FUX, Ty nie masz ramyFUX pisze: Jestem podobnego zdania...
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
tylko weź pod uwagę ile jeździ takich a takich i jakie kilometry pokonują to jedno ,a co do ludzi starszych najgorsze jest to że cały czas wierzą ,że oni świetnie jeżdżą i w koło sami debile są szczególnie ci młodzipamejudd pisze:
Mimo wszystko wydaje mi sie duzo lepsza/mniej grozna od demencji mlodzienczej oraz demencji wieku sredniego (czesto koreluje z bialym autem sluzbowym)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
Moim zdaniem ma. Bo taki czołg, zwykle przy dużych prędkościach jest stabilny jak dyliżans na rollercoasterze.minimus pisze:Rama jest fajna przy niewielkich prędkościach. Przy średnich już nie, bo energia przechodzi na kabinę pasażerską. Przy dużych szybkościach nie ma znaczenia
czarne jest piękne...
Moje ma.FUX pisze:pamejudd, disco ma ramę.
Twoje nie.
Od D3 jest unibody...
burat no bo na nieszczescie ci "starsi ludzie" to w wiekszosci ci sami, ktorzy kiedys szaleli. Mam wrazenie ze trudno jest im 1) zauwazyc, 2) pogodzic sie z obnizeniem sprawnosci psychomotorycznej.
Zony pojazd mechaniczny,
1. Rdza na drZwiach - wymienione 4drzwi I klapa tylna
2 pekniete przednie sprezyny. 70tys km
3. Piszczal pasek jakis. Okazalo sie ze do wymiany jakis element.
Dwie naprawy okolo 4 tys.
Z gwiazda nie bolo tydzien jazdy. No I co. Tera zone się do auto zniechecila. Ja sie bone ze beda zaraz nastepne wydatki.
No I co robin? Sprzedac? Czy rezekowac.
A podobno w DDR sie nie psuje I bryluje w rankingach.
Wychodzi na to ze uaza trza brace
1. Rdza na drZwiach - wymienione 4drzwi I klapa tylna
2 pekniete przednie sprezyny. 70tys km
3. Piszczal pasek jakis. Okazalo sie ze do wymiany jakis element.
Dwie naprawy okolo 4 tys.
Z gwiazda nie bolo tydzien jazdy. No I co. Tera zone się do auto zniechecila. Ja sie bone ze beda zaraz nastepne wydatki.
No I co robin? Sprzedac? Czy rezekowac.
A podobno w DDR sie nie psuje I bryluje w rankingach.
Wychodzi na to ze uaza trza brace
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Założyłem Ferrodo Performąś na przód do Wiśni i już trza znowu zmieniać. Dwa lata wytrzymały. No syf.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
remek, a to takie kupię do Szitryny. Al Dżarmadż coś narzekał ale on jest niereprezentatywny 
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Jak wytrzymały tyle, żeby miał czas ponarzekać, to dobra rekomendacja.Chloru pisze: Al Dżarmadż coś narzekał ale on jest niereprezentatywny
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
U mnie mam pagidy niebieskie. Wrażenia po przesiadce z jednotloka na zniszczonej tarczy i gownianym klocku na 4tlok z porządną tarczą i pólwyczynowym klocku ciężko opisać.remek pisze: Założyłem Ferrodo Performąś na przód do Wiśni i już trza znowu zmieniać. Dwa lata wytrzymały. No syf.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nie ma takiej szansy żeby łamały kręgosłupArti pisze: a 4tlok z porządną tarczą i pólwyczynowym klocku ciężko opisać.
Chloru, kupuj, do wożenia tyłka są ok. Dwa lata to nie tak mało, zwłaszcza, że zdarzało mi się zagapić i odkręcić powyżej 4k rpm
A ja teraz będę studiować 320 wątków o klockach i w końcu kupię co akurat będzie na półce
remek, hawk HP+. Coraz więcej osób się do nich przekonuje, u nas ja na tym latam i grzesiek_67, obaj bardzo chwalimy, grzesiu z własnych doświadczeń stawia je wyżej, niż Carbony CL5+. Mają przede wszystkim super stosunek ceny do jakości. W top end power będziesz je miał na drugi dzień.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
A ile te cuda kosztują, tak orientacyjnieeMTi pisze: hawk HP+
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
remek, to chodź razem postudiujemy te wątki
Bo też szukam klocków - chwilowo dostępne mam Performance albo OMP Road&Sport. Poszukam czy w naszym kraju można kupić coś jeszcze. I Motula do skrzyni będę też namiętnie szukał 
Chloru, poszukaj sobie
http://www.hawkperformance.pl/oprodukcie.html
http://www.hawkperformance.pl/oprodukcie.html
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
ale po co wyważać otwarte drzwi :)
Piter, ceny masz tutaj, GT MY99 jest w dziale WRX STi 00-07.
Nie wiem, jakich do tej pory używałeś, ja jak szukałem klocka o większym współczynniku tarcia niż seria i wytrzymującego katowanie na torze, to zdecydowałem się na HP+, które okazały się być o kilkaset pln tańsze od Pagidów, Carbonów czy Ferodo, natomiast w porównaniu do serii czy zamiennika serii, to mogą być droższe..
Piter, ceny masz tutaj, GT MY99 jest w dziale WRX STi 00-07.
Nie wiem, jakich do tej pory używałeś, ja jak szukałem klocka o większym współczynniku tarcia niż seria i wytrzymującego katowanie na torze, to zdecydowałem się na HP+, które okazały się być o kilkaset pln tańsze od Pagidów, Carbonów czy Ferodo, natomiast w porównaniu do serii czy zamiennika serii, to mogą być droższe..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Arti
- 6 gwiazdek
eMTi, z tego co widzę to kosztują tyle samo co pagidy niebieskie czyli ok 700 za komplet. A z tym torem to sie eMTi z całym szacunkiem nie rozpędzaj, bo rakietowa to tor ale co najwyżej gokartowy. Co innego hamować z 200 do 100 kilka razy jak np w Poznaniu a co innego z maks 150. Co nie zmienia faktu, że ja o jeździe na torze nie mam bladego pojęcia bo nigdy nie jeździłem nawet po takiej rakietowej. Chodzi mi tylko o to, że to mało miarodajne miejsce jeśli chodzi o ocenę wyczynowych hamulców.
PS. A nie, sorki, kosztuja ok 500 zl czyli 200 mniej niz pagidy czyli okolo tyle ile smietnik seria w ASO. No to ciekawa opcja.
PS. A nie, sorki, kosztuja ok 500 zl czyli 200 mniej niz pagidy czyli okolo tyle ile smietnik seria w ASO. No to ciekawa opcja.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nigdy nie jeździłem na tych Hawkach, ale z ich parametrów wychodzi, że to taki odrobinę poprawiony klocek w stosunku do seryjnych.Arti pisze:Co innego hamować z 200 do 100 kilka razy
Z tym o czym piszesz, w życiu by sobie nie poradził.
Arti, nie tylko rakietowa, ale też kielce, i może nie z 200 do 100, ale ostatnio np. pętla była tak ustawiona, że były 2 hamowania ze 140 do 50 i tak przez 40 minut, więc może jednak to być pewnym wyznacznikiem... Może i się rozpędziłem z tym "katowaniem na torze".. chodziło mi oczywiście o użyteczność do "naszych" celów, a nie stricte torowej jazdy, bo na Poznań ten klocek absolutnie się nie nadaje, bo się zeszkliwi.. Na Poznań trzeba już mieszankę zdecyowanie torową/wyczynową, która z drugiej strony nie nadaje się na ulicę. A HP+ wg mnie jest właśnie idealnie wypośrodkowanym klockiem za dobre pieniądze, bo nie trzeba go zbytnio rozgrzewać, tarcz nie niszczy za bardzo, zbytnio nie piszczy ani zbytnio nie pyli, a za to hamuje lepiej niż seria i więcej znosi ostrej jazdy, jak track day'e, upalanki po górach itp. A o ile pamiętam, to rok temu w kielcach mały puścił z dymem niebieskie pagidy
Na kropce jest trochę więcej ludzi, którzy na tym śmigają i są bardzo zadowoleni. Umówmy się, że trochę te klocki katujemy, więc zużywają się raczej szybko, a jeśli mam za komplet zapłacić o prawie 400pln mniej, niż np DS2500 i 300 mniej, niż za Pagidy, to wybór nasuwa się sam
Faktem jest natomiast, że carfit upalał conieco na HT-10, czyli bardziej wyczynowej mieszance i nie był z niej zbytnio zadowolony..
- Chloru
- 6 gwiazdek
Kruszyn, Hawk nie robi do Xsary żadnego klocka. Żepota nie ma żadnego, żeby próbować dobrać coś z 306.
- Arti
- 6 gwiazdek
eMTi, no to teraz się rozumiemy.
Bardzo niedobra jest dzisiejsza katastrofa polskiego autobusu. Przez błąd albo chwile nieuwagi tyle osób musiało zabrać się z tego świata.
Bardzo niedobra jest dzisiejsza katastrofa polskiego autobusu. Przez błąd albo chwile nieuwagi tyle osób musiało zabrać się z tego świata.

Chloru pisze: Hawk nie robi do Xsary żadnego klocka
No jak się kupiło francuza to trzeba teraz kombinować
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...