z super abonamentem :giggle:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 26 wrz 2010, o 16:54

Piter 35 pisze:Ja tam z playa o konkretnie Beatka nie jest zadowolona , mieszkamy w centrum a są ciągle problemy w rozmowach z innymi sieciami , kolega nasz ma też w play i mieszka we Wrocławiu też prawie w centrum i są ciągłe problemu z rozmowami . Gówno i tyle firma krzak :x
Jedyny ich plus to ceny abonamentów :idea:
Na pewno , po skończeniu umowy przejdziemy do innej sieci :idea:
Trochę dziwne, pół mojej firmy przeszło do play'a, jeżdżą do klientów po całym kraju i nikt się nie skarży. W wawce nie zdarzyło mi się żeby rozmowę zerwało. W mojej wsi zrywa, ale to wina słabego zasięgu plusa. Postawiłem repeater i się poprawiło.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 27 wrz 2010, o 14:14

no to mam E52 i E66, ta 66 ma niby nawigację w pakiecie, hm któru zostawić sobie a który oddać Bonie :whistle:

testy zaczynam

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 wrz 2010, o 14:15

esilon, e52 też ma nawigację w pakiecie.
czarne jest piękne...

ODPOWIEDZ