Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 27 wrz 2010, o 14:22

Kupiłem nową zabawkę, HTC Legend, która dzisiaj przyszła i czeka na mnie w domu. A ja tkwie w pracy. Jeszcze 2,5 godziny :wall:

Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Re: Telefony, telefony...

Post 27 wrz 2010, o 14:27

vibowit pisze:esilon, e52 też ma nawigację w pakiecie.
możliwe, araz sprawdzę ale na pudełku tylko 66 miała takie info :-)

łał , tez jest, ale bajer :razz:

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007

Post 27 wrz 2010, o 14:33

i nawet sprawnie na e52 chodzi
od tygodnia się nim bawię

mapki wielu państw mozna sobie ściągnąć za free z OVI
nie wiem jak z dokładnością, ale wyczaiłem że we Wro nowego ronda nie ma :wall: (eMTi na naszym szlaku)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 27 wrz 2010, o 14:34

E 52, jak ustawisz na jednozakresowy system, to nawet z baterii będziesz zadowolony...
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 27 wrz 2010, o 17:50

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 wrz 2010, o 18:26

Piter 35 pisze:Ja tam z playa o konkretnie Beatka nie jest zadowolona , mieszkamy w centrum a są ciągle problemy w rozmowach z innymi sieciami , kolega nasz ma też w play i mieszka we Wrocławiu też prawie w centrum i są ciągłe problemu z rozmowami . Gówno i tyle firma krzak :x
Jedyny ich plus to ceny abonamentów :idea:
Na pewno , po skończeniu umowy przejdziemy do innej sieci :idea:
Piter, możesz ustawić ręczny wybor sieci i wprowadzić PLUS, wtedy będziesz dzialał w systemie jednorodnym. Play działa na swoich i Plusowych słupach. Czasem człowiek znajduje się na styku zasięgu dwóch systemów i telefony wariują. Ustaw sobie plus i zobacz. U mnie zadzialało.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 27 wrz 2010, o 22:53

Konto usunięte pisze: Postawiłem repeater i się poprawiło.

o co cho?
skad sie toto bierze?

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 wrz 2010, o 23:07

to jest antena ze wzmacniaczem. nastawiasz na antene gsm, i w domu masz ze slabego zrobiony mocny sygnal.
Kosztuje to tak ze dwa tysiace plnów.
Ale dziala.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 27 wrz 2010, o 23:27

Eeee... Bez przesadyzmu. Są takie po 2k i po ,,pincet'':

http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... peater+GSM

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 wrz 2010, o 23:35

a czy te tanie dzialaja?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 27 wrz 2010, o 23:41

Arno pisze:a czy te tanie dzialaja?
Nie posądzasz chyba Konto usunięte o wydanie 2k PLN na repeater, a napisał przecież , że u niego działa :-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2010, o 00:13

ja juz nie wiem o co kogo posadzac. Po tym co Mały Rycerz opowiada, posądzać chyba można każdego o wszystko. I co więcej - ukarać za to.

gregski
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2010, o 09:36

vicu, raportuj jak HTC.
Zastanawiam sie nad jakims htc z androidem...
google maps nawiguje w polsce glosem?

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 28 wrz 2010, o 09:40

po paru chwilach z, stwierdzam że niby gorszy E66 jest jakby przyjaźniejszy w obsłudze w stosunku do E52,

wogóle jakos pomału działa to E52, straszna zwłoka podczas zmian, wyszukiwania kontaktów itp ale to chyba kwestia przyzwyczajenia, ma za to fajny uchwyt do samochodu w standardzie

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 28 wrz 2010, o 09:51

gregski pisze:vicu, raportuj jak HTC.
nawiguje, ale google maps jest słabe jako nawigacja.
Za to, moim zdaniem, iGO jest całkiem ok. Sprawdziła się w Polsce, przez Czechy, Austrię, Węgry, Chorwację też dawała radę.

Ja mam HTC Magic.
czarne jest piękne...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 28 wrz 2010, o 09:58

rrosiak pisze:
Arno pisze:a czy te tanie dzialaja?
Nie posądzasz chyba Konto usunięte o wydanie 2k PLN na repeater, a napisał przecież , że u niego działa :-)
Kosztował 1200 z kompletem anten. Idealny nie jest, ale działa. Te tanie z allegro są g... warte. Na stronie UKE są modele, które więcej szkodzą niż pomagają. Są trzy firmy które sprzedają sprawdzone rozwiązania. Jak ktoś będzie chciał szczegółów, to odgrzebię korespondencję.

gregski
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2010, o 11:39

vibowit pisze: nawiguje, ale google maps jest słabe jako nawigacja.

dlaczego?

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 28 wrz 2010, o 12:00

Same mapy, to tylko część.
Google maps brakuje jakiegokolwiek sensownego interfejsu. Przynajmniej takie jest moje odczucie.
czarne jest piękne...

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 wrz 2010, o 14:07

Góglom w ogólności brakuje sensownego interfejsu. To, co jest teraz, to są płody niewidomych programistów ;)

r.

tom669
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 29 wrz 2010, o 01:21

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 3 paź 2010, o 15:50

gregski pisze:vicu, raportuj jak HTC.
HTC Legend rewela :-d

Google Maps nie nawiguje głosem, ale wgranie nawigacji na Androida nie jest problemem, choćby iGo, jak pisał vibek.

Teraz takie małe podsumowanie. Po paru dniach zabawy mogę powiedzieć, że plusy to:
- ekran AMOLED, świetny wyraźny obraz, dobra czułość na dotyk, multitouch działa, ale niewiele aplikacji go jeszcze używa. Nawet w Google Maps nie ma multitouch, czym byłem zdziwiony.
- szybkość - choć to "tylko" 600 MHz to naprawdę daje radę. Po zmianie z WM to jest niebo a ziemia. Nie było jeszcze sytuacji, żeby mi się przywiesił, żadnych lagów. Warto zainstalować task managera, który automatycznie zamyka wybrane aplikacje/procesy przy wygaszeniu ekranu - zmniejszasz przy okazji zużycie baterii.
- jakość wykonania - jednoczęściowe aluminium z dwoma wstawkami gumo-podobnymi. Sprawia wrażenie znacznie solidniejszego od poprzednich HTC jakich używałem (Kaiser i Diamond Touch), ale nie będę nim rzucał, ani tłukł o stół w ramach potwierdzenia :razz:
- waga - 126g z baterią
- wymiary - 112x56.3x11.5mm, świetnie leży w dłoni
- wejście na słuchawki - w końcu jest mini-jack
- mnogość aplikacji - jest tego w cholerę, ale najbardziej jestem zafascynowany wspominanym już w tym wątku Swype'em. Cudnie się pisze dzięki temu. Jak wcześniej nie lubiłem zbytnio pisać smsów i ograniczałem je do minimum, tak teraz pod byle pretekstem piszę namiętnie :mrgreen: Pewnie mi przejdzie :razz:
- integracja z Facebookami czy innymi Twitterami, Flickerami oraz Gmailem jest dziecinnie prosta
- cena - kupiłem swój z ebay'a za 270 funtów, nowy. iPhone 4 kosztuje 500 funtów, a z pewnością nie jest 2 razy lepszym telefonem. Desire można kupić za jakieś 360+. Ale kupiłem Legend ze względu na rozmiar (Desire troszkę dla mnie za duży) i design, jeśli chodzi o osiągi to zgodne z tym co czytałem w recenzjach przed zakupem, zdecydowanie wystarczające.

Minusy:
- brak Flasha 10.1 - jest tylko okrojona wersja flasha. Z tego co czytałem 10.1 był za wolny na Androidzie 2.1 Eclair, na 2.2 Froyo ma być. Ciekawe jak Legend będzie sobie z tym radził. Na razie nie planuję rootować telefonu, bo dopiero się uczę Androida i jak do tej pory mi wystarcza 2.1.
- micro-usb - będę musiał kupić nową ładowarkę samochodową i kolejne kable zaczną mi się walać po domu.
- bateria - akurat ja jestem przyzwyczajony do codziennego ładowania, więc tu nie byłem zaskoczony. Tak to już jest ze smartfonami, codzienne ładowanie to mus.

To tak na szybko. Więcej grzechów nie pamiętam. Pewnie z czasem będzie można coś jeszcze dodać 8-)
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 3 paź 2010, o 16:55

vicu pisze: Google Maps nie nawiguje głosem,
A przed rozpoczęciem nawigowania nie pyta Cię o to, czy chcesz zainstalować pakiet text-to-speech? Uważam, że to tragedia jest, ale ostatecznie można to nazwać "głosem". :)
vicu pisze: brak Flasha 10.1 - jest tylko okrojona wersja flasha. Z tego co czytałem 10.1 był za wolny na Androidzie 2.1 Eclair, na 2.2 Froyo ma być.
Na 2.2 jest. Nie wiem, czy powodem była wydajność - nie spodziewałbym się jakichś różnic. Ale prawda - flash zbudowany jest dla 2.2, są wersje na 2.1, ale to jakieś domowe przeróbki, pewnie nie działają. Chociaż akurat za flashem nie tęsknię i nawet rozumiem Jobsa. :)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 paź 2010, o 23:39

citan pisze: Chociaż akurat za flashem nie tęsknię i nawet rozumiem Jobsa. :)
Rozumiesz, że konkurencja dla AppStore jest niepożądana. A akceptujesz? ;)

r.

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 4 paź 2010, o 02:33

ky pisze: Rozumiesz, że konkurencja dla AppStore jest niepożądana.
:mrgreen:
Nie do końca tak, jeżeli chodzi o konkurencję, to im bardziej idiotyczne ograniczenia, tym lepiej dla innych platform. ;-) Niestety Apple zmiękło - bez większego problemu można oglądać pirackie filmy na iPad.

Ale nie uważam, że flash to konkurencja dla AppStore.
Raz usłyszałem wiatraki w lapku, chciało je wyrwać z obudowy - tak się rozkręciły. Zastanawiałem się co to za dźwięk, słysząc go pierwszy raz... akurat oglądałem coś na YT w 1080p. :razz:
Miałem w ręku kilka tel. z Androidem 2.2, ale jakoś nie miałem serca testować na nich flasha. :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 paź 2010, o 12:26

citan pisze: Ale nie uważam, że flash to konkurencja dla AppStore.
Ależ oczywiście że jest. Flash to nie tylko filmiki, flaszka to również tysiące pierdołowatych gierek i aplikacyjek, nad którymi Stefek nie miałby żadnej kontroli. Stefcio zabanował nawet emulator C64, bo umożliwiał wykonywanie programów w BASIC-u 64-ki.
citan pisze: akurat oglądałem coś na YT w 1080p. :razz:
A jak oglądałeś 1080p z innego źródła, to się nie rozkręcają? Bo 1080p to już nie jest drobiazg...

r.

ODPOWIEDZ